برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

تغذیه مناسب بیماران دیابتی درصورت ابتلا به کرونا

  • کد خبر: ۳۸۵۷۴
  • ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۱
تغذیه مناسب بیماران دیابتی درصورت ابتلا به کرونا
رژیم غذایی افراد دیابتی در این روز‌ها باید با دقت بیشتر پیگیری شود، ضروری است که بیماران دیابتی و کسانی دچار بیماری کرونا می شوند حتما روزانه میزان قند خون بدن را کنترل کنند و با کنترل آن و توجه به تغذیه اصولی و مناسب به طور دقیق و منظم نسبت به مصرف داروها اقدام کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، ویروس کرونا معضلی جدید در دنیا است که افراد را مجبور به رعایت برخی پروتکل‌های بهداشتی کرده است که برخی از گروه‌ها مانند دیابتی‌ها باید بیشتر از خود مراقبت کنند.

علایم رایج کرونا، نشانه‌های معمول آنفولانزا مانند تب، سرفه، مشکلات تنفسی، خستگی و درد ماهیچه‌ها است. علایم و نشانه‌ها معمولا ۳ تا ۷ روز پس از قرار گرفتن در معرض این ویروس و در برخی موارد تا ۱۴ روز طول می‌کشد تا ظاهر شوند.

افراد در تمام سنین می‌توانند آلوده شوند. در بیش از ۸۰ درصد موارد، کووید خفیف و دارای کم‌ترین علائم آنفولانزا مانند است. برخی حتی علائم یا نشانه‌های بسیار خفیف را نشان نداده اند، که بیشتر شبیه سرماخوردگی معمولی است. اکثر افرادی که ویروس را گرفته اند، لازم نیست که در بیمارستان بستری شوند. با این حال، در حدود ۱۵ درصد از موارد کووید ۱۹ وخیم بوده و در حدود ۵ درصد موارد منجر به بیماری بحرانی می‌شود. اکثریت قریب به اتفاق (حدود ۹۸ درصد) افراد مبتلا، تا بحال زنده مانده اند.
 

چرا دیابتی‌ها بیشتر در خطر کرونا هستند؟

افراد سالمند و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند (مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و آسم) به نظر می‌رسد که نسبت به ویروس کووید ۱۹ به شدت بیمار می‌شوند. هنگامی که افراد مبتلا به دیابت، عفونت ویروسی می‌گیرند، درمان با توجه به نوسانات سطح گلوکز خون و احتمالا وجود مشکلات دیابت، سخت‌تر است.

به نظر دو دلیل برای این موضوع وجود دارد. اول اینکه سیستم ایمنی در خطر قرار می‌گیرد، به همین دلیل مبارزه با ویروس را سخت‌تر می‌کند و به احتمال زیاد منجر به دوره نقاهت طولانی‌تر می‌شود. دوم، این ویروس ممکن است در محیطی با افزایش قند خون رشد کند.

مانند هر بیماری تنفسی دیگر، کووید ۱۹ از طریق قطرات هوا پراکنده می‌شود. قطرات زمانی پراکنده می‌شوند که یک فرد آلوده حرف می‌زند یا عطسه و سرفه می‌کند. این ویروس می‌تواند از چند ساعت تا چند روز بسته به شرایط محیطی زنده بماند. همچنین از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا یا با قطرات هوا در محیط (بر روی یک سطح) و سپس لمس دهان یا بینی گسترش می‌یابد، از این رو توصیه به رعایت فاصله اجتماعی می‌شود.

کووید ۱۹ یک کرونا ویروس جدید است، بنابراین از یافته‌های اخیر با بررسی به روزرسانی‌ها و مشاوره از دولت، انجمن ملی دیابت و دیگر منابع قابل اعتماد آگاه شوید.

