رامبد جوان: «اَفتو» با «جناب‌خان» فرق دارد انتشار شماره پانزدهم فصلنامه بارثاوا با موضوع روایت محیط‌زیست تلفیقی از تئاتر و تعزیه | درباره نمایش آیینی «رحل نی» کاری از گروه «اشک خاک» ادبیات الکترونیک و شناخت ماشینی | آیا ربات ها خواب گوسفند برقی می بینند؟ تئاتر «جمجمه‌‌ای در کانه‌مارا» در مشهد اجرا می‌شود + پوستر مترجمان زیر بار قراردادهای غیرمنصفانه ناشران نروند فیلم کوتاه «روزی روزگاری» با موضوع جنگ ۱۲روزه آماده شد لوگوی فصل دوم سریال «حکایت‌های کمال» رونمایی شد + زمان پخش انتشار مجموعه چهارجلدی «داستان‌های غولی» با موضوع آب برای بچه‌ها پخش فیلم «بر بال فرشتگان» همزمان با زادروز حسن جوهرچی حمید گودرزی با سریال «عملیات مهندسی» به شبکه سه می‌آید بررسی فیلم «زن وبچه» در کمیسیون فرهنگی مجلس فیلم «زن و بچه» سعید روستایی در راس گیشه آمار فروش فیلم های سینمایی در گیشه جهانی | ابرقهرمان‌ها در گیشه تابستانی می تازند نواختن آهنگ «ای ایران» توسط یک فرانسوی در شهر لیل + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴ هادی حجازی فر با فیلم «ناتور دشت» در راه سینما «احسان علیخانی» برای ادامه تولید جوکر خانوادگی دست به کار شد رقابت انیمیشن «باگ» در جشنواره آمریکایی
سرخط خبرها

عیادت مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت از «پرویز خرسند»

  • کد خبر: ۳۴۷۹۱۵
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۰
عیادت مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت از «پرویز خرسند»
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت از پرویز خرسند، نویسنده و روزنامه‌نگار عیادت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدعباس عظیمی مدیرعامل این موسسه در ادامه دیدار‌های خود با اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت عصر یکشنبه پنجم مردادماه به عیادت استاد پرویز خرسند نویسنده و روزنامه‌نگار رفت.

در این دیدار پرویز خرسند و ماهداد توکلی همسرش، به ذکر خاطراتی از دوران دانشجویی، آشنایی با دکتر علی شریعتی، دستگیری خرسند توسط ساواک و فعالیت‌های فرهنگی و بعضا نامهربانی‌هایی که منجر به بیکاری و خانه‌نشینی‌اش شد، پرداختند؛ نامهربانی‌هایی که باعث شد خرسند در سن ۸۵ سالگی و علی‌رغم بیش از ۴۵ سال فعالیت فرهنگی هیچ‌گونه بهره‌ای از حقوق بازنشستگی نبرد و در این شرایط بیماری و مشکلات اقتصادی فاقد هرگونه درآمد باشد.

در معرفی این‌چهره فرهنگی عنوان شده است: پرویز خرسند نویسنده، روزنامه‌نگار و چهره فرهنگی، متولد ۱۳۱۹ در مشهد است که پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، نخستین سردبیر هفته‌نامه سروش بود.

او از دوستان نزدیک علی شریعتی و ویراستار آثار او در سال ۱۳۵۰ بود. شریعتی در یکی از آثارش، تحت عنوان «نامه دکتر به پرویز خرسند» از او به نیکی یاد کرده است.

او سال‌ها ویراستاری و سردبیری آثار و نشریات حسینیه ارشاد را بر عهده داشت و به دلیل نوشته‌ها و سخنرانی‌هایش در دوران پهلوی زندانی بود.

پرویز خرسند با حکم حضرت آیت‌الله علی خامنه‌ای، به عنوان اولین سردبیر مجله «سروش» منصوب شد و در سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹ سردبیر این هفته‌نامه بود. بعد‌ها کتابی هم با عنوان پیغام زخم مشتمل بر نوشته‌های او که سبکی است میان نثر و شعر نو چاپ شد.

پس از آن به شرح ادبی نهج‌البلاغه پرداخت.

خرسند اثر «هابیل و قابیل» را در صبح عاشورای سال ۵۰ شمسی نوشت و ظهر همان روز در حسینیه ارشاد با صدای خود دکلمه کرد که بعد‌ها از طریق برادرش مخفیانه در رادیو مشهد، آن را به صورت ویژه‌ای تولید و تدوین، و در قالب صوتی عرضه کرد.

این اثر در تیراژ میلیونی در داخل و خارج منتشر شد و بسیاری از بزرگان، این اثر شورانگیز را مورد تحسین قرار داده‌اند. پس از اعلام خبر پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۵۷ نخستین برنامه پخش‌شده از رادیو ایران، همین نوار هابیل و قابیل با صدای خرسند بود.

از مهم‌ترین کتاب‌های او می‌توان به «برزیگران دشت خون»، «آن جا که حق پیروز است»، «مرثیه‌ای ناسروده مانده»، «هابیل و قابیل»، مجموعه سرمقاله‌های مطبوعاتی و «شهید همه اعصار» اشاره کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->