مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

متناسب سازی مستمری‌ها چند شکر و یک شکایت!

  • کد خبر: ۳۶۱۵۴
  • ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۹
متناسب سازی مستمری‌ها چند شکر و یک شکایت!
غلامرضا بنی اسدی - روزنامه نگار
سرانجام روزنامه همشهری در گزارشی با تیتر «جدول تغییرات حقوق بازنشستگان پس از متناسب‌سازی» از میزان افزایش حقوق مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی رو نمایی کرد؛ کاری شایسته که بالاخره با تلاش بسیار متولیان و نقش‌آفرینان گرامی و حمایت رسانه‌ای قابل احترام به‌نتیجه رسید. حق است که از سوی بازنشستگان سپاسی بگوییم و خداقوتی که مصداق ادب شکرنعمت باشد و ان‌شاءا... نعمت‌افزا نیز هم. اما نکته‌ای که در این میان انگار مغفول مانده، تبعیض در درصد افزایش است ولازم است وقتی از «هنرش» به‌تحسین و تقدیر «جمله بگفتیم» نگاهی حداقلی هم به «عیب می» - بخوانید همین تصمیم- داشته باشیم. شاید به‌سان «تیر دعا» که «رها» می‌کنند، «یکی کارگر شود!»
حرفی که در همین ساعات بعد از انتشار خبر از برخی بازنشستگان شنیدم، این بود که این تبعیض در درصد اختصاصی را غیرعادلانه می‌دانستند. لب مطلب و روح کلامشان این بود که در نظام تأمین‌اجتماعی، بودجه‌ای از دولت یا یارانه‌ای چیزی دریافت نمی‌کنند، بلکه پرداخت‌ها دقیقا از بیمه‌پردازی کارگران است. تأکیدشان این بود که تأمین‌اجتماعی را به‌نوعی می‌توان یک شرکت سهامی عام دانست؛ لذا همان‌گونه که در شرکت‌های سهامی افراد متناسب با سهم پرداختی خود بهره می‌برند، باید در پرداخت مستمری‌ها نیز این نسبت سهم لحاظ شود؛ چیزی که تا کنون از آن غفلت شده بود و در متناسب‌سازی هم خیلی غفلت شده است تا جایی که در این فرایند، شاهد افزایش ۸۰ درصد برای حداقلی‌بگیران و ۴۸ درصد برای حداکثربگیران هستیم. یعنی کسانی که حق بیمه بیشتری پرداخت کرده‌اند، به‌نسبت، برداشت کمتری دارند و کسانی که حق بیمه کمتری پرداخت کرده اند، برداشتشان به‌حسب درصد خیلی بیشتر از دیگران است. این یعنی برداشتن از سفره بیشتر بیمه‌پردازان و گذاشتن در سفره دیگران. گمان نمی‌کنم سازمان محترم تأمین‌اجتماعی چنین وکالتی از طرف بیمه‌پردازان یا اختیاری برای این کار داشته باشد.
سازمان و متولیان زحمت‌کش آن در حقیقت وکیل و کارپردازند، نه صاحب‌اختیار؛ بنابراین اینجا و در این نوع پرداخت می‌توان «شبهه شرعی» دید. به هرحال اینجا از مصادیق «حق‌الناس» است که به‌جد باید مراقب بود که ذره‌ای جز به‌حق جابه‌جا نشود. شایسته بود که در فرایند همسان‌سازی، فاصله‌ها با کمک دولت و از بودجه ملی و نفتی تأمین می‌شد؛ چنان‌که برای دیگر بازنشستگان ردیف بودجه‌ای تعریف می‌شود. اتفاقی چنین موجب امتنان همگانی بود و دعای همه را پشتیبان داشت، اما اینکه فردی که مثلا ۵ برابر فرد حد اقل‌پرداز، پرداختی داشته باشد و به‌نسبت درصدی، نصف او را مثلا دریافت کند، با عدالت سازگاری ندارد. حق این است که بیمه‌پردازان متناسب با پرداخت خود در زمان خدمت، در فصل بازنشستگی دریافتی داشته باشند، اما چنین نیست؛ نه در افزایش سنواتی و نه در متناسب‌سازی؛ لذا کسی که ۶ برابر پرداختی داشته است، ظرف چند سال ضریب دریافتی اش از ۶ به ۵ و ۴ و ۳ و... شیب پیدا می‌کند و فاصله او با هم‌ترازانش سال‌به‌سال بیشتر می‌شود. کاش بزرگواران به این نکته و شبهه حقوقی و شرعی عنایت فرمایند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->