دیابت کنترل شده و ویروس کرونا

افراد دیابتی بیشتر در معرض خطر بیماری کرونا قرار دارند و احتمال بروز علائم شدیدتر در اثر ابتلا به کوید-۱۹ در آنان بیشتر است، اما اگر دیابت به خوبی کنترل شده باشد، خطر اینکه فرد در اثر ابتلا به کوید-۱۹ علائم حاد را تجربه کند، به اندازه‌ی دیگر افراد عادی است.

اگر دیابت کنترل نشود و شاهد نوسان قند خون باشیم، فرد در معرض مشکلات ناشی از دیابت مانند بیماری قلبی و... قرار می‌گیرد و توانایی بدن او در مبارزه با عفونت کاهش می‌یابد. معالجه‌ی بیماری در افراد دچار دیابت به علت نوسان گلوکز خون و عوارض احتمالی ناشی از دیابت، دشوارتر است، زیرا سیستم ایمنی این افراد ضعیف‌تر عمل می‌کند و دوره‌ی نقاهت طولانی‌تر می‌شود و ویروس در بستر بالا بودن گلوکز خون رشد بیشتری می‌یابد.

افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، بیشتر در معرض خطر کتواسیدوز دیابتی قرار دارند. کتواسیدوز دیابتی عمل کنترل دریافت مایعات و میزان الکترولیت را، که تابع کنترل گندیدگی است، به تعویق می‌اندازد. گندیدگی و شوک عفونی از جمله مشکلات جدی است که برخی از افراد مبتلا به کوید-۱۹ دچار آن می‌شوند.

بیماران دیابتی باید در پیشگیری از بروز این ویروس تمام نکات بهداشتی ازجمله شستشوی مرتب دست‌ها و پوشاندن دهان هنگام عطسه و سرفه با آرنج یا دستمال، استفاده از ماسک را رعایت کنند.
 

در شرایط کرونا کدام داروی کنترل کننده قند خون بهتر است، قرص یا انسولین؟

بیماری کرونا نباید روی توجه ما نسبت به مدیریت و استفاده از سایر درمان‌های دارویی اثر بگذارد. افراد مبتلا به دیابت باید مطابق گذشته به مصرف دارو‌های خود طبق نظر پزشک ادامه دهند. اگر فرد دیابتی در بیمارستان بستری شود و نتواند از دارو‌های خوراکی دیابت استفاده کند، با نظر تیم درمان تزریق انسولین برای او شروع می‌شود. فرد مبتلا به دیابت، در بیماری کرونا، باید دیابت خود را مدیریت و کنترل کند، زیرا وضعیت کنترل قند خون فرد در بهبود بیماری تأثیر می‌گذارد.

فرد دیابتی باید دستگاه تست قند داشته باشد و دفعات بیشتری قند خون خود را اندازه گیری کند و در صورت قرنطینه خانگی، علاوه بر تیم درمانی کرونا با پزشک معالج خود نیز در ارتباط باشد تا از نظر کنترل دیابت راهنمایی مناسب را انجام گیرد.

اگر دیابت دارید و به بیماری کرونا دچار شدید

فشار خون خود را اندازه گیری کنید، زیرا ممکن است این بیماری با افزایش فشار خون شرایط بی آبی (دهیدراتاسیون) را به وجود آورد.

به میزان کافی آب بنوشید.

به طور مرتب قند خون خود را اندازه بگیرید.

اگر بالاتر از ٢٥٠mg/dL بود ممکن است در معرض کتواسیدوزیس باشید. در زمان ابتلا به کرونا میزان کتون در خون کم باشد، اما اگر قند خونتان بالا باشد و در معرض کتواسیدوزیس باشید، بدن با سوزاندن چربی برای تولید انرژی، مقدار بسیار زیادی کتون می‌سازد که برای بدن سمی است.

با انجام دادن کار‌های مفرح، نفس عمیق کشیدن یا صحبت کردن با یک دوست استرس خود را کنترل کنید، زیرا سترس باعث افزایش قند خون می‌شود.

