مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در جاجرم خراسان شمالی مدارس کدام شهرستان‌های خراسان رضوی فردا (شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تلف شدن یک گوسفند توسط پلنگ در نیشابور پاپ فرانسیس: همیشه برای برقراری صلح و دوستی در جهان تلاش می‌کنم شکارچی زخمی از حمله خرس در لرستان پیدا شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص اعتراض مسافران به شرکت‌های هواپیمایی کیش و کاسپین کدام شهر امروز (۱۴ دی۱۴۰۳) آلوده‌ترین نقطه کشور بود؟ + عکس حکم اعدام محیط‌بان کرمانی صادر شده است؟ مدارس در ۴ شهر خراسان جنوبی، فردا (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شدند خارج کردن ۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله کمک ۱۸ هزار میلیارد تومانی خیران در حوزه سلامت در خراسان رضوی عاملان زورگیری ۱۰ هزار دلاری در مشهد به دام افتادند (۱۴ دی ۱۴۰۳) تصادف در مسیر زابل به زاهدان| یک نفر کشته و ۱۷ تن مجروح شدند (۱۴ دی ۱۴۰۳) صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) بارش برف و کولاک در برخی از جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ دی ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد صدای مردم شنیده شد | افتتاح غیررسمی مدرسه علی پیوندی در حاشیه شهر مشهد قتل هولناک شوهر | مثله با ساطور تصمیم اشتباهی که حق مادری را می‌گیرد زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم آیا نور مقصر اصلی ابتلا به سرماخوردگی در زمستان است؟ آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟ آیا سویه جدید کرونا به کشور رسیده است؟
سرخط خبرها

زباله‌های کرونایی را همراه زباله‌های تر قرار دهید

  • کد خبر: ۳۷۲۱۲
  • ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۸
زباله‌های کرونایی را همراه زباله‌های تر قرار دهید
دبیر شبکه تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور ضمن بیان اینکه محل‌های دپوی زباله و زباله‌های خانگی می‌توانند از عوامل شیوع و بروز مجدد ویروس کرونا باشند، گفت: مردم باید تفکیک زباله از مبدا را جدی بگیرند و زباله‌های بهداشتی و کرونایی خود را هنگام تفکیک همراه با زباله‌های تر قرار دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد الموتی با اشاره به اینکه در گذشته نیز تجربه بیماری‌های پاندمیک و همه‌گیر را در نقاطی از دنیا داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: تجربه‌ها در همه‌گیری بیماری‌هایی از جمله ابولا، سارس و مرس نشان می‌دهد یکی از مسائل مهم در مدیریت و مقابله با بیماری‌های واگیردار در گروی مدیریت پسماندها است.

وی ادامه داد: گزارش‌ها، تحقیقات و پژوهش‌های متعددی که در گذشته انجام شده نشان می‌دهد که امکان بروز و شیوع مجدد ویروس از دو مکان امکان‌پذیر است. یکی از آن‌ها محل‌های دپوی زباله یا حتی زباله‌های خانگی و خدماتی و دیگری از طریق فاضلاب‌ها است. 

الموتی با بیان اینکه مردم در دوره بیماری‌های پاندمیک چاره‌ای جز استفاده از ماسک و دستکش و سایر لوازم بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا و شیوع بیماری ندارند، گفت: مردم در این شرایط نباید تفکیک زباله‌های خانگی از مبدا را فراموش کنند. 

دبیر شبکه تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور ضمن تاکید بر اینکه افراد خانواده باید دو نکته مهم را در زمینه مدیریت زباله‌های خانگی مدنظر قرار دهند، گفت: نخستین نکته‌ای که مردم باید رعایت کنند این است که حتما تفکیک زباله از مبدا را انجام دهند. هرچند تفکیک از مبدا با درصد کمی در کشور انجام می‌شود اما همچنان می‌تواند در زمینه مدیریت پسماند و مقابله با شیوع ویروس کرونا موثر باشد.

وی ادامه داد: مردم باید این نکته را نیز در نظر داشته باشند که لوازم بهداشتی اعم از دستکش و ماسک علی‌رغم اینکه در تعاریف کلی جزو زباله خشک به‌حساب می‌آیند اما در این دوره شیوع ویروس کرونا باید آن‌ها را جزو زباله‌های تر قرار دهند چراکه در دوره پاندمیک عموما زباله‌های تر به‌صورت مستقیم دفن می‌شوند بنابراین ما باید سعی کنیم که زباله‌های کرونایی و لوازم بهداشتی را هنگام تفکیک همراه با زباله‌های‌ تر قرار دهیم.

الموتی همچنین توضیح داد: از آنجایی که ویروس کرونا در مقابل حرارت تقریبا ضعیف می‌شود و از بین می رود بنابراین دفن زباله‌های کرونایی به‌همراه زباله‌های تر باعث می‌شود که علاوه بر گازهایی که از این زباله‌ها تولید می‌شود، حرارتی که درون زمین ایجاد شده باعث از بین رفتن ویروس شود.

دبیر شبکه تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور درباره رها کردن ماسک و دستکش در مخازن زباله در سطح شهر گفت: متاسفانه به‌دلیل کمبود زیرساخت مبلمان شهری مردم در شرایط شیوع ویروس کرونا برای تعویض ماسک و دستکش خود مجبور هستند این اقلام را در مخازن زباله‌ای که سایر زباله‌ها نیز در آن وجود دارد، رها کنند این در حالیست که ما از چهار ماه گذشته از شهرداری‌ها این تقاضا را داشتیم که در مبلمان شهری، کنار تمام مخازن و سطل‌های زباله سطح شهر کیسه و سطل‌های رنگی ویژه پسماند کرونایی قرار دهند تا هم شهروندان آگاه باشند که خارج از منزل باید ماسک و دستکش خود را در این مخازن مخصوص رها کنند و هم زباله‌های کرونایی با سایر زباله‌ها قاطی نشود و کل آثار تفکیک از بین نرود.

وی ادامه داد: قرار دادن سطل‌های مخصوص زباله‌های کرونایی در سطح شهر باعث می شود که بخش عمده‌ای از خطرات ناشی از قاطی شدن زباله‌های کرونایی با سایر زباله‌ها برطرف شود و در محل‌های دپوی زباله آسیب‌های کمتری کارکنان این مراکز را تهدید کند. باید این را در نظر داشته باشیم که افرادی که در حوزه‌ تفکیک پسماند در مراکز دفع و پردازش فعالیت می‌کنند شهروندان همین مملکت و هموطنان خودمان هستند و ممکن است تفکیک نکردن زباله‌های کرونایی وتعبیه نکردن مخازن مخصوص زباله‌های کرونایی، این افراد را که در ارتباط بیشتری با زباله هستند را آلوده به ویروس کند.

الموتی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به اینکه مردم باید زباله‌های کرونایی خود را همراه زباله‌های تر قرار دهند و شهرداری‌ها نباید اجازه دهند کسی وارد محل‌های دپو زباله‌های تر شود، تاکید کرد: مردم نیز باید توجه داشته باشند که رها کردن ماسک و دستکش خود در معابر شهر علاوه‌بر آلودگی محیط زیست می‌تواند در زمینه شیوع ویروس کرونا بسیار خطرناک باشد.

ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->