مروری بر وضعیت اجرا‌های تئاتر مشهد در یک‌ماه‌ونیم گذشته (۷ تیر ۱۴۰۴) اضافه‌شدن جایزه ویژه «سحر امامی» به جشنواره رسانه‌ای «صبح» رئیس سازمان سینمایی: باید سبد کالای سینما را متنوع کنیم وزیر فرهنگ: تشییع ‌پیکر شهدای اقتدار ایران در تهران، شکوه دیگر از همبستگی ایرانیان بود درگذشت «لالو شیفرین» آهنگساز فیلم «ماموریت غیرممکن» آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۷ تیر ۱۴۰۴) حضرتی: راه فرماندهان و دانشمندان شهید ادامه دارد کارگردان ایرانی نامزد جشنواره نالیوود کانادا و برنده جوایز سن‌دیگو شد هزار و ۲۰۰ ساعت برنامه رادیویی، ویژه محرم ۱۴۰۴ برنامه ریزی برای ساخت انیمیشن راتاتویی ۲ جدیدترین آمار فروش سینما‌های کشور (۷ تیر ۱۴۰۴) | فروش حدود هفت میلیارد تومان بلیت در ۳ روز استوری جدید حامد بهداد | تسلیت به مردم داغدار + عکس انتشار کتاب «مداح شو» برای کودکان و نوجوانان نگاهی به ضعف‌های سریال «ناریا»؛ از روایت آشفته تا قصه مبهم!
سرخط خبرها

مسلم بن‌عقیل شخصیت مغفول تاریخ شیعه

  • کد خبر: ۳۶۶۹۲
  • ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۰
مسلم بن‌عقیل شخصیت مغفول تاریخ شیعه
اسماعیل هاشمی رکاوندی - عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد مشهد
نهم ذی‌الحجه سالروز شهادت مسلم‌بن‌عقیل در تقارن با روز عرفه است؛ شهادتی که مقدمه نهضت عاشورا را رقم زد. مسلم‌بن‌عقیل یکی از بزرگان و مجاهدان صدر اسلام بود و نقش وی در رشادت و جهاد در راه خدا بر هیچ کس پوشیده نیست. ولی در تاریخ، شخصیت این بزرگوار مغفول واقع شده است، زیرا شهادتش در تنهایی و غربت و در کمال بی‌وفایی مردم کوفه صورت گرفت و علی‌رغم استقبال و علاقه‌مندی و همراهی با وی برای آماده‌شدن قیام و نهضت امام حسین (ع) در کوفه، ناگهان با برگشتن ورق و شیطنت‌های یاران بنی‌امیه و عبیدا... بن‌زیاد، این بزرگ‌مرد در دام تنهایی افتاد. مسلم‌بن‌عقیل با همه رشادت‌ها و مردانگی‌ها که از خود نشان داد، در بدترین وجه توسط دشمنان خدا و پیامبرش به‌شهادت رسید. البته شهادت مسلم مقدمه نهضت امام حسین (ع) بود. ولی بدعهدی مردم کوفه و ترس آن‌ها از موقعیت خود و وحشتی که از عبیدا... بن‌زیاد داشتند و خالی‌شدن صحنه حمایت از دعوت‌کنندگان امام حسین (ع) به کوفه، میدان نبرد خالی و یک‌طرفه شد. مسلم‌بن‌عقیل به‌تن‌هایی با خیانت پول‌پرستان و جاسوسان اموی در یک برخورد نابرابر و مملو از خیانت و تزویر و دورویی به‌شهادت رسید و به‌رغم مقاومت جانانه به‌تن‌هایی در محاصره کوفیان آل‌زیاد، جان به جان‌آفرین تسلیم کرد.
ناگفته نماند که مسلم فرزند عقیل، عموزاده وصی نبی گران‌قدر پیامبر (ص) و نوه ابوطالب و برادرزاده حضرت علی (ع)، از خاندانی پاک و شجاع و با فضیلت برخاست و زیر نظر عموی گرامی‌اش حضرت علی (ع) و فرزندان آن حضرت یعنی امام حسن (ع) و امام حسین (ع) پرورش یافت. در علم و دانش اغلب محدثان وی را فقیه و دانشمند می‌دانند و تا زمان شهادت در اغلب جریان‌ها و میادین جهاد شرکت کرد. وی از معتمدان امام حسین (ع) بود و سال آخر عمرش به‌همراه امام حسین (ع) رهسپار مکه شد. نامه‌های فراوان و خواسته‌های مردم کوفه، امام حسین (ع) را بر آن داشت تا برای اطمینان بیشتر وی را به کوفه بفرستد تا درباره دعوت کوفیان تحقیق کند. امام حسین (ع) طی نامه‌ای به کوفیان بیعت با او را به‌مثابه بیعت با خود دانست. مسلم نیز ابتدا به وظیفه خود عمل کرد و توانست بیعت مردم کوفه را بگیرد. گفته می‌شود قریب به ۱۸ هزار نفر از مردم کوفه با مسلم بیعت کردند. اما جاسوسان و حاکمان بنی‌امیه و یزید بن‌معاویه و خودفروختگان آن‌ها مانع تحقق امر شدند و علی‌رغم دعوت کوفیان و استقبال آن‌ها از مسلم و درخواست از امام حسین (ع) برای ورود هرچه سریع‌تر به کوفه با نامه‌های فراوان، ورود عبیدا... بن‌زیاد و سایر گمراهان موجب شد نه مسلم به اهداف خود برسد و نه امام حسین (ع) به کوفه. این جریان و حادثه شهادت مسلم، مقدمه واقعه عاشورا در محرم سال۶۱هجری شد. جریانی که تاریخ اسلام را در برهه‌ای، آن‌قدر با لکه ننگی آمیخت که هیچ‌گاه پاک نشد. سرانجام مسلم‌بن‌عقیل در سن ۵۰سالگی به‌شهادت رسید. یاد و روح این سردار اسلام گرامی باد!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->