طنین همتی|شهرآرانیوز، هرسال اول تا دهم شهریورماه نمایشگاه بینالمللی سالانه فرش تهران برگزار میشود. این نمایشگاه بزرگترین رویداد فرش است و بیشتر فعالان فرش در این نمایشگاه حاضر میشوند و حدود ۸۰۰ غرفهدار از سراسر ایران در آن شرکت میکنند.
اما امسال با
شیوع کرونا و همهگیرشدن آن شرایطی متفاوت را تجربه میکنیم. همچنین این سؤال پیش میآید که چرا باتوجهبه اینکه بسیاری از شهرها در وضعیت قرمز هستند، برگزاری اینگونه نمایشگاهها به قوت خود باقی است.
عبداللّه احراری،
عامل توسعه شبکه دستبافتههای داری و دستگاهی خراسان رضوی، دراینباره گفت: امسال باتوجهبه شرایط حاکم، اجناس بر روی دست افراد مانده است و ضروری بود نمایشگاه برگزار شود، اما وقتی وضعیت جامعه را در نظر میگیریم که حتی در خیلی از روستاها شرایط قرنطینه وجود دارد، برگزاری چنین رویدادی در واقع دامنزدن به گسترش ویروس کروناست.
وی افزود: اینکه افرادی از سراسر کشور در یک فضای سربسته با سالنهایی غیراستاندارد جمع شوند، غیرمنطقی است. دلیل اصرار به برگزاری این نمایشگاه را نمیدانیم. متأسفانه با تمام این توجیهات تا الان صحبتی از برگزارنشدن این نمایشگاه نیز نیست.
احراری تصریح کرد: شاهدیم که بسیاری از فعالان فرش دستباف از حضور در نمایشگاه انصراف دادند، ولی متأسفانه باید دید مسئولان تحت تأثیر چه عواملی به برگزاری این نمایشگاه اصرار دارند؟
به گفته وی این نمایشگاه و نمایشگاه صنایعدستی در فاصله زمانی ۲ مرداد تا ۵ شهریورماه قرار است برگزار شود. هم فعالان صنایعدستی و هم فعالان فرش دستباف انصراف خود را اعلام کردند، اما همچنان برگزاری نمایشگاه به قوت خود باقی است.
عامل توسعه شبکه دستبافتههای داری و دستگاهی خراسان رضوی در ادامه اظهار کرد: از تبعات برگزاری اینگونه نمایشگاهها فراگیرشدن ویروس کروناست. از طرفی درست است که ریال در مقابل دلار ضعیف شده و فرصتی برای فروش فرش است، اما اتحادیه واردکنندگان فرش دستباف در اروپا و بسیاری از تجاران فرش ایران در چین و کشورهای دیگر تقاضا کردند نمایشگاهی در این شرایط برگزار نشود و اعلام کردند که آنها هم شرکت نخواهند کرد.
وی افزود: بهنوعی نهتنها این نمایشگاه بازدیدکننده عمومی نخواهد داشت، بلکه از بازدیدکننده تخصصی هم خبری نیست. با این تفاسیر تنها دستاورد این نمایشگاهها شیوع دوباره
کرونا خواهد بود.
احراری در پاسخ به اینکه چه اصراری به برگزاری این نمایشگاه است، گفت: بخشی از آن برای مجریان برگزاری این نمایشگاه جنبه درآمدی دارد و بخشی دیگر مربوط به افرادی است که در ۶ ماه گذشته فروشی نداشتند، اما به این فکر نمیکنند که شاید این تجمعات با وجود شیوع کرونا به مشکلاتشان اضافه کند. بهویژه محصولی مثل فرش که در محیط بسته در تماس مستقیم است.
وی یادآور شد: خوشبختانه استانهای خراسان از این قضیه سربلند خارج شدند و تقریبا تمام فعالان فرش استان انصراف خود از شرکت در این نمایشگاه اعلام کردند. فعالان فرش استان خراسان نسبت به استانهای دیگر محصول بیشتر دارند و محصولشان صادراتی است، اما با این حال اکنون ۳۵۰ فعال فرش در سطح کشور از شرکت در نمایشگاه فرش تهران انصراف دادند.