پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی استان برچیده خواهند شد رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی محققان هشدار دادند؛ ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک‌تری می‌سازد تغذیه معجزه‌آسای باروری از دیدگاه ابن‌سینا مقرری بیمه بیکاری و مستمری برای تمام کارگران و خانواده‌های متوفیان بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی حادثه بندر شهید رجایی پوشش سلامت ۳۰ میلیون نفر با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع افزایش تعداد جان‌باختگان طوفان تهران + فیلم (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) چالش نظام سلامت با بازارسیاه نوبت دهی برخی منشی‌های پزشکان از زندان برای قتل تا زندان برای دزدی نجات مرد جوان از چنگال آدم‌ربا‌ها پس از ۴۴ روز در فارس (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو| عملیات مهار زمینی و هوایی‌ آتش در بندر شهید رجایی ادامه دارد دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جست‌وجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مصدوم‌شدن ۶ نفر در تهران بر اثر طوفان (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردوخاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند!
سرخط خبرها

آتش غفلت را روشن نکنیم

  • کد خبر: ۳۴۹۴۵
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶
آتش غفلت را روشن نکنیم
کارشناس سازمان آتش نشانی می‌گوید: آتش سوزی مراتع یکی از مهم‌ترین عواملی است که باعث فرسایش زمین و بیابان زایی می‌شود و خسارات مالی بسیار زیادی را به همراه دارد.
محمدجوادقائمی |شهرآرانیوز؛ کشور ما به دلیل قرار گرفتن در کمربند خشک کره زمین و ناحیه پرفشار جنب حاره ای، شرایط جوی لازم برای وقوع آتش سوزی در مراتع را دارد. میزان بیومس (یک منبع تجدید پذیر انرژی است که از مواد زیستی به دست می‌آید) و خار و خاشاک و شرایط آب وهوایی نقش زیادی در وقوع آتش سوزی دارند. البته میزان بیومس باقی مانده گیاهی و مواد سوختنی باقی مانده از بوته‌های علفزار نیز به طور درخور ملاحظه‌ای به شرایط آب وهوایی و به خصوص ریزش‌های جوی وابسته اند و هرچه در بهار ریزش‌های جوی مناسبی داشته باشیم، در پی آن مراتع غنی‌تر و پوشش گیاهی انبوه تری خواهند داشت که ظرفیت بالایی برای رخداد آتش سوزی در ماه‌های خشک و گرم به وجود خواهد آورد.
 
در برخی نقاط که مملو از گیاهان، خار و خاشاک‌های خشک بوده است، به دلیل گرما، خشکی هوا و همچنین در مواردی به دلیل عامل انسانی ازجمله حضور معتادان بی خانمان و متجاهر به صورت محدود شاهد آتش سوزی‌هایی بوده ایم که با حضور بموقع عوامل آتش نشانی این آتش سوزی‌ها به سرعت خاموش شده است.

عوامل مؤثر در جلوگیری از آتش سوزی

از روشن کردن آتش در جنگل و مرتع در هوای گرم و زمانی که جنگل پوشیده از برگ‌های خشک درختان است، جدا خودداری کنید.
 
قبل از تهیه آتش، اطراف محل آتش را به شعاع یک متر پاک سازی کنید و پس از استفاده، آتش را خاموش کنید.
 
ازکشیدن سیگاردرجنگل وانداختن ته سیگاروکبریت نیم سوخته خودداری کنید.
 
قبل از آتش زدن کاه و مکش زمین‌های کشاورزی حاشیه جنگل و مرتع، مأموران جنگلبانی را مطلع کنید.
 
اشیای براق را که خاصیت ذره بینی دارند، در عرصه‌های منابع طبیعی جمع آوری و دفن کنید.
 
با دیدن کمترین دود یا آتش سوزی در جنگل و مرتع، سعی کنید آتش را خاموش و با جنگلبانی هماهنگی کنید.

نگاهی به قوانین منابع طبیعی در زمینه آتش سوزی

ماده ۴٢: بریدن، ریشه کن کردن و سوزاندن نهال و درخت و همچنین تهیه چوب هیزم و زغال از جنگل بدون داشتن مجوز ممنوع است. متخلف با بریدن، ریشه کن کردن و سوزاندن هر نهال به پرداخت جریمه نقدی محکوم می‌شود. همچنین با بریدن و ریشه کن کردن درخت و تهیه چوب و هیزم و زغال به زندان محکوم می‌شود.
 
ماده ۴۵: آتش زدن گیاهان، مزارع و باغ‌های نزدیک جنگل بدون اجازه و نظارت مأموران جنگل ممنوع است. درصورتی که در نتیجه بی احتیاطی در جنگل آتش سوزی شود، متخلف به زندان محکوم می‌شود.
 
ماده ۴۶: هرکس در تنه درختان جنگل آتش روشن کند و همچنین به کت زدن درختان اقدام کند، به زندان و جریمه نقدی محکوم می‌شود.
 
ماده ۴٧: هرکس در جنگل به عمد آتش سوزی کند، از ٣ تا ١٠ سال به زندان محکوم می‌شود.
 
تبصره ماده ۴٧: در موقع آتش سوزی در جنگل‌ها مأموران دولتی، لشکری و کشوری موظف به همکاری و خاموش کردن آتش می‌باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->