کمپین «اینترنت را قطع نکنید» تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص) اعتراض متهمان به جنایت جنگی در افغانستان به محدودیت‌های حضور در جلسات تحقیقاتی مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه: هدف کشور‌های حاضر در نشست گروه ۴ کمک به افغانستان برای عبور از چالش‌هاست
سرخط خبرها

کمپین «اینترنت را قطع نکنید» تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی شدن فرمان رهبر طالبان

  • کد خبر: ۳۵۹۳۴۹
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۰
کمپین «اینترنت را قطع نکنید» تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی شدن فرمان رهبر طالبان
پس از تصمیم طالبان برای قطع خدمات فیبرنوری در افغانستان، موجی از اعتراضات مردمی در فضای مجازی شکل گرفته است. افغان‌ها با راه‌اندازی «اینترنت را در افغانستان قطع نکنید» تلاش دارند، صدای مخالفت خود را به گوش جهانیان برسانند.

به گزارش شهرآرانیوز، این کمپین که روز (چهارشنبه ۲۶ شهریور) آغاز شد با استقبال گسترده کاربران در شبکه‌های اجتماعی همراه شده و در پلتفرم‌هایی مانند ایکس (توییتر سابق)، اینستاگرام و فیسبوک به‌طور وسیع بازنشر شده است.

تصمیم رهبر طالبان برای محدودسازی زیرساخت‌های ارتباطی، به‌ویژه قطع فیبر نوری در افغانستان با واکنش‌های تند شهروندان افغانستان رو‌به‌رو شده است.

بسیاری از کاربران هشدار داده‌اند که چنین اقداماتی نه‌تنها زندگی روزمره مردم را مختل می‌کند، بلکه پیامد‌های سنگینی برای اقتصاد، آموزش و ارتباطات اجتماعی در پی دارد.

سازمان حمایت از رسانه‌های افغانستان (AMSO) نیز با صدور بیانیه‌ای این اقدام طالبان را محکوم کرده و آن را تهدیدی جدی علیه آزادی بیان و فعالیت آزاد رسانه‌ها دانسته است.

براساس گزارش‌های میدانی، خدمات فیبرنوری در چندین ولایت از جمله بلخ، هلمند، قندوز، تخار، بدخشان و قندهار به‌طور کامل متوقف شده و در سایر مناطق از جمله هرات، کاهش محسوس سرعت اینترنت گزارش شده است.

به باور ناظران، از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در تابستان ۱۴۰۰، محدودسازی زیرساخت‌های ارتباطی و رسانه‌ای به یکی از ابزار‌های کنترلی این گروه تبدیل شده است.

آنان می‌گویند که قطع فیبر نوری که ستون فقرات ارتباطات دیجیتال افغانستان محسوب می‌شود، نه‌تنها دسترسی شهروندان به اطلاعات آزاد را محدود می‌کند، بلکه فعالیت نهاد‌های آموزشی، رسانه‌ای و تجاری را نیز با اختلال جدی مواجه می‌سازد.

ناظران همچنین هشدار می‌دهند در شرایطی که افغانستان با بحران‌های اقتصادی، آموزشی و انسانی دست‌وپنجه نرم می‌کند، محدودسازی اینترنت می‌تواند شکاف دیجیتال را عمیق‌تر کرده و زمینه‌ساز انزوای بیشتر جامعه مدنی شود.

کمپین «اینترنت را قطع نکنید» بازتابی از نگرانی عمومی نسبت به این روند و تلاشی برای حفظ حداقل‌های ارتباطی در کشوری است که همچنان درگیر بحران‌های چندلایه است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->