اسلام‌آباد از دور جدید مذاکرات ایران و اروپا استقبال کرد درگیری‌های مرزی میان تایلند و کامبوج شدت گرفت + فیلم هشدار روسیه درباره فریب‌کاری آمریکا به ارمنستان و جمهوری آذربایجان همه چیز درباره پارک فناوری رژیم صهیونیستی | پایتخت سایبری اسراییل در آتش + فیلم حمله صهیونیست‌ها به آوارگان فلسطینی (۳۰ خرداد ۱۴۰۴) مشاور نخست وزیر پاکستان: در هر شرایطی کنار ایران هستیم محکومیت حملات اسرائیل به ایران توسط کشور‌های عربی و اسلامی چرا پالایشگاه نفت حیفا نقشی حیاتی در اقتصاد و امنیت انرژی اسرائیل دارد؟ عراقچی: سفر پوتین به تهران در برنامه درازمدت ۲ کشور وجود دارد معاون وزیر امور خارجه: ۵۳ کشور در مجمع گفت‌وگوی تهران شرکت می‌کنند سومین اجلاسیه رسمی دوره ششم مجلس خبرگان رهبری به پایان رسید دیدار سفیر ایران در بوسنی‌وهرزگوین با وزیر امور خارجه (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش چین به اظهارات ترامپ در خصوص کانال پاناما| از منافع ملی خود محافظت می‌کنیم تقویت روابط دوجانبه، محور گفت‌وگوی سرکرده تحریرالشام و رئیس امارات هلال احمر ایران آماده کمک به حادثه‌دیدگان در آتش‌سوزی لس‌آنجلس
سرخط خبرها

هشدار روسیه درباره فریب‌کاری آمریکا به ارمنستان و جمهوری آذربایجان

  • کد خبر: ۳۴۷۲۴۰
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۴
هشدار روسیه درباره فریب‌کاری آمریکا به ارمنستان و جمهوری آذربایجان
سخنگوی کرملین به ادعای نشریه اسپانیایی درباره توافق ارمنستان، جمهوری آذربایجان و آمریکا درباره ایجاد کریدور موسوم به زنگزور واکنش نشان داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین پنجشنبه دوم تیر ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسشی در این زمینه افزود: این مسأله، موضوع حاکمیتی ایروان و باکو است، روسیه قویاً از صلح سریع بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان حمایت می‌کند.

زاخارووا: پیشنهاد کریدوری آمریکا در قفقاز، فریب‌کاری است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز با اشاره به تلاش‌های واشنگتن برای دخالت در روند بازگشایی مسیر‌های مواصلاتی در منطقه گفت: آمریکایی‌ها می‌گویند که ظاهراً راه‌حل منحصر به فردی در این زمینه دارند که چیزی جز فریب‌کاری نیست.

ماریا زاخارووا خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در واقعیت نمی‌توانند موضوع جدیدی مطرح کنند به جز آنچه که در چارچوب گروه کاری تخصصی سه جانبه به ریاست مشترک معاونان نخست وزیران روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان انجام شده است.

این دیپلمات روس در زمینه حل و فصل مناقشه جمهوری آذربایجان و ارمنستان، خواستار خودداری طرفین از بررسی سطحی سیگنال‌های پایتخت‌های غربی شد و خاطرنشان کرد: شکی نیست که انگیزه‌های واقعی غرب در پشت طرح این موضوع، یک اقدام کاملاً فرصت‌طلبانه را پنهان می‌کند.

زاخارووا گفت: غرب به دنبال آن است که به معنای واقعی کلمه، عادی‌سازی روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان را از بُعد منطقه‌ای خارج کنند.

وی اظهار داشت: تلاش‌های غرب در حالی است که این دو کشور قفقاز جنوبی در تلاش هستند تا به تنهایی و با حمایت نزدیکترین همسایگان خود که با آنها زندگی می‌کنند و بار‌ها در آشتی یا حل و فصل موقعیت‌های درگیری حاد آنها - روسیه، ایران و ترکیه - نقش داشته‌اند، به تصمیمات سازنده و مورد اجماع برسند.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: غربی‌ها قصد دارند روند آشتی بین باکو و ایروان را به مسیر‌های خود منتقل کنند. ما همچنین می‌دانیم که این مسیر‌ها معمولاً به کجا منتهی می‌شوند.