به اندازه کافی استراحت کنید.

نکات پیشگیری و مراقبت از خود دیابتی‌ها در ایام کرونایی

دستانتان را مکرر به مدت حداقل ٢٠ ثانیه با آب و صابون بشویید.

هنگام حضور در مکان‌های عمومی ماسک بزنید.

خود را در خانه قرنطینه کنید و تا حدالامکان بیرون از منزل نروید.

در خانه همواره انسولین، گلوگومتر، نوار‌های تست کتون و قرص گلوگز داشته باشید.

فشار خون خود را کنترل نمایید.
 

تغذیه سالم و ورزش خانگی

تغذیه سالم جز اصلی مدیریت دیابت است؛ بنابراین در افراد مبتلا به دیابت داشتن یک رژیم غذایی متفاوت و متعادل برای ثبات میزان گلوکز و افزایش سیستم ایمنی توصیه می‌شود:

غذا‌هایی با شاخص گلیسمیک کم را اولویت قرار دهید (به عنوان مثال سبزیجات، غلات/ نودل و پاستا)

از مصرف بیش از حد غذا‌های سرخ شده خودداری کنید.

مصرف مواد غذایی حاوی شکر بالا، کربو هیدرات‌ها و چربی را محدود کنید.

پروتئین‌های کم چرب را انتخاب کنید (به عنوان مثال ماهی، گوشت، تخم مرغ، شیر، لوبیا بعد از پخت کامل).

سبزیجات سبز مصرف کنید.

میوه‌ها را دو یا سه وعده در روز در رژیم خود بگنجانید.

توصیه‌های تغذیه‌ای خاص برای افراد دیابتی در زمان کرونا

کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی در رابطه با رژیم غذایی افراد دیابتی مطرح کرد: رژیم غذایی افراد دیابتی در این روز‌ها باید با دقت بیشتر پیگیری شود؛ به این صورت که از مصرف قند‌های ساده مانند، کیک، شیرینی، بیسکویت و آبمیوه‌های صنعتی به شدت پرهیز شود. همچنین نوع نان و غلات این افراد سبوس دار باشد. توصیه می‌شود بشقاب غذای افراد دیابتی، از موارد زیر تشکیل شود:

یک سوم سالاد و سبزی
یک سوم پروتئین
و یک سوم غلات

باید به این نکته توجه داشت که حدالامکان شب‌ها از مصرف برنج پرهیز و بیشتر از غلات سبوس دار استفاده کنند.

صمدپور بیان کرد: افراد دیابتی باید توجه داشته باشند در مصرف میوه افراط نکنند و حدالامکان از خود میوه استفاده کنند، زیرا مصرف آب میوه به شدت قند خون را افزایش می‌دهد و کنترل آن را سخت‌تر می‌کنند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی مطرح کرد: افراد دیابتی به مصرف وعده‌های غذایی به موقع، توجه ویژه داشته باشند؛ زیرا این افراد که نامنظمی در وعده‌های غذایی دارند، باعث عدم تعادل قند خون می‌شود و به هیچ عنوان تعداد وعده‌های غذایی خود را کاهش ندهند. همچنین خواب منظم و کافی در تنظیم قند خون این افراد موثر است.

تزریق انسولین راه انتقال ویروس کرونا نیست

مخاط و ترشحات مخاطی از راه‌های اصلی انتقال و ابتلا به بیماری کرونا است و انتقال کرونا با تزریق انسولین و از پوست بعید به نظر می‌رسد. در این شرایط قبل از تزریق از پد الکلی استفاده نمایید.
 

ضد عفونی دستگاه تست قند خون

اگر دستگاه اندازه گیری قند خون و قلم انسولین آلوده شد و در تماس با مکان یا محیطی قرار گرفتند پس از برگشت به خانه دستگاه و انسولین‌های خود را نیز ضدعفونی کنید.
 
منبع: برنا، YJC
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->