۱۳۹ کیلوگرم شمش طلا در حراج سکه امروز فروخته شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) مشهد را بر اساس مثلث اقتصادی استاندار اسبق خراسان رضوی اداره خواهیم کرد حمایت ویژه از دانش‌بنیان‌های فعال در حوزه ماهواره و فضا سرپرست گمرک ایران توسط وزیر اقتصاد منصوب شد دستورالعمل اسقاط وسایل نقلیه فرسوده منتشر شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات سهام‌داران، سردرگم در میان ریسک‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تحویل واحدهای مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس، طی ۲ روز آینده کاهش ۵۳ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی سه بانک کشور قیمت امروز خودرو‌های خارجی کارکرده در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | ماکسیما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۶ را ۲۹۵ میلیون تومان در مشهد بخرید نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار دلار و طلا | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تشکیل ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ در اداره کل اموال تملیکی خراسان رضوی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) کف و سقف قیمت نان سنگک در تهران مشخص شد هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری ۱۸ میلیون تومان رسید عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف
سرخط خبرها

شوک خبری، بورس را قرمز کرد

  • کد خبر: ۳۸۳۴۲
  • ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸
شوک خبری، بورس را قرمز کرد
تکذیب پذیره نویسی صندوق دارادوم از سوی سازمان خصوصی‌سازی، بورس را به‌کما برد.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ برای اینکه عمق فاجعه را دریابید، به روند انتشار اخبار توجه کنید. از روز چهارشنبه خبر شروع پذیره‌نویسی صندوق دارادوم متشکل از سهام ۴ شرکت پالایشی به‌طور گسترده منتشر می‌شود. روز یکشنبه با توجه به صحبت‌های رئیس سازمان خصوصی‌سازی در روز قبل از آن و انعکاس آن در صداوسیما، سهام‌داران از عرضه صندوق دارادوم مطمئن می‌شوند. روز یکشنبه ۴ نمادی که قرار است در این صندوق باشد، یعنی «شتران»، «شبدیز»، «شپنا» و «شبندر» با حجم سنگین تقاضا مواجه می‌شوند و صف خرید سنگین برایشان تشکیل می‌شود.
 
در نیم‌ساعت نخست معاملات در روز گذشته نیز روند صعود قیمت در نماد ۴ شرکت پالایشگاهی بندرعباس، تهران، تبریز و اصفهان ادامه پیدا می‌کند و شاخص کل بورس هم از مرز ۲ میلیون‌و ۱۰۰ هزار واحد عبور می‌کند. اما انتشار خبری با تیتر «تکذیب آغاز پذیره‌نویسی دارادوم در شهریور» در ساعت ۱۲:۱۰ باعث می‌شود که ۴ نماد مذکور و همین‌طور اغلب نماد‌ها در گروه پالایش نفتی صف فروش را تجربه کنند و تا ساعت ۱۲ ظهر کل بازار سرمایه تحت‌تأثیر شوک خبر منتشرشده به صف فروش می‌رسند و بیش از ۴۰۰ نماد در قیمت‌های منفی معامله می‌شوند. این اتفاق به‌معنای ضرر ۱۰ درصدی آن هم تنها ظرف یک روز برای افرادی است که ابتدای صبح این نماد‌ها را خریداری کردند. بی‌تدبیری دستگاه‌های مسئول در انتشار به‌موقع اطلاعات این زیان را به افراد بسیاری تحمیل کرد و به‌نظر می‌رسد ناهماهنگی مسئولان و بی‌توجهی به ابعاد انتشار اخبار باعث شوک عجیب به بازار سرمایه شد. ابعاد این خبر آن‌قدر آسیب‌زاست که اگر کنترل نشود، می‌تواند حتی تا پایان هفته موجب ریزش در بازار سرمایه شود.

در این میان تسنیم در گزارشی مدعی شد که اختلافات میان وزیر اقتصاد با وزیر نفت موجب این ناهماهنگی و ضرر عمده معامله‌گران بورسی شده است. در این گزارش آمده است: «بعد از اعلام خبر عدم عرضه ای‌تی‌اف‌دوم در ابتدای شهریور، موجی از گمانه‌زنی‌ها در محافل مختلف اقتصادی مطرح شده است؛ به‌نظر می‌رسد اختلاف نظر ۲ وزارتخانه نفت و اقتصاد منافع مردم را در معرض ریسک‌های جدی قرار داده است.»
 
دژپسند، وزیر اقتصاد نیز اعلام کرد: «دستگاه مربوطه (وزارت نفت) در روز‌های اخیر گفت آمادگی این کار (راه‌اندازی صندوق دارادوم) را نداریم؛ بر این اساس، دارادوم به‌صورت بلوکی عرضه می‌شود و اگر هم نتوانستیم، آن را شناور می‌کنیم.» هرچند شرکت پخش و پالایش تمام تقصیر را بر دوش وزیر اقتصاد انداخته است، باید منتظر ماند تا جزئیات بیشتری از موضوع روشن شود. به‌هر حال پیگیری‌ها نشان می‌دهد ظاهرا در صورت عدم اقدام وزارتخانه متولی برای عرضه سهام در قالب ای‌تی‌اف و عدم‌استقبال در عرضه بلوکی، وزارت اقتصاد می‌تواند رأسا نسبت به عرضه سهام در قالب ای‌تی‌اف اقدام کند.


بورس زیر آوار ریزش نماد‌های نفتی

بازار سرمایه هم که روز یکشنبه کار خود را با پرواز ۴۰ هزار واحدی آغاز کرده بود، روز گذشته ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ با افزایش سنگین عرضه در نماد‌های بزرگ و شاخص‌ساز مواجه شد تا برخلاف اغلب پیش‌بینی‌ها بازار یکپارچه قرمزرنگی را برای معامله‌گران رقم بزند.

دیروز شاخص کل بازار سرمایه با سقوط ۱۳ هزارو ۴۳۵ واحدی معادل ۰.۶۵ درصد ریزش را تجربه کرد و به سطح ۲ میلیون و ۶۵ هزار واحد بازگشت. شاخص کل هم‌وزن نیز با ۸۶۲۰ پله سقوط معادل ۱.۶۲ درصد ریزش را تجربه کرد تا نشان دهد نماد‌های کوچک بورس هم نتوانستند در روز ریزش نماد‌های بزرگ، محل امنی برای سرمایه باشند و معامله‌گران قصد خروج پول خود از این نماد‌ها را نیز داشتند. البته نباید از بازگشایی نماد «اخابر» متعلق به شرکت مخابرات ایران چشم‌پوشی کرد.

این نماد که دیروز بدون دامنه نوسان بعد از مجمع عمومی سالیانه بازگشایی شد توانست رشد بیش از ۶۰ درصدی را برای سهام‌داران خود رقم بزند و تأثیر مثبت ۱۸ هزارو ۸۵۵ واحدی روی شاخص کل داشتند باشد. درمجموع طی معاملات روز گذشته در ۲ بازار بورس و فرابورس ۱۶۶ نماد در قیمت‌های مثبت و ۴۶۴ نماد در قیمت‌های منفی معامله شدند و همین باعث شد نقشه بازار بیشتر قرمز باشد.

طی معاملات دیروز در بازار بورس ۱۱ میلیاردو ۶۷۰ میلیون برگ سهم به‌ارزش ۲۱ هزارو ۶۹۱ میلیارد تومان معامله شد. همچنین در بازار فرابورس ۲ میلیاردو ۶۵۱ میلیون برگ سهم به‌ارزش ۷ هزار و ۸۳ میلیارد تومان معامله شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->