سفیر اسلام‌آباد در تهران از افزایش صادرات برنج پاکستان به ایران خبرداد قیمت انواع تلفن‌های سامسونگ در بازار موبایل مشهد (۷ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۷ مرداد ۱۴۰۴) | افت ادامه‌دار قیمت‌ها بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی در بازار آزاد (۷ مرداد ۱۴۰۴) | پژو ۲۰۷ چقدر معامله می‌شود؟ پیشنهاد اختصاص ۲۰۰۰ لیتر سوخت تشویقی به ناوگان فعال در مسیر‌های اربعین ۱۴۰۴ ظرفیت صندلی قطار‌های اربعین ۱۹ درصد افزایش یافته است پرواز‌های مستقیم اربعین از فرودگاه بیرجند به نجف برقرار شد (۷ مرداد ۱۴۰۴) تشکیل کارگروهی برای تعیین تکلیف قرارداد‌های غیر فعال شهرک‌های صنعتی در خراسان رضوی بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۷ مرداد ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی گوسفندی چند؟ شرکت متقلب عرضه کننده برنج پاکستانی در مشهد ۸ میلیارد تومان جریمه شد سقوط ارزش معاملات خُرد بازار سهام | کار بورس سخت شد (۷ مرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز (چهارشنبه، ۸ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد کارت بانکی‌تان را نفروشید | هشدار جدی به دارندگان حساب‌های بانکی پیش‌نویس جدید مالیاتی | صورت‌حساب الکترونیک برای تمام حساب‌های بانکی صادر می‌شود (۷ مرداد ۱۴۰۴) مقرریِ بیکارشدگان ناشی از جنگ ۱۲ روزه در سریع‌ترین زمان ممکن پرداخت می‌شود نرخ دینار بازار آزاد مشهد و بانک مرکزی افزایش یافت (۷ مرداد ۱۴۰۴) فروش بلیت پرواز‌های ویژه اربعین از فردا (چهارشنبه، ۸ مرداد ۱۴۰۴) آغاز می‌شود جنگ ۱۲ روزه اثری بر بازار مسکن نداشت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ مرداد ۱۴۰۴) | صعود دلار به نیمه کانال ۸۹ هزار تومان کاهش نرخ پرواز‌های تهران - نجف در روز‌های کم‌تقاضا برای ایام اربعین طلا در مشهد در مدار صعود (۷ مرداد ۱۴۰۴) علت افزایش قبوض برق برخی مشترکین مشهدی چیست؟ مشکل تلویزیون‌های اسنوا و دوو تا ۲۴ ساعت دیگر رفع می‌شود کاهش دامنه نوسان قیمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات از (دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴) قیمت‌گذاری گندم به هفته آینده موکول شد آغاز عملیات انسداد چاه‌های آب غیرمجاز در محدوده شهری تربت حیدریه (۶ مرداد ۱۴۰۴) اخطار بانک مرکزی | اگر سفر اربعین نرفتید، ارز مسافرتی را پس بدهید پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۴) آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود
سرخط خبرها

۴ ابهام اعطای تسهیلات ودیعه اجاره

  • کد خبر: ۳۶۱۹۸
  • ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲
۴ ابهام اعطای تسهیلات ودیعه اجاره
در شرایطی که دولت نسبت به اعطای تسهیلات ودیعه اجاره اقدام کرده است، ابهامات مشخص شده در این طرح ممکن است، بسیاری از خانوار‌های نیازمند را از دریافت این تسهیلات بی‌نصیب سازد.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از سال‌ها بی‌عملی در حوزه ساماندهی بازار اجاره، وزارت راه و شهرسازی در سال جاری با استفاده از دو فعالیت سازوکاری تصمیم به حمایت از بازار اجاره گرفت.

 

بر این اساس دو راهکار تعیین سقف افزایش قیمت اجاره‌بها و اعطای تسهیلات ودیعه اجاره به منظور کاهش فشار اقتصادی خانوارهای مستاجر در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.

 

بر مبنای جزئیات ارائه شده از سوی متولیان حوزه مسکن در وزارت راه، برای اولین بار تسهیلات ودیعه مسکن به خانورهای مستاجر تعلق می‌گیرد.

