پوستر بیست‌ونهمین هفته فیلم و عکس مشهد منتشر شد برنامه صداوسیما برای دلجویی از هموطنان اهل سنت بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد
سرخط خبرها

جنگ همچنان ادامه دارد

  • کد خبر: ۳۹۰۸۱
  • ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۳
جنگ همچنان ادامه دارد
سلمان نظافت یزدی
«و جنگ با اولین گلوله آغاز شد.
اما با آخرین گلوله
پایان نیافت
اینک به ظاهر همه‌چیز عادی‌ست
و هنوز.
دختری با تنهائیش گلاویز است
مردی به پاهایش می‌اندیشد
و روز‌های گردگرفته خاکریز را مرور می‌کند
هنوز لبخند یک قاب می‌تواند
زنی را تکیده کند
آری
قطعنامه
تنها کاغذ‌ها را سیاه می‌کند
و جنگ
همچنان
جریان دارد...»
پذیرفتن قطعنامه یا پایان و آغاز تحویل گرفتن و تبادل اسرا اگرچه از منظر فیزیکی و تاریخی نشان‌دهنده به پایان رسیدن اتفاقات است، این پایان تنها در ظاهر و سطح پوسته تمام‌شدن ماجرا را نمایندگی می‌کند. اتفاقاتی مثل جنگ یا اسارت چیزی نیست که تنها یک فعل و انفعال باشد و با گذشت زمان تمام شود یا فراموش شود. این اتفاقات درزمانی هستند و با عبور از آن‌ها نمی‌توان فراموششان کرد، هراتفاق حفره‌ای است در حافظه آدم یا آدمی و وطنی که معلوم نیست چطور و چگونه می‌توان التیام بخشیدشان.
در تقویم‌مان یک روز به نام بازگشت آزادگان به میهن ثبت شده است. این روز برای آن‌هایی که از نزدیک با این قصه پر غصه پیوند نخورده‌اند شاید به همین مناسبت تقویمی ختم شود، اما برای خانواده‌هایی که با جان و تن به این قصه پیوند خورده‌اند و تلخی انتظار [این انتظار را می‌توان به بهترین و محزون‌ترین حالت ممکن در بوی پیراهن یوسف دید]و سردرگمی اسارت را چشیده‌اند، بازگشت یا درآغوش کشیدن اسیرشان تازه آغاز ماجراست. ماجرایی که می‌تواند آینده هر آدمی را در گرهی نامعلوم از زمان بیندازد.
برای ما اسرا از جنگ برگشته‌اند، اما برای آن‌هایی که اسیر بوده‌اند هر روزشان با زنده شدن خاطره اسارت روز می‌شود و این زخم‌هایی که از آن روز‌ها باقی مانده است اگرچه نشان سرفرازی است، اما رنج آن برای اطرافیانشان هنوز زنده است.
رنج تشنج‌های گاه‌وبیگاه، افسردگی‌هایی که روز را تلخ می‌کند و نبودن‌ها و ندیدن‌های فرزندان یا همسر که همه آن‌ها از اسارت شروع شده است، از روز‌هایی که بازگشت آن‌ها برای گوشه‌نشینان پایان بوده است، اما برای آن‌هایی که مبتلا بوده‌اند آغازی بوده است بر رنجی ناتمام، رنجی که هنوز هم می‌توان در خانه دوست یا همسایه‌ای آن را لمس کرد، لااقل در این روز می‌توان با گلدانی پر از گل به این «در ره عشق وطن اسیران بلا» سرکشی کرد و عرض ارادتی کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->