آیا چند نرخی بودن ارز، اقتضای اقتصاد ایران است؟ پرداخت ۹۷ درصد مطالبات کلزاکاران| پیش بینی تولید ۴۰ هزار تن دانه سویا پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴ قیمت نقره امروز شنبه ‍۲۲ شهریور ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴  شرایط فروش سیتروئن C ۳-XR توسط سایپا اعلام شد + قیمت و جزئیات (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) رئیس اتاق اصناف مشهد: تبصره ماده ۱۰۰ گامی در مسیر هوشمندسازی اخذ مالیات است قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) | تیگو ۷ پرومکس چند؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) | افت ۱۰ میلیونی پژو ۲۰۷ تخم‌مرغ، ران مرغ، ران گوسفندی و ران گوساله در مشهد چند؟ (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) + جدول گشت‌های روزانه تعزیرات حکومتی مشهد بر بازار مرغ، برنج و نان توقف در نقطه صفر | بورس از رشد ایستاد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) فرماندار شهرستان سرخس: ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در سرخس، گامی برای رونق کسب‌وکار و اشتغال است قیمت انواع سکه پارسیان (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) + جدول حدود ۸۰ هزار نفر برنده پیش فروش سکه طلا شدند | مرحله جدید پیش فروش سکه بزودی اعلام می‌شود استاندار خراسان رضوی: اختیار توزیع و مدیریت درآمد مازاد ارزی استان باید به خود استان تفویض شود قیمت جهانی طلا در بازار امروز (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد منتظر افت قیمت گوشت باشید (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) با وجود کاهش مصرف برق، خاموشی‌ها به پایان می‌رسد؟ تا دی ماه قیمت طلا به چه عددی می‌رسد؟ | پیش‌بینی مهم یک بانک بین‌المللی درباره قیمت طلا پرداخت کالابرگ تا پایان سال ادامه خواهد یافت ریزش قیمت طلا در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) | نرخ سکه اعلام شد قیمت دلار در مشهد چند شد؟ (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) قیمت میوه و تره‌بار در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۳ قلم میوه دغدغه‌های بخش خصوصی درباره مکانیسم ماشه کاهش تقاضا در بازار نوشت افزار مشهد تحت تأثیر تورم | زنگ گرانی در بازار لوازم تحریر
سرخط خبرها

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران: اجرای تصمیمات اقتصادی نباید صرفاً در حد ابلاغ باقی بماند

  • کد خبر: ۳۴۸۸۸۴
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۱
نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران: اجرای تصمیمات اقتصادی نباید صرفاً در حد ابلاغ باقی بماند
نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه اجرای تصمیمات اقتصادی نباید صرفاً در حد ابلاغ باقی بماند، اظهار داشت: اثربخشی این سیاست‌ها زمانی محقق خواهد شد که به سرعت در دستگاه‌های اجرایی جاری شده و با نظارت دقیق همراه باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، پیام باقری با تأکید بر نقش ذخایر طلا در پایداری اقتصاد ملی، سیاست‌های بانک مرکزی در این حوزه را از منظر کلان مثبت ارزیابی کرد و گفت: در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، افزایش ذخایر استراتژیک طلا به عنوان یکی از ابزارهای مهم حفظ ثبات اقتصادی شناخته می‌شود. 

وی با بیان اینکه این ذخایر می‌توانند به عنوان پشتوانه‌ای برای سیاست‌های پولی و مالی عمل کرده و در مواجهه با بحران‌ها، ضریب تاب‌آوری اقتصادی کشور را افزایش دهند و این سیاست باید با جدیت پیگیری شود، خاطرنشان کرد: ذخایر طلا نه‌تنها نقش اقتصادی دارند، بلکه به لحاظ روانی نیز اعتماد بازار به پایداری ساختار پولی کشور را تقویت می‌کنند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه به راهکار‌هایی مانند استفاده از تهاتر طلا برای تسهیل فرایند‌های تجاری اشاره کرد و افزود: چنین راهکار‌هایی می‌تواند هم در بازگشت منابع ارزی صادرکنندگان مؤثر باشد و هم به افزایش ذخایر طلای کشور کمک کند. این فرآیند دو وجه مهم دارد؛ از یک سو، صادرکنندگان می‌توانند با سهولت بیشتری منابع حاصل از صادرات را به کشور بازگردانند و از سوی دیگر، ذخایر استراتژیک تقویت می‌شود که خود نوعی سرمایه‌گذاری بلندمدت برای اقتصاد کشور به شمار می‌رود.

وی تاکید کرد که چنین سیاست‌هایی اگر به صورت ساختارمند اجرا شود، می‌تواند به توسعه مبادلات تجاری کمک کرده و چالش‌های ناشی از محدودیت‌های ارزی را کاهش دهد.

عملکرد مطلوب بانک مرکزی در دوران جنگ ۱۲ روزه

باقری با اشاره به اقدامات بانک مرکزی در زمان جنگ ۱۲ روزه و مدیریت بازار ارز در آن مقطع، رویکرد نهاد پولی کشور را قابل قبول و حرفه‌ای دانست و افزود: در شرایط خاص مانند دوران جنگ، اتخاذ تصمیمات خاص امری اجتناب‌ناپذیر است. دولت در آن مقطع با تدوین و اجرای یک بسته حمایتی منسجم، موفق شد ثبات نسبی در بازار ایجاد کند. این بسته حمایتی که مورد تأیید بخش خصوصی نیز قرار گرفته است، تلاشی در راستای ایجاد تعادل میان محدودیت‌های ارزی کشور و نیاز‌های واقعی اقتصاد بود.

او تصریح کرد: این بسته با نگاهی واقع‌بینانه، تلاش دارد تا انتظارات فعالان اقتصادی را در مسیر منطقی هدایت کرده و در عین حال، سیاست‌های ارزی را با شرایط روز اقتصاد کشور هماهنگ سازد.

الزام اجرای دقیق و فوری تصمیمات اقتصادی

باقری با تأکید بر اینکه اجرای تصمیمات اقتصادی نباید صرفاً در حد ابلاغ باقی بماند، اظهار داشت: اثربخشی این سیاست‌ها زمانی محقق خواهد شد که به سرعت در دستگاه‌های اجرایی جاری شده و با نظارت دقیق همراه باشد.

وی بر ضرورت انضباط در تأمین منابع ارزی و اولویت‌بندی هوشمندانه آنها تاکید کرد و افزود: در این مسیر، اتاق بازرگانی و نهاد‌های بخش خصوصی می‌توانند نقش مؤثری ایفا کنند. شبکه اطلاعاتی و تخصصی‌ای که در اختیار اتاق بازرگانی قرار دارد، ظرفیت مهمی برای جهت‌دهی مؤثر به تخصیص منابع ارزی است.

این مقام صنفی تصریح کرد: مشارکت بخش خصوصی در طراحی و اجرای سیاست‌های ارزی می‌تواند منجر به تخصیص مولد منابع و افزایش بهره‌وری اقتصادی شود.

باقری یادآور شد: یکی از اهداف کلیدی در بسته حمایتی دولت، حمایت ویژه از بنگاه‌های کوچک و متوسط است که بخش بزرگی از اقتصاد کشور را شکل می‌دهند. تخصیص منابع ارزی باید به نحوی انجام شود که این بنگاه‌ها بتوانند فعالیت خود را گسترش داده و تاب‌آوری اقتصادی کشور را افزایش دهند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->