مشکل تلویزیون‌های اسنوا و دوو تا ۲۴ ساعت دیگر رفع می‌شود کاهش دامنه نوسان قیمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات از (دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴) قیمت‌گذاری گندم به هفته آینده موکول شد آغاز عملیات انسداد چاه‌های آب غیرمجاز در محدوده شهری تربت حیدریه (۶ مرداد ۱۴۰۴) اخطار بانک مرکزی | اگر سفر اربعین نرفتید، ارز مسافرتی را پس بدهید پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۴) آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | ریزش ۷۰ میلیونی دیگنیتی بررسی قیمت‌های امروز خودرو‌های داخلی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | سهند به ۶۰۷ میلیون تومان افت قیمت کرد نرخ تورم تیر ماه ۱۴۰۴ رشد کرد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین افزایشی شد برق ۳۵۹ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد وزیر نیرو: مردم خاموشی‌های بیش از ۲ ساعت را گزارش دهند ثبت نام محصولات ایران خودرو در قالب ۳ طرح عادی، خودرو فرسوده و جوانی جمعیت آغاز شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) سردرگمی زائران و اختلال در اپلیکیشن‌ها و سامانه‌های غیرحضوری ۴ بانک جهت خرید ارز اربعین (۶ مرداد ۱۴۰۴) ریزش شدید بورس در پی اخبار ضدونقیض تعطیلات یک‌هفته‌ای | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ بلیت رفت‌وبرگشت مشهد–نجف ۱۵ میلیون تومان اعلام شد معضل ایجاد طبقات مازاد غیر مجاز در ساختمان‌ها و تهدید ایمنی مردم افزایش قیمت ارز اربعین در بانک مرکزی | دینار بازار آزاد مشهد چند؟ (۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد صعود کرد بلاتکلیفی ۴ ساله تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | فشار پیمانکاران بر کارگران بهره‌گیری از تجربه جهانی برای مقابله با رکود اقتصادی تولید محصول آب‌بر در استان بی‌آب خراسان رضوی! طلای جهانی به پایین‌ترین حد در دو هفته اخیر رسید (۶ مرداد ۱۴۰۴) رشد حدود ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) ضرورت ساماندهی و اصلاح یارانه نان با رویکرد کارت ملی سرمایه گذاری ۲.۳ میلیاردلاری برای تولید ۷ هزار مگاوات برق خورشیدی
سرخط خبرها

معضل ایجاد طبقات مازاد غیر مجاز در ساختمان‌ها و تهدید ایمنی مردم

  • کد خبر: ۳۴۷۹۹۲
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶
معضل ایجاد طبقات مازاد غیر مجاز در ساختمان‌ها و تهدید ایمنی مردم
در سال‌های اخیر، پدیده تغییرات غیرمجاز در ساختمان‌ها و به ویژه اضافه‌کردن طبقات بدون مجوز، به یکی از چالش‌های جدی در حوزه ساخت‌وساز شهری تبدیل شده است.
اکرم مقدسی
خبرنگار اکرم مقدسی

این موضوع که با افزایش تراکم غیرمجاز و تخلفات ساختمانی همراه بوده، علاوه بر ایجاد نارضایتی عمومی، مشکلاتی مانند افزایش ترافیک، فشار بر شبکه‌های خدماتی و تهدید ایمنی ساختمان‌ها را به دنبال داشته است.

حسین کامران‌دیسفانی، رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی، در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز ضمن بررسی ریشه‌ها و ابعاد این معضل، به نقش نهاد‌های نظارتی از جمله شهرداری‌ها و کمیسیون ماده ۱۰۰ در کنترل و مقابله با این تخلفات پرداخت و اظهار کرد: تغییرات غیرمجاز در ساختمان‌ها می‌تواند طبقات اضافی و تغییرات نسبت به نقشه در بُعد شکلی و طبقاتی آن و بخشی نیز تغییرات مربوط به داخل ساختمان باشد.

