چگونه از بورس، شمش نقره خریداری کنیم؟ دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۳ آذر ۱۴۰۳) | طلا ۴.۶ میلیون تومان شد خبر خوب برای زنان سرپرست‌خانوار | سال آینده، زنان سرپرست‌خانوار بیمه می‌شوند سخنگوی رزمایش عملیاتی «شهدای امنیت» از هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان خبر داد قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه آذر ۱۴۰۳ اعلام شد +جدول رشد دلار نیما ادامه یافت | نرخ امروز، ۵۱ هزار و ۲۹۹ تومان (۳ آذر ۱۴۰۳) تورم خوراکی‌ها در خراسان رضوی بیشتر از میانگین کشوری اطلاعیه مهم سایپا از آغاز عرضه محصولات از هفته دوم آذرماه ۱۴۰۳ | مشتریان جدید امکان ثبت‌نام خواهند داشت سایپا لیست جدید قیمت خودرو‌ها را اعلام کرد (۳ آذر ۱۴۰۳) تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت باید «طرح کالابرگ الکترونیکی» را اجرا کند واردات ۴۰۰ هزار تن برنج تنظیم‌بازاری آغاز شد | هر کیلو برنج چند؟ آغازبه‌کار سامانه جدید برای مشاغل سخت و زیان‌آور ثروت ایلان ماسک رکورد خودش را هم شکست قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات در میادین تره بار مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) آینده قیمت مسکن در ۴ سناریو بررسی شد + جدول ثبت نام ایران خودرو آذر ۱۴۰۳ آغاز شد + جزئیات همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم
سرخط خبرها

چگونه خودرویمان را برای سفر آماده کنیم؟

  • کد خبر: ۳۹۹۰۳
  • ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۴
چگونه خودرویمان را برای سفر آماده کنیم؟
اگر قصد دارید به جای خرید بلیط هواپیما، قطار یا اتوبوس از خودروی شخصی خود برای سفر کردن استفاده نمایید، باید نکاتی را در نظر بگیرید. شاید تصور کنید سفر با خودرو دیگر حتی دردسر‌های خرید بلیط و مهیا شدن برای مسافرت را هم ندارد، بنابراین ساده‌تر و بی دغدغه‌تر به انجام می‌رسد. با این حال باید به شما بگوییم که قضیه پیچیده‌تر از این حرف‌ها است پس اگر می‌خواهید یک سفر به یادماندنی با خودرو را تجربه کنید، باید پیش از هر چیز از سلامت اتومبیل خود مطمئن شوید.
 به گزارش شهرآرانیوز، مسافرت‌های جاده‌ای با خودروی شخصی گزینه و انتخاب درجه‌یک بسیاری از افراد است. آن‌ها از اینکه بتوانند اختیار ساعت و مسیر حرکت را در دست‌های خود داشته باشند، لذت می‌برند. گاهی هم انتخاب دیگری وجود ندارد و افراد برای سفر‌های ضروری یا در شرایطی ویژه که امکان استفاده از وسایل نقلیه عمومی نیست، نیاز به استفاده از خودروی شخصی پیدا می‌کنند. فرقی نمی‌کند که به چه دلیل و به چه مقصدی دل به جاده می‌زنید، آنچه اهمیت دارد، بررسی و ارزیابی وضعیت خودرو قبل از حرکت و راهی‌شدن است. قبل از سفر‌های جاده‌ای حواستان به بعضی از نکات باشد. در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره شده است.
 

نکاتی که باید قبل سفر حتما چک کنید

چگونه خودرویمان را برای سفر آماده کنیم؟

۱. به زیر کاپوت نگاهی بیاندازید

قبل از سفر باید کاپوت را بالا بزنید و نگاهی به وضعیت موتور و اجزای دیگر داشته باشید. به سیم‌ها و اتصالات نگاه کنید و ببینید که قطعی یا نشتی در میان اجزای مختلف دیده می‌شود یا خیر. به سیالات خودرو هم دقت داشته باشید. مثلا وضعیت روغن موتور را بررسی کنید، نگاهی به مخزن آب برف پاک‌کن داشته باشید و سیستم خنک‌کننده یا کولنت را هم چک کنید. کولنت گرمای موتور را می‌کشد. اگر سطح کولنت پایین باشد، باعث داغ‌شدن موتور می‌شود پس توجه به آن ضرورت دارد. رنگ روغن گیربکس هم مهم است. رنگ این روغن باید صورتی مایل به قرمز باشد. تیره و قهوه‌ای بودن آن یعنی باید روغن را تعویض کنید.

