نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه هشت برگزار می‌شود+فیلم روز هفتم جشنواره کن ۲۰۲۵ | جدول ستاره‌های منتقدان اسکرین دیلی ویژه‌برنامه‌های رادیو برای اولین سالروز شهادت شهدای خدمت + زمان و شبکه پخش جایزه جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵ برای نیکول کیدمن حسن پورشیرازی بوقچی تلویزیون شد فیلم‌سازان در جشنواره فضای باز می‌توانند از محیط‌زیست وام بگیرند نمایشگاه کتاب تهران تا اول خرداد ۱۴۰۴ فعال است رسیدگی به پرونده ایرنا و انصاف‌نیوز در دادگاه مطبوعات سریال جزرومد در شبکه نمایش خانگی عباس غزالی با سریال خاطره انگیز وضعیت سفید روی آنتن + زمان پخش دبیر جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان کیست تقدیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از فیلم موسی کلیم الله | آغاز اکران سیار موسی کلیم‌الله بازگشت «بچه‌مرشد» با فصل دوم | نوید در مسیر نجات زبان فارسی «ایده» موجب برتری هنرمند بر هوش مصنوعی می‌شود اگر بیهقی کارشناس دیتابیس دربار مسعود غزنوی بود برگزاری نشست «از حماسه‌های فردوسی تا ترانه‌های خیام» در دانشگاه سجاد مشهد | ادبیات، بستری برای اندیشه ورزی انتشار جدول اجرا‌ها و پوستر جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
سرخط خبرها

سرهنگ خلبان «صمدعلی بالازاده» که بود؟ | قهرمانی از جنس آسمان

  • کد خبر: ۳۹۶۷۶
  • ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷
سرهنگ خلبان «صمدعلی بالازاده» که بود؟ | قهرمانی از جنس آسمان
سرهنگ خلبان «صمدعلی بالازاده»، رکورددار پرواز در عملیات‌های جنگی با ۸۵۰سورتی پرواز، شب ۲۸ مرداد ماه ۱۳۹۹ در ۶۷ سالگی در یکی از بیمارستان‌های تهران از دنیا رفت. این سرهنگ خلبان بازنشسته نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از قهرمانان ۸ سال دفاع مقدس بود که در ۱۲۱عملیات برون‌مرزی و پشتیبانی هوایی حضور داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، خلبان صمدعلی بالازاده، رکورددار پروراز در عملیات‌های جنگی با ۸۵۰سورتی پرواز، شب گذشته در شصت‌وهفت‌سالگی، به دلیل بیماری از دنیا رفت. این سرهنگ خلبان بازنشسته نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از قهرمانان 8سال دفاع مقدس بود که در ۱۲۱عملیات برون‌مرزی و پشتیبانی هوایی حضور داشت.
او سال۱۳۳۲ در روستای یامچی‌سفلی از توابع شهرستان نیر در استان اردبیل به دنیا آمده بود.

 

وقت تحصیل که فرامی‌رسد، به مدرسه‌ای در روستای شیرین‌بولاغی می‌رود و دیپلمش را می‌گیرد. بعد تصمیم می‌گیرد دوره همافری را پشت سر بگذراند و هنرجوی این دوره می‌شود، اما انصراف می‌دهد تا به دانشکده خلبانی برود. او اوایل سال۵۲ در دانشگاه خلبانی مشغول تحصیل می‌شود و پس از آنکه دوره مقدماتی دانشکده را پشت سر می‌گذارد، به اتفاق ۱۲نفر دیگر برای تکمیل دوره خلبانی به آمریکا می‌رود.

 

 

بازگشت سرهنگ خلبان «صمدعلی بالازاده» به آسمان

 

بهترین دانشجوی «کاپیتان کیت»

کاپیتان کیت‌ دی‌هاوکینز یکی از استادان بالازاده در دانشگاه خلبانی آمریکا بود. او صمدعلی بالازاده را بهترین دانشجوی خودش می‌دانست. دانشجویی که آن‌قدر خوب بود که این استاد در کریسمس۱۹۷۵ کتاب «ما آمریکایی‌ها» را به او هدیه می‌کند. او در صفحه اول این کتاب نوشته است: علی، شما بهترین دانشجوی من بودید. محکم و شجاع باشید و هرگز عشق خود به آزادی را از دست ندهید. برای شما احساس دل‌تنگی خواهم کرد. (کاپیتان کیت دی‌‌هاوکینز)

 

بازگشت سرهنگ خلبان «صمدعلی بالازاده» به آسمان

 

دریافت نشان فتح از فرمانده کل قوا

بالازاده پس از آنکه به ایران بازمی‌گردد، پروازهایش را با هواپیمای اف۵ در گردان۴۱ شکاری پایگاه وحدتی دزفول و گردان۲۱ پایگاه تبریز ادامه می‌دهد.
با شروع جنگ ایران و عراق، خلبانی صمدعلی بالازاده به آزمون سخت زندگی او بدل می‌شود.
بالازاده از همان ابتدا با شرکت در عملیات ۱۴۰فروندی در جنگ حضور می‌یابد و تا پایان جنگ در عملیات‌ها پرواز می‌کند.
افتخارات این خلبان پیش‌کسوت دفاع مقدس تا حدی بود که سبب شد «نشان فتح» را از دستان فرمانده کل قوا بگیرد.
او در این سال‌ها ۸۵۰سورتی پرواز انجام داد و پس از شهادت شهید اردستانی، رکورددار پرواز عملیاتی به حساب می‌آید.

 

بازگشت سرهنگ خلبان «صمدعلی بالازاده» به آسمان

 

خاطرات سرهنگ در «آسمان مال من بود»

همیشه یک نفر در من نهیب می‌زند:
سعی کنید کارتان برای خدا باشد. اگر کارتان برای خدا باشد، هم کارتان ماندگار می‌شود و هم اینکه دیگر از کسی توقع ندارید.
گاهی بعضی خلبان‌ها از روی گاوداری رد می‌شوند و مرا با خود به روز‌های پروازم می‌برند. یاد خلبانان شجاع و نترسی می‌افتم که در کنار من مردانه جنگیدند و شهید، آزاده و جانباز شدند.

اردستانی همیشه می‌گفت:
هر کس وارد این کار می‌شود، باید عاشق باشد یا دیوانه.
حالا من نمی‌دانم عاشق بودم یا دیوانه، اما یک چیز را خوب می‌دانم، من از پرواز و دفاع از آسمان کشورم لذت می‌بردم، زیرا همیشه فکر می‌کردم آسمان مال من است.

این بخشی از کتاب «آسمان مال من بود» است که حاوی خاطرات سرهنگ صمدعلی بالازاده است.
این کتاب را ساسان ناطق نوشته و سال۹۳ در ۲۸۰صفحه مصور چاپ شده است.
کتابی از نشر سوره که به حماسه‌آفرینی خلبان‌ها پرداخته است و علاقه‌مندان می‌توانند آن را مطالعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->