شهردار مشهد مقدس در بازدید از مرکز بازتوانی جانبازان اعصاب و روان: آرامش امروز خود را مرهون جانفشانی جانبازان و صبر خانواده‌های آنها هستیم+ویدئو ثبت تنها ۲۵ روز هوای پاک در مشهد از ابتدای سال ۱۴۰۳| تلاش شهرداری مشهد برای کاهش آلودگی هوا معاون شهردار مشهد مقدس: یادمان شهید گمنام بوستان ارم یکی از المان‌های شاخص شهر است + فیلم رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهد: کار فرهنگی بالاتر از ایجاد گلزار شهدا نداریم شهردار مشهد مقدس خبر داد: کلنگ‌زنی و افتتاح ۴۶ پروژه شهری در مشهد طی دهه فجر ۱۴۰۳ بهسازی و رنگ‌آمیزی بیش از ۱۰۰ هزار مبلمان پارکی در استقبال از بهار ۱۴۰۴ درباره شروع حرفه دندان‌سازی در مشهد | زیارت با نیت دندان‌گیر بررسی دغدغه ساکنان بولوار سیدرضی مشهد درباره کوچه‌های بن‌بست نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس: منتظر تشکیل شورای عالی زیارت در دولت هستیم هوای ۱۰ منطقه کلانشهر مشهد امروز آلوده است (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: کمترین میزان رشد بهای بلیت مترو و اتوبوس را تعیین کردیم مشروح مصوبات یکصد و سی‌وششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس (۱۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو یارانه ۸۰ درصدی شهرداری مشهد به شهروندان روی بلیت اتوبوس و مترو افتتاح فاز نخست استادیوم ۴هزار نفری بوستان بهار مشهد در دهه فجر صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در مشهد (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: تمدید دوره ششم شورای شهر فرصت بسیار خوبی برای برطرف‌کردن کاستی‌هاست ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در یکصد‌وسی‌وششمین صحن علنی: انقلاب اسلامی آغازگر احیای اندیشه الهی است نگاهی به اتفاقات مشهد در روز‌های منتهی به ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و بازگشت امام خمینی (ره) به ایران ضوابط پاسخگویی کاربری مسکونی گونه ویژه نیازمند بازآفرینی | خلاصه ضوابط و طرح تفصیلی بازنگری حوزه‌های برنامه‌ریزی هفت‌گانه درباره دردسر‌های وجود درخت مقابل در پارکینگ منازل مسکونی مشهد
سرخط خبرها

تبدیل منشور حقوق شهرنشینی به یک فرهنگ

  • کد خبر: ۳۸۶۷۶
  • ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶
تبدیل منشور حقوق شهرنشینی به یک فرهنگ
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر مشهد گفت: هنر منشور حقوق شهرنشینی این است که تمامی مباحث مرتبط با حقوق و مسئولیت‌های شهروندان و مدیریت شهری را به صورت شفاف و خلاصه گردآوری کرده است.
بنیامین یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ از حیث قانون گذاری و تصویب لوایح و طرح‌های شهری، پنجمین دوره شورای شهر مشهد یکی از پویاترین دوره‌های پارلمانی این شهر به حساب می‌آید. تمایزی که نه فقط در تعداد مصوبات، بلکه در ماهیت و رویکردی نهفته است که تفکر راهبردی اعضای این دوره را به نمایش می‌گذارد. تدوین مانیفستی اثرگذار به نام منشور حقوق شهرنشینی و ایجاد گفتمان‌هایی همچون شهر همگان، شهر دوستدار کودک، شهر بدون معتاد و شهر دوستدار معلولان در زمره همین اقدامات دوراندیشانه دوره پنجم است که در گذشته حتی در حوزه‌های خرد نیز درباره آن‌ها بحث گسترده‌ای به عمل نمی‌آمد.
این مبانی، رهاورد عملکرد سه ساله کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر مشهد است که در رأس آن فردی حقوق دان و متخصص به قوانین بالادستی و شهری قرار دارد. فرصت را غنیمت دانستیم تا با سید‌محسن حسینی‌پویا درباره منشور حقوق شهرنشینی گپ و گفتی داشته باشیم.
وی صحبت هایش را با عملکرد منشور حقوق شهرنشینی آغاز کرد و این طرح را یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین طرح‌های شورای شهر مشهد دانست.

