نارضایتی توامان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟ دو کشته بر اثر حادثه رانندگی درمحور قدیم تهران-ساوه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی | خون خشک شده بهتر از خون مایع است تصویب افزایش حقوق نیروهای خدماتی وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۳ تامین کامل امنیت آزمون سراسری ۱۴۰۳ در مشهد | گزارشی از تقلب ارائه نشده است کشف بیش از ۷ تن برنج تقلبی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغال‌زایی در سال ۱۴۰۳ | سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایش نیافته است تعرض به زنان عزادار به بهانه شرکت در مراسم ترحیم نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان چیست؟ قانون مهریه چند سالی است که معطل مانده است بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟ تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی + ویدئو با جوراب خوابیدن خوب است یا بد؟
سرخط خبرها

خانواده صادق

  • کد خبر: ۳۸۸۶۹
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۱
خانواده صادق
غلامرضا بنی اسدی - روزنامه نگار
تکریم خانواده را به‌عنوان یک نهاد راهبردی، برای رسیدن به جامعه سالم و پویا باید در نظر داشته باشیم، زیرا در نگاه جبهه‌ای، خانواده یک سنگر کلیدی است؛ سنگری که می‌تواند خاکریز‌های آسیب‌دیده را ترمیم و خط را برابر دشمن حفظ کند. این سنگر می‌تواند از دل شکست پیروزی بیافریند. می‌تواند از پس زلزله هشت‌ریشتری هم دوباره قد علم کند و علم حق‌خواهی برافرازد. از این روست که بیگانگان برای فتح خاکریزها، مدام این سنگر را بمباران می‌کنند. طبیعی هم هست، آنان کار خود را می‌کنند، اما دریغ و افسوس زمانی از جان برمی‌خیزد که ما خود هم در این سنگر نارنجک می‌اندازیم و غافلیم که ترکش‌ها در جان خود ما می‌نشیند. غافلیم که اگر این سنگر سقوط کند، ایران فرومی‌ریزد و از اسلام جز نامی نمی‌ماند. امروز باید همه توانمان را بگذاریم تا این سنگر بماند و آن را با همه «مصالح» مجهز و مسلح کنیم تا بتوانیم رستگار شویم. مصالح این بنا نیز از جنس صداقت است؛ باید راستی و راست‌گویی و صدق را در همه شعوب و شئون آن به‌کار بست تا «خانواده صادق» شکل بگیرد؛ خانواده‌ای که ترازوی تعامل زن و شوهر، پدر و فرزند، فرزند و مادر، خواهر و برادر بر محور صداقت استوار باشد.

صداقت سرمایه ماندگاری است که تمسک به آن ماندگاری جوامع و ملل را در پی دارد و آنانی که از صداقت دست کشیدند، در حقیقت بر حیات خود چشم پوشیدند. پر بیراه نیست اگر بگوییم که فروپاشی و پایایی تمدن‌ها نیز بسته به صداقت است. آنجا که مردمان متمدنی بر مدار راستی و درستی باشند، خواهند ماند و آنجا که دروغ در اشکال گوناگون خود سکه رایج شود، فرو خواهند پاشید؛ حتی اگر همه برای ماندگاری‌اش تلاش کنند. صداقت یک تاکتیک نیست که گاهی بدان متوسل شویم و روز دیگر به‌فراموشی‌اش بسپاریم، یک راهبرد است که همیشه باید مد نظر باشد؛ مانیفست است که باید پایه‌های رفتاری و سیاست‌گذاری‌های اجتماعی را بر آن اساس تنظیم کرد. در این رهگذار هم باید نقش همه نهاد‌ها و تشکل‌های اثرگذار و حتی افراد دارای کاریزما را مشخص کرد. باید پوشه‌هایی با عناوین زیر گشود: ۱) صداوسیما و خانواده صادق؛ ۲) رسانه‌های رسمی و خانواده؛ ۳) شبکه‌های اجتماعی؛ ۴) گروه‌های هنجارفرست؛ ۵) گروه‌های مرجع؛ ۶) عالمان و فرهیختگان؛ ۷) سلبریتی‌ها و هنرمندان و ورزشکاران؛ ۸) معلمان مقاطع گوناگون به‌ویژه دبستان و...
باید همه تلاش کنیم تا صداقت به‌عنوان نقطه کانونی و معناساز خانواده مطرح شود و همه رفتار‌ها با محوریت آن تنظیم شود. باید تعاملات بر این اساس باشد تا جایی که بتوان به تبادل گوشی‌های همراه، برای مثال، با آرامش‌خاطر پرداخت. در کنار ارتقای صداقتی چنین است که بنیان‌های خانواده قوام می‌یابد و می‌توان به صداقت حرفه‌ای در محیط کسب‌وکار هم رسید که در واقع عامل اصلی پیشرفت جوامع است؛ حتی جوامعی که نگاه دینی هم ندارند، بلکه صرفا همه رفتار‌ها را در راستای منافع تعریف می‌کنند و در نظم لیبرال زندگی به‌دنبال دنیای بهتر برای زندگی هستند. ضریب‌دادن به صداقت است که بنای جامعه را حفظ می‌کند. در مطالعه کشور‌ها می‌توانیم این را ببینیم. باری، باید سنگر صداقت را حفظ کرد. باید حریم قائل شد برای آن تا به تیروتیغ آسیب‌ها زخم نخورد. بلندشدن برج‌وباروی صداقت در نهاد خانواده و جامعه می‌تواند ما و کشور ما را از خطر‌ها برهاند. پس مراقب این سرمایه تمدنی و فرهنگی و معنوی و اقتصادی خود باشیم. هم برای امروز و هم فردا‌هایی که در راه است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->