برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است
سرخط خبرها

گزارشی از اجرا ناقص مصوبه تنفس حق بیمه کارفرما به دلیل شیوع کرونا

  • کد خبر: ۳۵۸۱۶
  • ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۸
گزارشی از اجرا ناقص مصوبه تنفس حق بیمه کارفرما به دلیل شیوع کرونا
مشاغل بسیاری که قرار بود شامل تنفس حق بیمه کارفرما به دلیل شیوع کرونا شوند، از اجرا نشدن این مصوبه گلایه دارند
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ کرونا که آمد، وعده‌ها هم شروع شد و همه برای اینکه حتی ذره‌ای از سختی شرایط و خسارات واردشده کم کنند، به میدان آمدند، اما اینکه چه میزان در میدان ماندند و به وعده‌های خود عمل کردند، داستانی دیگر است.
کووید ۱۹ از همان ابتدا اقتصاد را از جنبه‌های خرد و کلان تحت تاثیر قرار داد و آسیب جدی به صنف و صنعت‌های مختلف وارد کرد. یکی از وعده‌هایی که برای کاهش فشار‌های اقتصادی داده شد، مربوط به سازمان تامین اجتماعی بود. این سازمان در ۲۱ اسفند بعداز مصوبه دولت مبنی‌بر ارائه تسهیلات به برخی مشاغل، دستور اداری مهلت سه‌ماهه پرداخت ۳ماه حق بیمه سهم کارفرمایی در ۱۰رسته فعالیت را به واحد‌های اجرایی صادر کرد؛ البته این ۱۰ رسته بعد‌ها به ۱۳ رسته افزایش یافت.
 
اما حالا بسیاری از این رسته‌های شغلی از مشکلاتی در اجرای این مصوبه و حتی در مواردی خلف وعده تامین اجتماعی می‌گویند. در این راستا خبرگزاری مهر، درباره این وعده تامین اجتماعی در رسته مشاغل فرهنگی و خبرگزاری‌ها نوشت که متأسفانه با گذشت ۳ماه از شیوع کرونا، تأمین اجتماعی مصوبه هیئت‌دولت را درباره مشاغل فرهنگی و گردشگری رعایت نکرده است و آن‌ها شامل جریمه دیرکرد شده‌اند.


اجرای نصفه و نیمه مصوبه

حالا با گذشت بیش از ۴ ماه از این وعده، دیگر مشاغل مشمول این مصوبه نیز از نحوه اجرای آن گله دارند. مدیر یکی از هتل‌ها در مشهد از وضعیت نابسامان هتل‌داران می‌گوید و ادامه می‌دهد: در بسیاری از وعده‌های مسئولان خلف وعده شده است. مثلا خبری که از رسانه‌های عمومی درباره مصوبه تامین اجتماعی و تنفس سه‌ماهه برای پرداخت بیمه‌ها اعلام شد، حالا اجرا نمی‌شود. اکنون تامین اجتماعی از کارفرمایانی که بیمه‌های کارکنانشان با تاخیر رد شده است، جریمه می‌گیرد. خود من که طبق اخبار اعلام‌شده و بسته بودن هتل به‌دلیل کرونا با تاخیر اقدام به پرداخت بیمه کارگرانم کردم، مشمول این جریمه شده‌ام.

در ادامه به‌سراغ حسین‌پور، یکی از تولیدکنندگان پوشاک در مشهد می‌رویم. او نیز با بیان اینکه برای این مصوبه اقدام کرده، اما استفاده از آن به نفعش نبوده است، می‌گوید: ۵ نفر از ۲۵ نیرو مشغول در این تولیدی شامل پرداخت حق بیمه توسط دولت هستند. وقتی برای استفاده از این طرح اقدام کردم به من گفته شد که در این صورت حق بیمه دولتی این ۵ نفر حذف می‌شود و باید خودم آن را پرداخت کنم. با یک حساب سرانگشتی متوجه شدم در این صورت ضرر خواهم کرد؛ بنابراین از خیر استفاده از این مصوبه گذشتم.

مدیر یکی از آژانس‌های مسافرتی در مشهد، فرد دیگری است که در این‌باره از او سوال می‌کنیم. این مدیر با بیان اینکه حدود ۹۹ درصد از هم‌صنفی‌هایش اقدام به تعدیل نیرو کرده‌اند و از ۲۲ کارمند این آژانس نیز ۲۰ نفر تعدیل شده‌اند، توضیح می‌دهد: با وجوداین برخی از همکارانم خواستار استفاده از این مصوبه بودند که طبق آن باید ۱۰ درصد از حق بیمه را پرداخت می‌کردند تا ۲۰ درصد از حق بیمه کارفرما شامل قسط‌بندی شود. اما به گفته این افراد، تامین اجتماعی همکاری نکرده که احتمالا به دلیل تاخیر در ارائه بخشنامه بوده است. با وجود همه این مسائل چند نفر از همکاران توانستند از این مصوبه استفاده کنند.

یکی دیگر از فعالان حوزه تولید و توزیع پوشاک نیز دراین‌باره به شهرآرا می‌گوید: خیلی از همکاران ما از این مصوبه خبر نداشتند و بخشنامه‌ای هم در این مینه به دستمان نرسیده است. کسانی هم که ازطریق رسانه‌ها این خبر را شنیده و اقدام کرده بودند، موفق به استفاده از این فرصت نشدند. من حتی از یک نفر از همکاران خود نشنیده‌ام که از این مصوبه استفاده کرده باشد. البته این موضوع فقط مربوط به تامین اجتماعی نیست و بسیاری دیگر از وعده‌های مسئولان مانند جریمه‌نشدن بابت دیرکرد پرداخت اقساط بانکی نیز حداقل برای من و اطرافیانم اعمال نشده است.


این مصوبه در خراسان رضوی اجرایی شده است

برای رساندن این گله‌ها به گوش مسئولان و درخواست پاسخ از آن‌ها به‌سراغ مدیر کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی رفتیم. سیدمحسن نظام خیرآبادی با تاکید براینکه «ما طبق دستورالعمل رفتار می‌کنیم و پاسخ‌گوی مردم نیز هستیم» می‌گوید: درصورتی‌که کارفرمایی شامل این مصوبه شده است، اما نتوانسته از آن استفاده کند، می‌تواند این موضوع را ازطریق واحد وصول بیمه سازمان تامین اجتماعی با شماره ۳۷۶۲۷۹۱۰ تا ۲۰ پیگیری کند.

او با اشاره به اجرای این مصوبه در استان به بند‌های مختلف آن اشاره کرد و می‌افزاید: براساس دستور اداری ابلاغ‌شده به واحد‌های اجرایی سازمان تأمین اجتماعی، کارفرمایان مشمول می‌توانستند برای ارسال لیست حقوق و مزد ماهیانه مربوط به ماه‌های اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ۹۹ بدون پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی اقدام کنند و بعد از اتمام دوره یادشده باید در تیرماه ۹۹ درصورت عدم توانایی پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی ماه‌های یادشده، حداکثر تا پایان سال جاری آن را به‌صورت تدریجی بپردازند. به گفته مدیر کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی طبق این دستورالعمل، حق بیمه سهم کارفرمایی ماه‌های اشاره‌شده درصورت ارسال صورت مزد و حقوق ماهیانه براساس ماده ۳۹ تامین اجتماعی یعنی هر ماه تا آخرین روز ماه بعد، مشمول جرایم تاخیر پرداخت نخواهد بود و واحد‌های اجرایی باید لیست حقوق و مزد کارگاه‌های مزبور در ماه‌های اشاره‌شده را با رعایت دستور اداری صادره دریافت کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->