۲. به بیرون خودرو هم نگاهی بیاندازید

وضعیت بیرون خودرو را هم بررسی کنید. مثلا از کسی بخواهید، زمانی که در حال امتحان‌کردن چراغ‌های خودرو از داخل ماشین هستید، نگاهی بیاندازد و هر مشکل احتمالی را به شما گزارش کند. چراغ ترمز، مه‌شکن و چراغ مربوط به راهنما را هم به خاطر داشته باشید و از سالم‌بودن‌شان مطمئن شوید. برف‌پاک‌کن، جک و قطعات یدکی را هم کنترل کنید. تایر اضافی در صندوق عقب موجود است؟   باد لاستیک‌ها میزان است؟ حواستان به آن‌ها هم باشد.
 
چگونه خودرویمان را برای سفر آماده کنیم؟

۳. درون خودرو را بررسی کنید

توجه‌کردن به درون خودرو اهمیت خیلی زیادی دارد. هر راننده‌ای که ادعای حرفه‌ای‌بودن دارد باید قبل از سفر به درون خودرو دقت کند و ببیند که اوضاع در آنجا از چه قرار است. فیلتر‌های هوا را تمیز کنید. جاده که پاک و  تمیز نیست. در مسیر گرد و غبار و آلودگی‌هایی وارد خودرو خواهند شد. فیلتر‌های هوا هم برای جلوگیری از ورود گردوغبار، حشرات و هرگونه ماده اضافی به داخل موتور هستند. پس هوای فیلتر‌های هوا را داشته باشید و ببنید که آیا پاک و تمیزند؟ مسدود نشده‌اند؟ تمیزبودن فیلتر‌ها مهم است، چون بر عملکرد موتور، مصرف سوخت و کیفیت هوای فضای داخلی خودرو اثر می‌گذارند.

تعویض روغن موتور هم فکر بدی نیست، چون در مسافرت‌های جاده‌ای به شما کمک می‌کند که با حتی با طی کردن مسافت زیاد، مصرف سوخت‌تان همچنان متعادل باقی بماند. کار دیگری که باید انجام بدهید، روشن‌کردن خودرو و گوش‌دادن به صدای آن است. صدایی غیرعادی می‌شنوید؟ هر صوت غیرعادی و عجیبی نیاز به پیگیری دارد. صندلی و آینه‌هارا هم که دیگر قطعا نگاه و بررسی می‌کنید. پس نیاز به توضیح بیشتر نیست. حواستان به کمربند‌ها باشد. هرگونه نقص و ایراد در آن‌ها باید قبل از شروع سفر جاده‌ای رفع شود. کمربند‌ها می‌توانند ناجی شما در حوادث جاده‌ای باشند، پس سالم‌بودن آن‌ها را دست‌کم نگیرید که حسابی مهم هستند. پدال ترمز را هم چک کنید و اگر می‌بینید که به‌مرور زمان دچار کهنگی و تخریب شده، فکری به حالش بکنید.

 

ابزار‌های لازم برای سفر با خودرو در جاده:

  • جعبه‌ابزار شامل آچار، پیچ‌گوشتی و…
  • دستمال برای پاک‌کردن دست
  • کابل برای باتری به باتری‌کردن
  • جعبه کمک‌های اولیه
  • کپسول اطفای حریق
  • روغن موتور
  • مداد و کاغذ
  • بطری آب
  • فلاشر
  • کولنت
  • تلمبه
  • پتو
حتما قبول دارید که در هر خودرویی وسایل جانبی و اصطلاحا اکسسوری‌هایی وجود دارد که شاید در سفر‌های درون‌شهری چندان مورداستفاده‌تان قرار نگیرند. به همین خاطر هم احتمالا طرز کارکردن با برخی از آن‌ها را بلد نیستید. اما سفر در جاده با تردد درون‌شهری فرق دارد و گاهی به اکسسوری‌های مختلف هم نیاز پیدا می‌کنید. پس قبل از سفر جاده‌ای حتما به کارکردن با بخش‌های مختلف خودرو مسلط شوید. شاید در مسیر به دردتان خوردند و رفاه بیشتری برایتان به همراه آوردند. مثلا کارکردن با مبدل شارژر را یاد بگیرید. اگر چنین چیزی در خودرو دارید، احتمالا در طول سفر به دردتان خواهد خورد.

