امیری-به گزارش شهرآرانیوز، ۲ فیلم از اولین مجموعه فیلمهای کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران که قرار است پخش اینترنتی آن از این هفته آغاز شود، تولید فیلمسازان جوان مشهدی است. همین خبر بهانهای است برای پرداختن به فعالیتهای انجمن سینمای جوانان ایران در مشهد که این روزها خبرهای خوبی از آن به گوش میرسد.
فیلمهای «من قدیمی هستم» اثر عادل تبریزی و «پیژامه راهراه پدر را باد برد» اثر محمد صادقی، ۲ فیلم تولید انجمن سینمای جوانان ایران در مشهد هستند که قرار است هفته آینده نمایش اینترنتی آنها آغاز شود.
در حقیقت این روزها خبرهای متفاوتی درباره فیلمسازان مشهدی و موفقیت آنها میشنویم. حضور فیلمهای کوتاه مشهدی در جشنوارههای بینالمللی و درخشش آنها موضوعی مهم است که میتواند ارتباط نزدیکی با آینده سینمای مشهد داشته باشد.
«فیلمرغ» اثر امیرمسعود سهیلی، پس از حضور در ۱۰۰ جشنواره و دریافت بیش از ۱۰ جایزه در دومین جشنواره بینالمللی فیلم غنا هم درخشید و تندیس بهترین فیلم کوتاه داستانی را از آن خود کرد. انیمیشن «من آلیس نیستم ولی اینجا سرزمین عجایب است» در جشنواره بینالمللی فیلم اوکراین به نمایش درآمد و فیلم «بیدادگاه» در ادامه موفقیتهایش در بخش مسابقه جشنواره بینالمللی فیلم ترکیه پذیرفته شد که شاید انگیزه خوبی برای فیلمسازان جوان مشهدی و پرداختن آنها به ایدههای نو ایجاد کرده است.
پرداختن به موضوعات تخصصی فیلم کوتاه در گفتوگو با کارشناسان از فعالیتهای مهم این روزهای انجمن سینمای جوانان خراسان رضوی است که سعی دارد در روزهای کرونایی تنور فیلمسازی مشهد را گرم نگه دارد. برگزاری برنامههای زنده اینستاگرامی و گفتوگو با فیلمسازان و نویسندههای مطرح از جمله فرهاد توحیدی، فیلمنامهنویس، و گفتوگو درباره فیلم کوتاه و روایتهای مدرن با شادمهر راستین از جمله این مباحث است.
ایدهیابی و حمایت از فیلم اولیها از دیگر برنامههای این انجمن است که به فیلمسازان جوان تازهکار کمک میکند تا کارشان را با قوت و پشتیبانی آغاز کنند.
در دور قبلی این برنامه، برخی ایدهها فیلمهای خوبی شدند و اکنون در جشنوارهها حاضر میشوند.
اکنون هم دور جدید این حمایت آغاز شده است و علاقهمندان به فیلمسازی میتوانند تا ۳۰ مردادماه ایدههای خود را در موضوعات افزایش سرمایه اجتماعی، اهمیت خانواده و سبک زندگی، افزایش امید و نشاط اجتماعی، عدالتخواهی و مبارزه با فساد، خودباوری، اراده و قدرت ملی، توجه به ثبت و ضبط میراث فرهنگی اقلیتهای مختلف و مراسم آیین و ارزشهای اخلاقی و اهمیت سلامت جسم و روان و تلاش برای مقابله با کرونا به دفتر انجمن فرستادند. پس از فرستادن ایدهها، صاحبان طرحهای برگزیده در برنامه پیچینگ حاضر میشوند و به ارائه شفاهی طرح خود میپردازند. روال به این صورت است که طرحهای برگزیده با حمایت مالی و فنی ساخته میشود و به مرحله نمایش درمیآید.
سیدوحید حسینی، مدیر انجمن سینمای جوانان ایران خراسان رضوی، با بیان اینکه درخشش فیلمسازان مشهدی در جشنوارهها و رویدادهای بینالمللی تاحدی تلخی ویروس کرونا را برای آنها کم کرده است، میگوید: راهیابی تولیدات انجمن سینمای جوانان در مشهد به جشنوارههای داخلی و خارجی و کسب جوایز ویژه از این جشنوارهها، اتفاق مهمی است که فیلمسازان جوان مشهدی و اعضای انجمن رقم زدهاند.
سیدوحید حسینی در ادامه از برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی بهصورت آنلاین در صفحه اینستاگرام این انجمن خبر میدهد. به گفته او رضا کیانیان، مجید برزگر، داوود رحمانی، فرزاد مؤتمن، ابوالحسن داوودی و بسیاری از استادان مشهدی از جمله احمد شادکامی، فرامرز عامل بردبار، امیر حاج عباسی، مهدی رضایی، جمشید مجددی و محسن طیبی از جمله افرادی هستند که درباره مباحث مختلف فیلم و فیلمنامه کوتاه گفتوگو کردهاند.
به گفته حسینی این مباحث تخصصی کمک زیادی به فیلمسازان میکند، از این رو تلاش میشود این برنامهها با قوت ادامه یابد.