 

در همین ارتباط محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در تشریح جزئیات پرداخت وام ودیعه،بیان کرد: « مبلغ وام برای کلانشهر تهران ۵۰ میلیون، کلانشهر‌های دیگر ۳۰ میلیون و برای دیگر شهرستان‌ها ۱۵ میلیون تومان با سود ۱۳ درصد در نظر گرفته شده است و افرادی که بیمه هستند و کدکارگاهی هستند می‌توانند از کدکارگاهی برای ضمانت استفاده کنند.»

 

وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح جزئیات تسهیلات ودیعه مسکن، گفت:« به علت شیوع کرونا و نیاز به مراقبت بیشتر برای کاهش و توقف اسباب کشی مستاجران این کمک ودیعه مسکن از جانب دولت برای مستاجران در نظر گرفته شد و مصوبه دولت تا سه ماه بعد از فروکش کردن و از بین رفتن ویروس کرونا اعتبار و ادامه خواهد داشت.»

 

اسلامی، ضمن اشاره به نکته که ۲۰ هزار میلیارد تومان از محل منابع تخصیص داده شده برای کسب و کار‌های آسیب دیده از کرونا برای کمک هزینه اجاره بهای مستاجران در نظر گرفته شده است، عنوان کرد:« ممکن است ارزش پول ملی به علت ادامه تحریم‌های آمریکا و مشکلات اقتصادی کاهش داشته باشد، اما این کمک ودیعه مسکن بی تاثیر نخواهد بود.»

 

پس از آغاز شروع فرآیند ثبت‌نام پیامکی تسهیلات ودیعه مسکن از روز شنبه مورخ 4مرداد ماه سال جاری و مشخص شدن شرایط لازم برای دریافت وام ودیعه مسکن، ابهاماتی از سوی جمعی از کارشناسان حوزه مسکن مطرح شد که در ادامه گزارش به آن‌ها می‌پردازیم.

 

ابهام اول: آیا این تسهیلات به متقاضیان مسکن ملی تعلق می گیرد؟

پس از اعلام شرایط لازم به منظور دریافت وام ودیعه مسکن مشخص شد، سبز بودن فرم ج یکی از شرایط لازم برای مستاجران به منظور استفاده از تسهیلات ودیعه مسکن به حساب می‌آید، محمد حمیدزاده، کارشناس حوزه مسکن ضمن توضیح شرط سبز بودن فرم ج، بیان کرد:« سبز بودن فرم ج به منزله استفاده نکردن خانوارهای مستاجر از تسهیلات دولتی مسکن تلقی می‌شود. در شرایطی که مستاجران پیش از این در طرح‌هایی نظیر مسکن مهر از دولت واحد مسکونی تحویل گرفته یا از تسهیلات مسکن استفاده کرده باشند، فرم ج آن‌ها قرمز شده و مجاز به استفاده از تسهیلات ودیعه نیستند.»

 

حمیدزاده در بیان ابهامات این طرح عنوان کرد:« ممکن است برخی از خانوارهای مستاجر نیازمند تسهیلات ودیعه مسکن در طرح اقدام ملی ثبت نام کرده و فرم ج آن‌ها قرمز شده باشد، حال سوال این است که آیا این خانوارها با وجود اینکه همچنان به دلیل تکمیل نشدن واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی، از نعمت سکونت گاه بی‌بهره‌اند نیز از تسهیلات ودیعه محروم خواهند شد؟

 

این کارشناس مسکن در تشریح ابهامات دیگر این شرط از طرح تسهیلات ودیعه مسکن، گفت: « در شرایطی که شرط استفاده از تسهیلات ودیعه اجاره، سبز بودن فرم ج است، باید مشخص شود، آیا استفاده از این تسهیلات به عنوان استفاده از تسهیلات دولتی مسکن تلقی شده و فرم ج خانوارهای مستاجر را قرمز می‌کند یا خیر»

 

ابهام دوم: تکلیف مشمولانی که در کمتر از ۵ سال گذشته از تهران به سایر کلانشهر‌ها یا از کلانشهر‌ها به سایر نقاط کشور به غیر از تهران مهاجرت داشته اند، چیست؟

یکی دیگر از شرایط مندرج در الزامات دریافت تسهیلات ودیعه مسکن، داشتن سابقه ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضا محسوب می‌شود.