وی گفت: این امر می‌تواند منجر به عدم تعادل در سازوکار امنیتی منطقه شود و حل و فصل مسائل فوری توسط کشور‌های قفقاز جنوبی و کشور‌های هم‌مرز با آنها را مختل کند.

واکنش ارمنستان به ادعای نشریه اسپانیایی

۳۱ تیر ۱۴۰۴، نشریه اسپانیایی Periodista Digital در گزارشی مدعی شده بود که ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ایالات متحده آمریکا توافق کرده‌اند که یادداشت تفاهمی درباره ایجاد یک کریدور حمل‌ونقل موسوم به پل ترامپ امضا کنند.

به نوشته خبرگزاری تاس، دولت ارمنستان، گزارش این نشریه را جلوه دیگری از جنگ ترکیبی و تبلیغات فریبکارانه خواند.

طرح آمریکایی چیست؟

پیش از این، رسانه‌ها گزارش داده بودند که ایالات متحده پیشنهاد داده است که کنترل کریدور حمل و نقلی که بخش اصلی سرزمین جمهوری آذربایجان را به منطقه محصور آن در نخجوان هم‌مرز با ترکیه متصل می‌کند، به عنوان بخشی از انعقاد پیمان صلح بین باکو و ایروان، به مدت یکصد سال یک شرکت خصوصی واگذار شود.

بنا بر این گزارش، این کریدور از استان سیونیک ارمنستان عبور می‌کند که در جمهوری آذربایجان به آن کریدور زنگزور می‌گویند.

این رسانه رسمی روسیه در ادامه نوشت: گفته می‌شود در جریان مذاکرات ۱۹ تیر ۱۴۰۴ نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در ابوظبی درباره این موضوع بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان ۲۵ تیر ۱۴۰۴ تأیید کرد که ایروان پیشنهادی از طرف آمریکایی برای مدیریت کریدور بین سرزمین‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای رفع انسداد ارتباطات حمل و نقل دریافت کرده است.

وی تصریح کرد که هیچ مذاکره‌ای در این مورد بدون در نظر گرفتن اصول تمامیت ارضی و حق حاکمیت ارمنستان قادر به انجام نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان نیز ۲۴ تیر ۱۴۰۴ با رد پیشنهاد نظارت ۱۰۰ ساله آمریکا بر این گذرگاه اعلام کرد که این کشور کنترل قلمرو تحت حاکمیت خود را به هیچ کشور ثالثی واگذار نکرده و نخواهد کرد.

کریدور زنگزور، به‌عنوان یک پروژه حمل‌ونقل استراتژیک در قفقاز جنوبی، با هدف اتصال جمهوری آذربایجان به منطقه خودمختار نخجوان از طریق استان سیونیک ارمنستان، از زمان جنگ دوم قره‌باغ (۲۰۲۰) به یکی از موضوعات محوری در ژئوپلیتیک منطقه تبدیل شده است.

این پروژه، که از آن به‌عنوان «دالان تورانی ناتو» یاد می‌شود، فراتر از یک مسیر ترانزیتی ساده، اهدافی ژئوپلیتیکی و استراتژیک را دنبال می‌کند که توسط قدرت‌های غربی، به‌ویژه ناتو، هدایت می‌شود.

از نگاه برخی کارشناسان، در واقع «دالان تورانی ناتو»، پروژه‌ای با اهداف ژئوپلیتیکی گسترده محسوب می‌شود که فراتر ازمنافع جمهوری آذربایجان و ترکیه، به دنبال تقویت نفوذ ناتو و غرب درقفقاز جنوبی وتضعیف ایران، روسیه و چین است.

در این پیوند، علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی ۲۸ تیر ۱۴۰۴ در تماس تلفنی با آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران عدم تغییر در ژئوپلیتیک منطقه است و این را به سود همه طرف‌های منطقه‌ای می‌داند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ نیز در سخنانی در مجمع گفت‌وگوی تهران تأکید کرده است: کریدوری به نام زنگزور وجود خارجی ندارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->