وزیر خارجه طالبان در چهارسالگی بازگشت به قدرت | افغانستان خواستار روابط مثبت با همه کشور‌ها است سازمان ملل: با بازگشت ۱.۷ میلیون مهاجر افغانستانی نیاز به کمک‌ در این کشور افزایش یافته است صعود مشترک کوهنوردان ایرانی و افغانستانی به قله ۲۸۳۶ متری بِزد سد پاشدان هرات افتتاح شد | سدهای مشهد کم‌ آب‌تر می‌شود روزشمار فرمان‌های طالبان در چهارسالگی بازگشت دوباره به قدرت تشدید بحران آب در خراسان رضوی با افتتاح سد پاشدان هرات قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴) دوغارون آماده پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین صدور ۲۶ هزار سند خادم در خراسان رضوی برای زائران افغانستانی اربعین فیلم | میزبانی گرم از زائران افغانستانی در خوزستان مرز چذابه قیمت امروز افغانی به دینار عراق (سه‌شنبه، ۲۱ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: موضوع مهاجران افغانستانی یک مطالبه ملی و تکلیف قانونی بود مظفری: روند خروج مهاجران کاهش یافته و روزانه بین هزار تا ۶ هزار نفر از مرز عبور می‌کنند بررسی آخرین آمار‌ها درباره تعداد اتباع خارجی غیرمجاز در ایران (۲۰ مرداد ۱۴۰۴) حرکت اولین قطار مسافربری مشهد به هرات با ۴۰۰ مسافر در هفته آینده + فیلم بهروز جعفری، سرمربی تیم ملی زیر ۱۷ سال فوتسال افغانستان شد قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | اقتدار موشک‌های ایران از نگاه مردم افغانستان ویزای ایران برای زائران افغانستانی اربعین رایگان صادر می‌شود وزیر دادگستری بعد از بازدید از دوغارون: روند خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی مطلوب است
سرخط خبرها

تعویق چندباره مذاکرات صلح افغانستان

  • کد خبر: ۳۹۳۳۶
  • ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۸
تعویق چندباره مذاکرات صلح افغانستان
هرچند که قرار بود بعد از چراغ سبز لویه‌جرگه افغانستان برای آزادی زندانیان طالبان گفت‌وگوهای صلح بین الافغانی به زودی بین نمایندگان دولت افغانستان و نمایندگان طالبان در قطر آغاز شود، اما سوقصد به جان «فوزیه کوفی» آینده این مذاکرات را با ابهام روبرو کرد.

هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ روز جمعه، فوزیه کوفی، نماینده اسبق مجلس افغانستان و عضو هیئت‌دولت مذاکره‌کننده با طالبان، هدف سوء‌قصد مسلحانه قرار گرفت؛ سوءقصدی که البته ناکام ماند و او در این حادثه از ناحیه دست زخمی شد.

 

طلوع نیوز افغانستان در این باره نوشته است، هرچند که طالبان در آستانه مذاکرات صلح، نقش خود در این حمله را انکار کرده است، اما نگرانی‌هایی وجود دارد که حمله به خانم کوفی که از منتقدان علنی و سرسخت این گروه تروریستی بوده است، روند صلح را زیر سؤال ببرد.

 

علاوه بر این، طالبان روز شنبه، در بیانیه‌ای اعلام کرده است که دولت اشرف‌غنی، رئیس‌جمهور افغانستان، را به‌عنوان یک نظام مشروع به رسمیت نمی‌شناسد و آن را ساختار وارداتی غرب برای تداوم اشغالگری آمریکا می‌داند.

 

طالبان پیش از این نیز تأکید کرده بود که با تمامی گروه‌ها در افغانستان مذاکره خواهد کرد و طرف مذاکره‌ خود را حکومت افغانستان و دولت اشرف‌غنی نمی‌داند.

 

تا قبل از این طالبان حاضر به مذاکره مستقیم با دولت افغانستان نبود، اما اخیرا، پس از دستیابی توافق با ایالات متحده، پذیرفته است که با حضور در فرایند صلح، به دو دهه جنگ و اختلاف در این کشور پایان دهد.

 

دولت افغانستان به‌منظور تسهیل فرایند صلح، ‌باید 5هزار زندانی طالبان را از زندان‌های این کشور آزاد کند و به محض آزادی تمامی زندانیان، مذاکرات آغاز شود. تاکنون 4600زندانی طالبان، توسط دولت آزاد شده‌اند، اما تنش‌ها زمانی بالا گرفت که آزادی 400زندانی باقی‌مانده با چالش روبه‌رو شد.

 

اشرف غنی برای اینکه از بدنامی تاریخی که احتمالا به دنبال آزادی این زندانیان برای او پیش خواهد آمد خود را رها کند، تصمیم گرفت، سرنوشت آزادی آنها را به «لویه جرگه» صلح یا همان مجلس بزرگان بسپارد. مجلسی که در روزهای گذشته به ریاست عبدالله عبدالله در کابل برگزار شد و نمایندگان مردم افغانستان که در این جلسه حاضر بودند بعد از سه روز گفت‌وگو و همفکری با یکدیگر در نهایت به آزادی این زندانیان که گفته می‌شود چهره‌هایی خطرناک از نیروهای طالبان در میان آنها حضور دارند رضایت دهند.

 

در همین حال، وزیر امورخارجه فرانسه، دیروز از افغانستان خواست که آن گروه از زندانیان طالبان را که به اتهام کشتن شهروندان فرانسوی محکوم شده‌اند، نباید آزاد کند. به گزارش فرانس‌24، دولت فرانسه اعلام کرده است که با آزادی افرادی که جنایاتی را علیه شهروندان فرانسوی، به‌خصوص سربازان و نیروهای داوطلب، مرتکب شده‌اند، شدیدا مخالفت می‌کند.

 

حالا تأخیر در آزادی این زندانیان، بار دیگر آغاز روند مذاکرات را به تعویق انداخته است. قرار بود این گفت‌وگوها رسما روز یکشنبه در دوحه قطر آغاز شود، اما دولت افغانستان می‌گوید که تاریخ دقیق مذاکرات هنوز مشخص نیست. در همین حین، تعدادی در افغانستان به ترکیبِ تیم مذاکره‌کننده صلح، اعتراض دارند و خواهان حضور زنان و قربانیان جنگ در روند گفت‌وگوها هستند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->