سرنوشت لایحه فرونشست زمین در مجلس به کجا رسید؟ دستور اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه فوری در برابر «حشره سنک» در مشهد حریق کنتور برق در خیابان بابانظر (۳ شهریور ۱۴۰۳) مرگ تلخ مادر باردار و دختر خردسال مشهدی در دریای خزر (۳ شهریور ۱۴۰۳) پیام وزیر جدید آموزش و پرورش درباره دغدغه‌های معیشتی فرهنگیان تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد + جزئیات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم پلیس هرمزگان از کشف هروئین در چند بسته‌ شیرخشک‌‌‌ خبر داد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

برای سامان‌دهی قنات قصبه گناباد ۳۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت

  • کد خبر: ۳۸۰۷۰
  • ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۴
برای سامان‌دهی قنات قصبه گناباد ۳۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت
مدیر پایگاه میراث جهانی قنات قصبه گناباد از تخصیص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات نهاد ریاست جمهوری برای اجرای طرح‌های مرتبط با قنات خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، رسول صنوبری عنوان کرد: این اعتبارات برای سال‌های ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده که تا کنون ۷۰۰ میلیارد ریال آن که مربوط به سال ۹۸ بوده جذب شده‌ است.

وی ادامه داد: به زودی اجرای ۸ پروژه مهم را آغاز خواهیم‌ کرد که این پروژه‌ها با مشارکت و همکاری شهرداری گناباد، شهرداری کاخک و مجتمع آموزش عالی گناباد اجرا خواهند شد.

صنوبری افزود: یکی از مهمترین اقداماتی که انجام خواهد شد طرح مطالعه و پایش آب قنات قصبه است که برای اولین بار در کشور اجرا می‌شود و به همین منظور سنسورهایی در قنات قصبه نصب می‌شوند و خصوصیات مربوط به آب از جمله دبی، دما، سختی، ph و... به صورت دیجیتال و لحظه‌ای اندازه‌گیری و ارزیابی خواهند شد.

وی خاطر نشان کرد: این طرح با مشارکت مجتمع آموزش عالی گناباد و در راستای همکاری مشترک دانشگاه، صنعت و علم اجرا خواهد شد و در پایش‌های سالانه‌ای که در رابطه با وضعیت آب قنات و تغییرات آن به یونسکو اعلام می‌کنیم، بسیار موثر خواهد بود.

مدیر پایگاه میراث جهانی قنات قصبه گناباد گفت: بهسازی، کف‌ سازی و جداره‌ سازی کوچه‌ باغ قنات قصبه به طول ۴۰۰ متر از جمله اقدامات دیگر است که طرح آن با همکاری شهرداری گناباد تهیه شده و مراحل آخر تصویب را طی می‌کند، همچنین قرار است ورودی شماره ۲ قنات نیز از محل همین اعتبارات استحکام‌ بخشی و تکمیل شود.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر قنات تمامی آثاری که تحت حوزه نفوذ حرایم قنات و مرتبط با قنات باشند نیز از این اعتبارات ذی‌نفع خواهند بود، افزود: میزان ۱۵۰ میلیون تومان از این اعتبارات برای ساماندهی و مرمت آب‌ انبارها و قلعه کاخک در نظر گرفته شده‌ است و قرار است مجموعه‌ای به نام برج موزه بام کاخک با همکاری شهرداری کاخک و شورای کاخک راه‌اندازی کنیم همچنین در حوزه‌ میراث طبیعی و میراث فرهنگی که شامل بناها و میراث ملموس و ناملموس  هستند، ۵۰ اثر و از جمله ۱۰ درخت ثبت ملی خواهند شد.

صنوبری جداره‌ سازی کوچه باغ حیطا به طول ۲۰۰ متر و با اعتبار حدود ۱۰۰ میلیون تومان، مرمت ۱۰ خانه فنجان و مرمت خانه‌ مرحوم نبی‌پور برای تبدیل کردن آن به موزه مقنی و موزه قنات همچنین بارگذاری زبان سوم، چهارم و پنجم وب‌ سایت قنات قصبه را از جمله سایر اقداماتی دانست که از محل این اعتبارات اجرا خواهند شد.

مدیر پایگاه میراث جهانی قنات قصبه گناباد یادآور شد: ثبت قنات قصبه گناباد در میراث جهانی یونسکو نقش چشمگیری در جذب گردشگر و پویایی اقتصادی منطقه داشته است و با توجه به جهانی شدن این اثر، ایجاد زیر ساخت‌های لازم برای جذب گردشگر از جمله ایجاد راه‌آهن و فرودگاه و... با سرعت بیشتری نسبت به قبل در حال پیگیری و اجرایی شدن است.

وی اظهار کرد: از سال ۹۳ تا کنون و بعد از ثبت این اثر در میراث جهانی، نزدیک به ۲.۵ میلیارد تومان غیر از هزینه مربوط به پرونده، برای قنات قصبه هزینه کردیم که این هزینه‌ها شامل نصب تابلوهای راهنما در جاده، بهسازی ورودی‌ها، مرمت مظهر قنات، طراحی وب‌ سایت و تولید  فیلم‌های مستند برای رسانه‌های معتبر داخلی و خارجی بوده‌ است.

گفتنی است؛ قنات قصبه گناباد عمیق‌ترین و یکی از پرآب‌ترین قنات‌های ایران است که در سال ۱۳۷۹ ثبت ملی شد و در تاریخ ۲۵ تیر ماه ۱۳۹۵ (۱۵ جولای ۲۰۱۶ میلادی) در چهلمین اجلاس کمیته میراث جهانی در شهر استانبول ترکیه به عنوان ۲۰ امین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و هر ساله میزبان حدود ۷۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->