آیت‌الله علم‌الهدی: آسایش مردم در بهبود معیشت و نه زندگی غربی است | ضرورت برخورد جدی قوه قضائیه و مجریه با محتکران اقتصادی عضو کمیسیون امنیت ملی: بیانیه شورای همکاری خلیج فارس تاثیری بر روابط ایران و همسایگان ندارد جایزه صلح نوبل به ماریا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، رسید آیا سقف حقوق و بیمه کارگران ساختمانی اصلاح می‌شود؟ حمایت روسیه از احتمال اعطای نوبل صلح به ترامپ لاوروف: غرب ناقض واقعی برجام است، نه ایران یک نماینده مجلس: تبیین درست مکانیسم ماشه، اثرات روانی منفی آن را در کشور کاهش می‌دهد فرانسه: نیروی امنیتی بین المللی برای حمایت از صلح غزه تشکیل می‌شود آمریکا ۹۳ شخصیت حقیقی و حقوقی مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعای رسانه‌های افغانستان: ارتش پاکستان مسئولیت حمله امشب به کابل را بر عهده گرفت حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ چند فلسطینی به شهادت رسیدند جهاد اسلامی: سلاح و مقاومت ما، ضامن اصلی اجرای توافق آتش‌بس غزه است سخنگوی دولت: تهران همواره در کنار مردم فلسطین بوده است خلیل الحیه: جنگ غزه پایان یافت | تجلیل از مقاومت مردم غزه عبدالملک الحوثی: اسرائیل خونین‌ترین جنایات عصر حاضر را مرتکب شده است چین ۱۴ شرکت و سازمان آمریکایی و کانادایی را تحریم کرد روسیه: طرفین توافق پایان جنگ در غزه به تعهدات خود عمل کنند وزیر خارجه اسرائیل: قصد از سرگرفتن جنگ در غزه را نداریم ترامپ: به خاورمیانه سفر می‌کنم | با ایران همکاری می‌کنیم ویتکاف و داماد ترامپ وارد سرزمین های اشغالی شدند اردوغان: بر اجرای توافق آتش بس غزه نظارت می‌کنیم | تا تشکیل کشور مستقل فلسطین از پای نخواهیم نشست دستگیری ۳۲ نفر در لبنان به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دفتر نتانیاهو: جایزۀ صلح نوبل را به ترامپ بدهید + عکس پوتین: مسئله هسته‌ای ایران تنها از راه دیپلماسی قابل حل است | درخواست نتانیاهو از روسیه درباره ایران پوتین از علی‌اف عذرخواهی کرد سوءتغذیه شدید بیش از ۵۴,۶۰۰ کودک در غزه بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تلاش‌ها برای توقف نسل‌کشی در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

گاردین خبر داد: نشت آب رادیواکتیو از پایگاه بمب هسته‌ای بریتانیا به دریا

  • کد خبر: ۳۵۰۷۳۷
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
گاردین خبر داد: نشت آب رادیواکتیو از پایگاه بمب هسته‌ای بریتانیا به دریا
«گاردین» به اسناد رسمی دست پیدا کرده است که نشان می‌دهد پس از ترکیدن مکرر لوله‌های قدیمی، آب رادیواکتیو از پایگاهی که بمب‌های هسته‌ای بریتانیا در آن نگهداری می‌شود، به دریا نشت کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، این روزنامه انگلیسی گزارش کرده است یک مقام نظارتی دریافت که مواد رادیواکتیو به دلیل عدم نگهداری صحیح شبکه‌ای متشکل از ۱۵۰۰ لوله آب در پایگاه، به داخل دریاچه «لوخ لانگ»، یک دریاچه دریایی در نزدیکی «گلاسکو» در غرب اسکاتلند نشت کرده است.

گفته می‌شود انبار تسلیحات در «کولپورت» در دریاچه لوخ لانگ، یکی از امن‌ترین و محرمانه‌ترین سایت‌های نظامی در بریتانیاست.

فایل‌های گردآوری‌شده توسط آژانس حفاظت از محیط زیست اسکاتلند (Sepa)، یک نهاد دولتی ناظر بر آلودگی، نشان می‌دهد که تا نیمی از اجزای پایگاه در زمان وقوع نشت، فراتر از عمر طراحی‌شده خود بوده‌اند.

Sepa اعلام کرد سیل در کولپورت ناشی از «نقص در تعمیر و نگهداری» بوده و منجر به انتشار «ضایعات رادیواکتیو غیرضروری» به شکل سطوح پایین تریتیوم شده است که در کلاهک‌های هسته‌ای استفاده می‌شود.

در گزارشی در سال ۲۰۲۲، این آژانس نشت‌ها را به دلیل قصور مکرر نیروی دریایی در نگهداری تجهیزات در منطقه اختصاص داده شده به نگهداری کلاهک‌ها دانست.

به گزارش گاردین، این افشاگری‌ها در مجموعه‌ای از گزارش‌های بازرسی محرمانه و ایمیل‌هایی که به وب‌سایت تحقیقاتی «فرت» داده شده و با گاردین به اشتراک گذاشته شده است، آشکار شده‌اند. این گزارش حاکیست Sepa و وزارت دفاع برای مخفی نگه داشتن این اطلاعات تلاش کردند.

این اسناد به دستور «دیوید همیلتون»، کمیسر اطلاعات اسکاتلند که بر قوانین آزادی اطلاعات اسکاتلند نظارت دارد، پس از شش سال تلاش خبرنگاران برای دسترسی به این پرونده‌ها منتشر شدند.

دولت بریتانیا اصرار داشت که این پرونده‌ها به دلایل امنیت ملی باید مخفی نگه داشته شوند، اما همیلتون در ماه ژوئن حکم داد که بیشتر آنها باید منتشر شوند.

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->