به گزارش شهرآرانیوز، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) به نقل از سامانههای هشدار اولیه قحطی گزارش داد تا پایان ماه ژوئن، افزایش دما بخشهای وسیعی از افغانستان را تحت تأثیر قرار داده است، ولایتهای بادغیس، غور، فاریاب، سرپل، سمنگان، بغلان، تخار، بدخشان، دایکندی، بامیان، پروان و کابل از این گرما متأثر شدهاند.
اوچا همچنین تأکید کرد که ماه ژوئن (خرداد) برای افغانستان با بارندگی کمتر از حد معمول و دمای بالاتر از میانگین همراه بوده، که این وضعیت میتواند پیامدهایی داشته باشد.
گزارش میافزاید تا پایان ماه می (اوایل خرداد)، کاهش چشمگیر رطوبت خاک تأثیر منفی بر بهرهوری گندم گذاشته است، همچنین باعث نگرانی وضعیت دامداران شده است.
اوچا تاکید میکند تا پایان ماه ژوئن (اوایل تیر)، سطح آب حاصل از ذوب برف در سراسر افغانستان به طور گستردهای پایینتر از میانگین گزارش شده است.
این سازمان تصریح کرد تغییرات ناشی از گردش موسمی و عوامل اقلیمی دیگر، همواره خطر سیلاب را در مناطق مختلف افزایش داده است.
بر اساس برآورد سازمان ملل، افغانستان در میان ده کشور جهان قرار دارد که بیشترین آسیبپذیری را در برابر تغییرات اقلیمی دارد.
پیشتر نیز سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل درباره گرمای شدید در مناطق جنوبی، شرقی و شمالی افغانستان هشدار داده بود. در همین حال، دفتر هیئت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان نیز اعلام کرده بود تغییرات اقلیمی موجهای گرما را در آسیای جنوبی و مرکزی تشدید کرده است.
موج گرما در حالی افغانستان را فراگرفته که این کشور زیرساختهای کافی برای مقابله با چنین شرایطی را ندارد. این وضعیت، بهویژه در مناطق روستایی، خطرات جدی برای سلامت عمومی و کشاورزی ایجاد میکند.