وی درباره ساخت‌وساز‌های اضافه بر پروانه در حد مجاز عنوان کرد: در حدود ۱۰، ۱۵ سال اخیر پدیده ناهنجاری در ساخت‌‎وساز‌ها اتفاق افتاده که بحث تراکم‌فروشی است. ساخت طبقات اضافی به ویژه در ۱۰ سال گذشته در سطح شهر افزایش پیدا کرده که نتیجه آن نیز نارضایتی مردم است. این موضوع برای مردم و کل جامعه موضوع پرضرری است که هیچ‌کس از آن رضایت ندارد.

کامران‌دیسفانی افزود: تا قبل از دهه ۹۰ این اضافه‌بنا‌ها تقریبا در حد کنسول، پیشروی طولی ساختمان در سطوح و... بود و چندان بحث طبقه اضافه مطرح نبود. شهرداری‌‎ها نیز به طور جدی نسبت به رعایت طرح تفصیلی و پروانه، مصر بودند. در دهه ۸۰ طبقات اضافی چندان رایج نبود، اما از دهه ۹۰ به بعد و از زمانی که برج‌سازی شروع و طرح تفصیلی نادیده گرفته شد، با مجوز‌هایی که در کمیسیون ماده ۵ استان می‌گرفتند، برج‌سازی‌هایی در مناطق که مجاز نبود و ظرفیت نداشت، انجام شد که بیشتر موضوع نارضایتی مردم بود. این موضوع نارضایتی همسایه‌ها، ترافیک شهری در آن منطقه و بسیاری از موضوعات دیگر را در برداشت.

رئیس اسبق سازمان نظام‌مهندسی خراسان رضوی ادامه داد: بعد از این برخورد جدی شهرداری‌ها باعث شد که از این موضوع مقداری جلوگیری شود. با این کار حقوق شهروندی پایمال می‌شود، منافع آن تنها به سازنده و کسی که این خلاف را انجام داده، می‌رسد و درآمدی برای شهرداری است، اما این موجب چهره ناهنجار شهر، نارضایتی عمومی، مشکلات داخل کوچه‌ها و شبکه‌های خدماتی مانند آب، برق، تلفن و... می‌شود که پدیده بسیار بدی بوده و هست.

وی با اشاره به اینکه از یک‌سال‌واندی قبل که طرح تفصیلی جدید در بسیاری از نواحی آماده و ابلاغ شد و به اجرا درآمد، شورای شهر و شهرداری‌ها موضوع خلاف در ساخت‌وساز را جدی گرفتند، تصریح کرد: اخیرا در کمیسیون ماده ۱۰۰ نیز بسیار جدی برخورد می‌کنند و حتی ممکن است قلع بنا اتفاق بیفتد و جرائم دیگر نفعی برای سازنده نداشته باشد که این کار بسیار خوبی است.

رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی اضافه کرد: من بسیار خوش‌بین هستم که در آینده نزدیک موضوع طبقه اضافی و امثال آن به این شکل حل خواهد شد. امیدوارم شهرداری‌ها همت کنند و همکاری شورای شهر نیز باشد تا این موضوع رها نشود.

کامران‌دیسفانی گفت: این ساخت‌وساز‌ها قبلا طراحی مهندسی نداشتند و این طبقات اضافی محاسبات تأییدشده‌ای ندارد و ممکن است کل سازه تأیید نشده باشد؛ بنابراین قرار بود هر تغییر طبقه‌ای در نظام مهندسی مجدد بررسی و تأیید یا عدم‌تأیید آن از طریق نظام مهندسی انجام شود که فکر می‌کنم این اتفاق هیچ‌وقت نیفتاد و خلاف‌ها انجام می‌شد. امیدواریم با این طرح تفصیلی جدید و ملاحظاتی که در نظر گرفته شده، مشکل حل شود.

وی با بیان اینکه حتما سازه‌ای با طبقات اضافه در برابر زلزله آسیب‌پذیرتر می‌شود، عنوان کرد: وقتی طبقه‌ای اضافه می‌شود و جرم در ارتفاع بالاتری قرار می‌گیرد، در برابر زلزله و اتفاقات دیگر، آسیب‌پذیر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->