آغاز عملیات انسداد چاه‌های آب غیرمجاز در محدوده شهری تربت حیدریه (۶ مرداد ۱۴۰۴) اخطار بانک مرکزی | اگر سفر اربعین نرفتید، ارز مسافرتی را پس بدهید پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۴) آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | ریزش ۷۰ میلیونی دیگنیتی بررسی قیمت‌های امروز خودرو‌های داخلی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | سهند به ۶۰۷ میلیون تومان افت قیمت کرد نرخ تورم تیر ماه ۱۴۰۴ رشد کرد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین افزایشی شد برق ۳۵۹ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد وزیر نیرو: مردم خاموشی‌های بیش از ۲ ساعت را گزارش دهند ثبت نام محصولات ایران خودرو در قالب ۳ طرح عادی، خودرو فرسوده و جوانی جمعیت آغاز شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) سردرگمی زائران و اختلال در اپلیکیشن‌ها و سامانه‌های غیرحضوری ۴ بانک جهت خرید ارز اربعین (۶ مرداد ۱۴۰۴) ریزش شدید بورس در پی اخبار ضدونقیض تعطیلات یک‌هفته‌ای | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ بلیت رفت‌وبرگشت مشهد–نجف ۱۵ میلیون تومان اعلام شد معضل ایجاد طبقات مازاد غیر مجاز در ساختمان‌ها و تهدید ایمنی مردم افزایش قیمت ارز اربعین در بانک مرکزی | دینار بازار آزاد مشهد چند؟ (۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد صعود کرد بلاتکلیفی ۴ ساله تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | فشار پیمانکاران بر کارگران بهره‌گیری از تجربه جهانی برای مقابله با رکود اقتصادی تولید محصول آب‌بر در استان بی‌آب خراسان رضوی! طلای جهانی به پایین‌ترین حد در دو هفته اخیر رسید (۶ مرداد ۱۴۰۴) رشد حدود ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) ضرورت ساماندهی و اصلاح یارانه نان با رویکرد کارت ملی سرمایه گذاری ۲.۳ میلیاردلاری برای تولید ۷ هزار مگاوات برق خورشیدی واکاوی گرانی برنج | فشار برخی نمایندگان برای توقف واردات تاثیر واردات تدریجی خودرو بر قیمت‌ها چگونه است؟ ویدئو | رئیس سازمان بورس: حمایت از بازار ادامه دارد، اما با منطق!
سرخط خبرها

از «آب باریکه» تا درآمد سرشار| گزارش شهرآرانیوز از وضعیت مهارت‌آموزی در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۴۷۸۷۲
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۱
از «آب باریکه» تا درآمد سرشار| گزارش شهرآرانیوز از وضعیت مهارت‌آموزی در خراسان رضوی
براساس گزارش مرکز آمار ایران، جمعیت بیکاران کشور به ۴۱ میلیون نفر نزدیک‌تر می‌شود. راه چاره چیست؟ مهارت‌هایی که می‌توانند برای ده‌ها نفر، شغل مولد و پایدار ایجاد کنند. به مناسبت روز ملی ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، این گزارش روایتی برای مرور مهارت‌های پول‌ساز و فرصت‌های اشتغال‌آفرینی پایدار است.

به گزارش شهرآرانیوز، براساس گزارش رسمی مرکز ملی آمار ایران، از حدود ۶۵ میلیون و ۸۴۳ هزارنفر جوانِ بالای ۱۵ سال با توانایی ورود به بازار کار، فقط حدود ۳۸.۲ درصد شاغل هستند و به عبارت دیگر، جمعیت بیکاران در کشورمان از عدد نگران‌کننده ۴۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر فراتر رفته است. در این شرایط، راه چاره چیست؟ قطعاً استخدام در نهاد‌های دولتی نمی‌تواند راهکار قابل‌اعتنایی باشد و در این شرایط، ما می‌مانیم و جمعیت جوانان بیکارمان و البته مهارت‌هایی که می‌توانند نه‌فقط برای کارجو بلکه برای ده‌ها نفر، شغل مولد و پایدار ایجاد کنند. امروز ششم مرداد، روز ملی کارآفرینی و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است؛ بهانه‌ای برای مرور مهارت‌های پول‌ساز و فرصت‌های اشتغال‌آفرینی پایدار.

