بیشترین سرچ گوگل در ایران از ابتدای امسال چه بود؟ واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی
سرخط خبرها

ژن‌ها چه نقشی در تأثیرگذاری دارو‌های کرونا بازی می‌کنند

  • کد خبر: ۳۶۷۱۵
  • ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۱
ژن‌ها چه نقشی در تأثیرگذاری دارو‌های کرونا بازی می‌کنند
دبیر کارگروه فارماکوژنتیک دارو‌های مرتبط با کرونا در پژوهشگاه ژنتیک گفت: در صدد برآمدیم تا علاوه بر بررسی ژنتیک افراد و شخصی‌سازی درمان مبتلایان به کرونا، دارو‌هایی که برای درمان کووید۱۹ پیشنهاد شده اند را ارزیابی کنیم.
به گزارش شهرآرانیوز، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اظهار کرد: در پژوهشگاه زیست فناوری ژنتیک افراد را مورد بررسی قرار می‌دهیم که در نهایت موضوع شخصی سازی درمان مبتلایان به کرونا را اجرایی کنیم.

دکتر سید مسعود هوشمند با بیان اینکه تاکنون در خصوص سرطان و بیماری‌های مرتبط با مغز و اعصاب موضوع شخصی سازی را در این پژوهشگاه مورد بررسی قرار داده ایم، بیان کرد: بخشی از این مطالعات نیز در پروسه درمان اجرایی شده است؛ بدان معنا که بسیاری از افراد که مبتلا به سرطان و بیماری‌های مرتبط با مغز هستند با شخصی سازی درمان بهبود می‌یابند.

هوشمند با بیان اینکه از اسفند ماه با شروع اپیدمی کووید۱۹ در کشور مطالعاتی در زمینه بررسی دارو‌ها و تاثیر آن بر ژنتیک افراد را آغاز کردیم، خاطر نشان کرد: از این رو در صدد برآمدیم تا علاوه بر بررسی ژنتیک افراد و شخصی سازی درمان مبتلایان به کرونا، دارو‌هایی که برای درمان کووید۱۹ پیشنهاد شده اند را ارزیابی کنیم.

وی ادامه داد: تاکنون دارو‌هایی مانند «فاویپراویر»، «هیدروکسی کلورکین»، «لوپیناویر»، «ریتوناویر»، را در راستای درمان افراد مبتلا به کووید۱۹ مورد بررسی قرار دادیم؛ در بررسی‌ها مشاهده کردیم که استفاده از این دارو‌ها در برخی افراد تاثیر دارد و در برخی دیگر بی تاثیر است.
 
پیدا کردن نقشه ژنتیکی افراد در راستای درمان کرونا
عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با تاکید بر اینکه فعلا این ۴ دارو را در بدن افراد با ژن‌های مختلف مورد بررسی قرار داده ایم، بیان کرد: استفاده از فارماکوژنتیک و پیدا کردن نقشه ژنتیکی افراد برای متابولیسه کردن دارو می‌تواند برای دارو‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

دبیر کارگروه فارماکوژنتیک دارو‌های مرتبط با کرونا با تاکید بر اینکه تا وقتی یک دارویی توسط یک فرد استفاده نشود نمی‌توانیم تاثیر آن دارو در بدن فرد را متوجه شویم، بیان کرد: از این رو با نتایج این تحقیقات می‌توانیم ببینیم که تاثیر یک دارو با استفاده از نقشه ژنتیکی فرد تاثیر گذار است یا خیر.

وی افزود: البته در بررسی‌های دارویی از تجربه استفاده برخی دارو‌ها در بیماری‌های سارس و مرس هم بهره می‌بریم که زودتر به نتیجه برسیم.
 
شخصی سازی درمان کووید۱۹
به گفته هوشمند، این تحقیقات دارویی در واقع برای شخصی سازی درمان مبتلایان به کووید ۱۹ است هر چند داروی خاصی برای این بیماری وجود ندارد و دارو‌های استفاده شده معمولا برای مصارف دیگر است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری عنوان کرد: البته هنوز نتایج این بررسی‌ها مشخص نشده که بدانیم کدام دارو در کدام فرد تاثیر گذار است.

دبیر کارگروه فارماکوژنتیک دارو‌های مرتبط با کرونا با تاکید براینکه ژنتیک افراد در تاثیر گرفتن از دارو نقش بسزایی دارد، بیان کرد: در بررسی‌ها به نتیجه رسیدیم که برخی از این دارو‌ها در ژن برخی افراد، تاثیر مثبت دارند و در برخی دیگر تاثیری ندارند.

هوشمند تاکید کرد: «سیتوکروم اکسیداز ۴۵۰» به عنوان یک ژن در بدن زیرمجموعه‌های زیادی دارد؛ این زیرمجموعه‌ها باعث می‌شود که نتوانند دارو را به خوبی متابولیسه کنند؛ بدان معنا که باید دارو مورد استفاده قرار بگیرد تا ببینیم تاثیر مثبت یا منفی در بدن فرد می‌گذارد.

به گفته عضو هیئت علمی پژوهشگاه زیست فناوری، بر اساس تحقیقات پیشین از ۶۲۵ ایرانی یک نفر کمبود «Iga» دارد که یک نوع نقص ایمنی خفیف است. پیشنهاد ما این است که این افراد در خط مقدم برای درمان بعنوان درمان کننده قرار نگیرند و با بیماران تماس نداشته باشند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با بیان اینکه هنوز کووید۱۹ دارویی برای درمان ندارد، بیان کرد: به همین دلیل دارو‌های بیماری‌های دیگر را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا ببینیم مصرف یک دارو در متابولیسم افراد تاثیر مثبت دارد یا منفی؛ اگر نتایج مشخص شود افراد بدون مشکل درمان می‌شوند.

دبیر کارگروه فارماکوژنتیک دارو‌های مرتبط با کرونا افزود: با شخصی سازی درمان با استفاده از ژن، زودتر به درمان این بیماری خواهیم رسید که نتیجه به زودی مشخص می‌شود و می‌توانیم بعد از تایید، آن را در پروتکل درمانی قرار دهیم.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->