۴. بنزین‌زدن را فراموش نکنید

قبل از راهی جاده‌شدن باید بنزین بزنید. البته این را دیگر هر راننده حرفه‌ای و حتی نیمه‌حرفه‌ای هم می‌داند، ولی گوشزدکردن آن می‌تواند شما را از تنبلی و وسوسه بنزین‌نزدن و موکول‌کردن این کار به طول سفر نجات بدهد. یادتان باشد که شما از پمپ بنزین‌های وسط راه باخبر نیستید و نمی‌دانید که چه چیز‌هایی در مسیر می‌تواند غافل‌گیرتان کند. پس بهتر است، قبل از سفر حتما دست به کار شوید و باک را پر کنید.
 

۵. درون و بیرون خودرو را تمیز کنید

بیرون خودرو را حتما تمیز کنید. چون علاوه بر اینکه سفر با خودرویی کثیف ناخوشایند است، به احتمال زیاد در طول مسیر هم با انواع آلودگی‌ها روبه‌رو می‌شوید و آن‌وقت خودرویی که کثیف به جاده زده است، کثیف‌تر هم می‌شود. درون خودرو هم که باید برای طی‌کردن مسیری چندساعته خوشایند باشد. پس یا به کارواش مراجعه کنید یا خودتان آستین‌ها را بالا بزنید و نظافت را عهده‌دار شوید.
 

آماده حوادث و رخداد‌ها باشید

هیچ‌کس از آینده خبر ندارد و نمی‌داند که چه خطرات و اتفاقات ناگهانی در مسیر در انتظار است. پس قبل از سفر، پیش‌زمینه‌ای ذهنی از حوادث احتمالی داشته باشید تا زمانی که با یک رویداد ناگهانی روبه‌رو شدید، مغزتان داده‌های کافی برای تصمیم‌گیری درست داشته باشد. برای مثال، بدانید که اگر به‌طور اتفاقی، خودرو در جاده خاموش شد یا هر نشانه غیرعادی دیگری از خود بروز داد، به‌آرامی و با حفظ خونسردی، آن را به کنار جاده بکشانید. بعد با مراکز امدادرسانی تماس بگیرید. تا جایی که می‌توانید از جاده فاصله بگیرید تا خطری تهدیدتان نکند. فلاشر‌ها را روشن کنید و علامت احتیاط را اطراف خودرو بگذارید. این‌ها کمی زمان‌بر است، اما هزینه صرف چند دقیقه از زمان‌تان خیلی کمتر از هزینه خرید خودرویی تازه است. نیست؟

 

در آخر

سفر‌های جاده‌ای با احتیاط و دقتی که به خرج می‌دهید، شیرین و راحت طی می‌شوند. اما اگر بی‌دقتی کنید و نکات لازم را در نظر نگیرید، احتمال دارد که اسیر اتفاقات ناخوشایندی شوید که حتی می‌توانند به قیمت از دست‌رفتن سلامت و خدای‌نکرده جانتان تمام شوند. پس نکات ایمنی و اصول آمادگی برای سفر با خودرو را یاد بگیرید و سهل‌انگاری یا تنبلی در این زمینه را کنار بگذارید. هر چیزی را که احساس می‌کنید در طول مسیر می‌تواند برایتان دردسرساز شود، بررسی کنید و مشکلش را رفع نمایید. مطمئن باشید، اگر از قبل رسیدگی‌های لازم را به خودرو نداشته باشید، بسیار پشیمان خواهید شد. ایمنی و دوراندیشی را به خاطر داشته باشید و خوش بگذرانید. سفرتان به سلامت.

منبع:کارنامه
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->