هنرمندی یک منشور

به عقیده حسینی پویا منشور حقوق شهرنشینی باید تغییر رویکرد و رفتار داشته باشد و به یک فرهنگ تبدیل شود.
وی با بیان اینکه منشور حقوق شهرنشینی به خودی خود دارای حرف تازه‌ای نیست، گفت: هنر این منشور این است که تمامی مباحث مرتبط با حقوق و مسئولیت‌های شهروندان و مدیریت شهری را به صورت شفاف و خلاصه گردآوری کرده است تا مسیری برای یک زندگی شهری مسالمت آمیز باشد.

منشور در روزگار آیندگان ادامه خواهد یافت

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر که درباره آینده این طرح در ادوار بعدی شورا هیچ گونه نگرانی ندارد، ادامه داد: آیندگان مجبورند این راه را ادامه دهند؛ زیرا در منشور حقوق شهرنشینی هیچ چیزی فراتر از فطرت انسان گفته نشده و تماما از قوانین و حقوق بالادستی در حوزه شهر و شهرنشینی یاد شده است. با توجه به گستردگی رسانه‌های امروز نیز این دلگرمی وجود دارد که موضوع حقوق شهرنشینی به عنوان یک مطالبه گسترده از سوی خود شهروندان از مدیریت‌های شهری هر دوره طلب شود.

ارتباط خوب شورا با هیئت تطبیق

وی همچنین از ارتباط خوب شورای شهر مشهد، به ویژه کمیسیون حقوقی این دوره پارلمان شهری، با هیئت تطبیق مصوبات فرمانداری مشهد سخن گفت و اضافه کرد: ما در شورا در وهله اول به دنبال این هستیم که مصوباتمان با قوانین و مقررات بالادستی کشور هم راستا و مطابق باشد.

حسینی پویا گفت: با این حال در برخی موارد برخی از مصوبات برگشت داده می‌شود که پس از بررسی متوجه می‌شویم ایراد وارده صحیح است، یا در برخی مواقع ما با استدلال‌هایی که داریم اعضای این هیئت را مجاب به تأیید می‌کنیم. در برخی موارد نیز ۲ طرف روی حرف خود می‌ایستند که نهایتا موضوع در هیئت حل اختلاف استانداری مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، اما در مجموع هر ۲ طرف زبان مشترک قانون را می‌دانند و در مسیر قانون حرکت می‌کنند.
وی بیان کرد: براساس گفته اعضای هیئت تطبیق مصوبات شورای شهر مشهد به نسبت دیگرشورا‌ها با فاصله بسیار زیادی جلوتر است و این موضوع حکایت از فرایند قانونی شورا دارد.

توجه به حقوق مکتسبه

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر مشهد به حقوق مکتسبه بافت پیرامونی حرم امام رضا (ع) و حاشیه‌های اخیرا به وجودآمده نیز اشاره کرد و گفت: معتقدیم که طرح قدیم یا همان طرح طاش، مشکلات زیادی را به همراه داشته است و به همین خاطر از زمان روی کار آمدن شورای پنجم اساس کار خود را بر جلوگیری از مداخلات گذاشتیم و به سمت فعال شدن محرک‌های توسعه مثل باغ راه‌ها و معابر حرکت کردیم.

وی تصریح کرد:، اما از طرف دیگر معتقدیم که حقوق مکتسبه مردم و اهالی این بافت نیز باید رعایت شود؛ زیرا در قانون آمده است که در هر طرح جدیدی باید به حقوق مکتسبه آن توجه شود. همچنین یکی از خواسته‌های قانونی ما بررسی این فرایند در استان است که در این زمینه گام‌های خوبی نیز برداشته ایم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->