 

در همین ارتباط حمید احمدی، کارشناس حوزه مسکن در تبیین دلایل حضور این بند در الزامات دریافت تسهیلات ودیعه، گفت:« به نظر می‌رسد، وزارت راه و شهرسازی به منظور جلوگیری از مهاجرت خانوارها از سایر شهرهای کشور به تهران و همچنین از سایر شهرها به کلانشهرها به منظور دریافت وام ودیعه بیشتر نسبت به اضافه کردن این بند اقدام کرده است.»

این کارشناس مسکن در بیان ابهامات این بند، افزود:« توجه به شرایط اسف‌بار مسکن در 7 سال گذشته مشخص می‌کند، بسیاری از خانوارهای مستاجر شهر تهران مجبور به ترک پایتخت و سکونت در سایر شهرهای کشور نظیر کرج شده‌اند، در شرایطی که عمدۀ این خانوارهای جز خانوارهای هدف وزارت راه و شهرسازی در این طرح به حساب می‌آیند، ‌باید از این طرح بهره‌مند شوند، اما این بند مانع استفاده آن‌ها از تسهیلات ودیعه است.»

 

ابهام سوم: وضعیت مشمولانی که مجبور به فسخ اجاره‌نامه اولیه می‌شوند، در این طرح چگونه است؟

یکی از اتفاقات رایج در قراردادهای اجاره مسئله فسخ پیش از موعد تخلیه مستاجر است. با توجه به اینکه مبلغ تسهیلات ودیعه توسط مستاجر به موجر پرداخت می‌شود، مشخص نیست که وزارت راه و شهرسازی چه تمهیدی برای این اتفاق اندیشیده است. در همین ارتباط یکی از مخاطبان  در بیان این معضل گفت: «در شرایطی که قرارداد اجاره 3ماه پس از دریافت تسهیلات ودیعه فسخ شود، وضعیت پرداخت تسهیلات به چه شکل خواهد بود؟»

 

این مخاطب، ضمن اشاره به مصائب فسخ قرارداد در ارتباط با پرداخت تسهیلات ودیعه گفت:« مشخص نیست، پس از فسخ قرارداد، بانک نسبت به دریاف کل مبلغ اقدام می‎کند یا فرصت چندماهه به مستاجر برای برقراری قرارداد جدید می‌دهد.»

 

ابهام چهارم: آیا این تسهیلات به مشمولانی که در حین ثبت‌نام دریافت ودیعه مسکن، اجاره‌نامه‌های خود را تنظیم می‌کنند، نیز تعلق می‌گیرد؟

 

یکی از نقاط ابهام طرح اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به مستاجران مشخص نبودن دربرگیری این طرح برای تاریخ‌های تنظیم قرارداد است، در همین ارتباط یکی دیگر از مخاطبان  ضمن ابراز نگرانی از ابهام مطرح شده عنوان کرد:« متاسفانه وزارت راه و شهرسازی هیچ نکته‌ای مبنی بر دربرگیری این طرح برای قراردادهای اجاره از لحاظ زمان عقد قرارداد مشخص نکرده است.»

این مخاطب در توضیح ابهام خود، گفت:« مشخص نیست قراردادهایی که پیش از اعلام ثبت‌نام طرح اعطای تسهیلات ودیعه یا حین فرآیند ثبت نام به سرانجام می‌رسد، می‌توانند از این طرح منتفع شود یا خیر.»

توجه به ابهامات مطرح شده مشخص می‌کند، وزارت راه و شهرسازی به منظور اجرای هرچه بهتر پرداخت تسهیلات ودیعه نسبت به رفع این ابهامات اقدام کند، رفع این ابهامات گام بلندی به سمت تحقق اهداف این وزارت‌خانه به جهت کاهش فشار اقتصادی از روی مستاجران به حساب می‌آید.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->