خراسان رضوی، قطب مهارت‌آموزی نوین

در مسیر بررسی وضعیت مهارت‌آموزی به کارجویان، مهم‌ترین ایستگاه، سازمان فنی و حرفه‌ای است؛ جایی که روزانه صد‌هاهزار نفر در دوره‌های آموزشی متنوع شرکت می‌کنند و از نوجوانی، مهارتی را فرا می‌گیرند که خیلی زود، آن‌ها را به بازار و درآمدزایی پیوند می‌زند. حمیدرضا موسوی، مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز بیان می‌کند: اگرچه مسئله مهم برای ما، توسعه زیرساخت‌های فنی آموزش مهارت به عموم متقاضیان است، اما درحال حاضر، خراسان رضوی یکی از گسترده‌ترین زیرساخت‌های مهارت‌آموزی کشور را در اختیار دارد و امروزه ۲۶۶۴ مرکز آموزشی، ۳۴۵۰ کارگاه، ۱۹۵۰ حرفه آموزشی و ۳۹۶۷ مربی در اختیار ۱۹ گروه هدف آموزشی است که از دانش‌آموزان و دانشجویان گرفته تا زنان خانه‌دار، عشایر و حتی معتادان بهبودیافته را زیرپوشش قرار می‌دهد.

وی می‌افزاید: براساس جدیدترین آمارها، بیش از ۱۹۲ هزار نفر از هم‌استانی‌ها فقط در یک سال از آموزش‌های مهارتی بهره‌مند شده‌اند و در مجموع، افزون بر ۳۵۶ میلیون نفرساعت، آموزش تخصصی به مهارت‌آموزان تعلیم داده شده است.

مسیر درآمدزایی، از مهارت تا اشتغال

درست است که این آمار‌ها خیلی جذاب است، اما علامت سؤال مهم اینجاست که چه میزان از این افراد پس از مهارت‌آموزی، راه به بازار کار پیدا می‌کنند. مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای خراسان رضوی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: به فرایندی که مدنظر شماست، «رهگیری اشتغال» می‌گویند و منظور، دنبال‌کردن مهارت‌آموزانی است که پس از حضور در دوره‌ها، مسیر زندگی خود را به سمت بازار کار پیگیری می‌کنند. به‌طور کلی، بیش از ۶۵ درصد از مهارت‌آموزان ما در خراسان رضوی به‌طور موفق راهی بازار کار می‌شوند؛ یعنی یا کسب‌وکار خصوصی خودشان را راه می‌اندازند یا مثل مهارت‌آموزان دوره‌های تعمیر خودرو، به‌عنوان دستیار فنی در تعمیرگاه‌ها مشغول‌به‌کار می‌شوند.

وی می‌افزاید: البته درباره جمعیت مابقی هم نکات مختلفی وجود دارد. زیاد پیش می‌آید ما میزبان بانوانی باشیم که در دوره‌های آشپزی، شیرینی‌پزی یا آرایشگری شرکت می‌کنند و موفق به پایان دوره می‌شوند، اما از ابتدا تصمیمی برای درآمدزایی از آن ندارند و مهارت را برای زندگی شخصی خود می‌خواهند. از این موارد هم بسیار است و به همین دلیل، نمی‌توان نرخ رهگیری اشتغال در استان را آمار قابل‌اعتنایی برای ارزیابی کیفی دوره‌ها تلقی کرد.

۳۶ هنرستان جوارصنعت جدید تا پایان ۱۴۰۷

روایت مهارت‌آموزی در زمانه ما، روایت گذر از مسیر اشتغال سنتی و عبور از وضعیتی است که در آن، استخدام در ادارات دولتی نقطه کمال موفقیت برای یک نیروی کار تلقی می‌شد؛ حتی اگر به قیمت همان «آب باریکه» معروف باشد. در این شرایط، اگرچه کارد به استخوان رسیده و نرخ بیکاری در لبه پرتگاه است، اما با ایده‌های پیشرو و جذابی همچون هنرستان‌های جوار صنعت، می‌توان به آینده امیدوار بود.

عقیل مختاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز با اشاره به آخرین جزئیات پرونده این هنرستان‌ها می‌گوید: بنا به مصوبه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان، باید در هر شهرک حداقل پنج هنرستان جوارصنعت ایجاد شود. هدف کلی هم این است که دانش‌آموزان هنرستانی ما تجربه و مهارت عملی پیدا کنند و از لحظه فارغ‌التحصیلی، دقیقاً معلوم باشد که کجا این‌ها را جذب خواهد کرد و قرار است چه کاری انجام دهند.

وی بیان می‌کند: فعالیت مؤثر هنرستان‌ها و سازوکار آموزش مهارت‌محور باعث شده تا آمار اشتغال‌زایی استان در سال گذشته با ثبت رکورد ۳۸ درصدی در رتبه نخست کشور باشد، اما این کافی نیست و طبق برنامه هفتم توسعه، ۲۰ هنرستان جوارصنعت فعال که امروزه وجود دارد، باید به ۵۶ هنرستان افزایش پیدا کند. در این باره هم اقدامات خوبی انجام شده، اعتبارات کافی از طریق مولدسازی اموال دولتی جذب شده و همین الان با مشارکت مجمع خیران، بسیاری از این پروژه‌ها کلنگ‌زنی شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->