حسین برادران فر - مسجد امام حسن مجتبی(ع) یکی از مساجد فعال در زمینههای گوناگون از جمله برگزاری مراسم عزاداری، جشنهای ملی و مذهبی، برگزاری کلاسهای فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، تورهای سیاحتی و زیارتی، همایشهای پیادهروی، کوهپیمایی، برگزاری کلاسهای مختلف هنری برای بانوان و برگزاری کارگاههای کنترل خشم و کارآفرینی است. این مسجد با کمک هیئت امنا و بسیج محله از جمله پایگاههای اجتماعی بولوار شاهنامه است که یدطولایی در تشکیل تشکلهای مردمی برای جوانان، بزرگسالان و بانوان دارد و فعالیتهای عامالمنفعه خیرخواهانه متعددی را در سالیان اخیر پیریزی کرده است. به همین دلیل و همزمان با روز جهانی مساجد به معرفی این مسجد و فعالیتهای آن میپردازیم.
مسجدی با قدمتی چهل ساله
مسجد امام حسن مجتبی(ع) در سال1358 ساخته و بعد از آن در سال1390 تجدید بنای مجدد مسجد انجام میشود.
امینیپور، رئیس هیئت امنای مسجد امام حسن مجتبی(ع)، درباره ساخت بنای مسجد میگوید: ساخت بنای اولیه مسجد امام حسن مجتبی(ع) همزمان با روزهای پیروزی انقلاب و با کمک و مشارکت اهالی محله شروع و در سال1358بنای مسجد به پایان رسید. مسجد امام حسن مجتبی(ع) در طول سالهای جنگ نقش محوری مهمی در اعزام نیرو و جمعآوری کمکهای مردمی محله و محلات دیگر برای کمک به رزمندگان داشته است. در سالهای بعد نیز با افزایش جمعیت و کمبود جا و مکان مناسب برای برگزاری نماز جماعت و دیگر فعالیتهای فرهنگی و مذهبی، با مشارکت اهالی محله اکبرآباد طرح بازسازی و توسعه مسجد آغاز و با مشارکت حداکثری اهالی، تجدید بنای مسجد در سال1390انجام شد. اهالی اکبرآباد به این مسجد تعصب خاصی دارند و در روزهای بازسازی مسجد کارهای مختلف از جمله کارگری، بنایی، شیشهبری، در و پنجرهسازی و نقاشی مسجد را انجام دادند. مسجد جدید در دوطبقه و زیربنای 800متر بنا شده، طبقه بالا مورد استفاده نمازگزاران (خانم و آقا) است و طبقه زیرزمین نیز در اختیار تشکلهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است.
همدلی و مشارکت مسجدیهای جدید و قدیم
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) با تأکید بر همدلی و همراهی نسل جدید و قدیم در همکاری و مشارکت فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و مذهبی مسجد میگوید: اختلاف سنی و طرز تفکر متفاوت در نسل قدیم و جوانان امروزی امری بدیهی در جوامع انسانی است. در امور مربوط به مسجد نسل قدیم و جدید، گرچه ممکن است در مواردی با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند، اما دست در دست یکدیگر مسجد را اداره کرده و فعالیتهای مختلف مذهبی، فرهنگی و آموزشی مسجد را اداره میکنند.
حجتالاسلام و المسلمین امینیپور ادامه میدهد: در تابستان امسال هیئت امنای مسجد، فضای زیرزمین را در اختیار بسیج محله و جوانان محله قرار داده و این دو گروه، در همکاری با یکدیگر کلاسهای تابستانی نظیر کلاس زبان، نقاشی، کارگاههای آموزشی، اشتغالزایی، کارگاه کنترل خشم و موارد دیگر را در زیرزمین مسجد اجرایی کردند.
وی ادامه داد: تابستان امسال برای اولین بار اردوهای سیاحتی،(ییلاقات و ارتفاعات اطراف مشهد) زیارتی(زیارت حرم مطهر رضوی) و ورزشی(کوهپیمایی و پیادهروی) در دستور کار فعالیتهای مسجد و مرکز فرهنگی امام حسن مجتبی(ع) قرار گرفت که این برنامهها نیز باعنوان اردوهای «از توس تا حرم» و «گنبد گیتی» با موفقیت اجرا شده و بعضا در حال اجراست.
برگزاری کلاسهای آموزشی و کارآفرینی
مسئول پایگاه بسیج مسجد نیز درباره معضلات اجتماعی و نقش کارآفرینی در حل این معضلات میگوید: با توجه به وجود مشکلات اجتماعی نظیر اعتیاد، طلاق و بیکاری در بین ساکنان محله، بهویژه در قشر جوان، مسجد امام حسن مجتبی(ع) دراین زمینه نیز پیشگام بوده و با برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی در زمینههای کنترل خشم، مهارتهای زندگی و فرزندپروری، مبارزه با اعتیاد و کاهش آمار طلاق برای اهالی محله، اطلاعات و آگاهی آنان را بالا برده و گامی مؤثر و محکم در زمینه کنترل این معضلات اجتماعی و فرهنگی برداشته است. در زمینه کارآفرینی و آموزش مشاغل خانگی نیز کلاسهایی آموزشی نظیر: آموزش چرمدوزی، قلاببافی، خیاطی، شیرینیپزی، غذاهای انگشتی(فینگرفود)، مانتودوزی و... برای خواهران و کلاسهای آموزشی معرق، مشبک، کامپیوتر و دیگر صنایع دستی را نیز برای جوانان پسر جویای کار محله اجرا کرده است. حتی در زمینه فروش محصولات و تولیدات خانگی نیز با کمک شهرداری تاکنون چندین بازارچه محلی را در اکبرآباد ایجاد کرده و درصدد راهاندازی بازارچه محلی دائمی هستیم.
برگزاری مراسم ویژه فرهنگی و مذهبی
محمدرضا هدایت ادامه میدهد: مسجد امام حسن مجتبی(ع) از معدود مساجد بولوار شاهنامه است که نماز جماعت در سه نوبت (صبح، ظهر و شام) بهطور جماعت برگزار کرده و تنها مسجدی است که در دهه آخر سفر میزبان زائران پیاده حرم مطهر رضوی است، ازطرفی این مسجد در ایام ماه محرم بهویژه در ظهر عاشورا میزبان چندین هزار نفر از عزاداران حسینی از سرتاسر بولوار شاهنامه است، بهطور مثال برگزاری اجتماع عظیم عزاداران فاطمی در سال گذشته با حضور 5هزار نفر از عزاداران اهل بیت(ع) از جمله همایشهایی است که در نوع خود منحصربهفرد و بسیار عظیم بود. همچنین مراسم تقدیر از خادمان ایستگاههای صلواتی بولوار شاهنامه و برگزاری یادواره شهدای آتشنشان از دیگر مراسمهایی است که این مسجد با مشارکت شهرداری منطقه انجام داده است.