از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد
سرخط خبرها

یک لحظه سکون و تأمل و بعد حرکت

  • کد خبر: ۳۹۹۲۸
  • ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸
یک لحظه سکون و تأمل و بعد حرکت
دکتر زهره معینی - روان شناس و مشاور خانواده
درباره بخشش و گذشت زیاد شنیده ایم، فعلی که بزرگان دینمان هم به آن سفارش بسیار کرده و از آثار و نتایج مثبت آن زیاد گفته اند. این در حالی است که خیلی از ما مرز بخشش و گذشت را با صبر و تحمل و ترس اشتباه می‌گیریم. برای همین، نه تنها با بخشیدن هایمان دردی را دوا نمی‌کنیم که پس از مدتی طرف مقابل را گستاخ‌تر هم می‌کنیم.
به ظاهر یکدیگر را می‌بخشیم، درحالی که فقط به دلیل ترسمان از اینکه اتفاق بدتری بیفتد یا طرف را از دست بدهیم یا به این دلیل حوصله برخورد و نزاع نداشته ایم، در ذهنمان او را بخشیده ایم. بخشش باج دادن و کوتاه آمدن یا تحمل و دم برنیاوردن نیست که مدام چشم بر هم بگذاریم و نبینیم. قرار است با بخشیدن سبک‌تر شویم، نه با کوتاه آمدن و تحمل کردن، زخمی در جانمان از آنچه یک بار روحمان را آزرده است ایجاد کنیم.
هدف از بخشیدن، اصلاح رفتار و دادن فرصت و مسئولیت به شخص خطاکار برای تغییر رفتار است. این بخشش می‌تواند با توجه به خطایی که رخ داده است یا شرایط طرف مقابل، در هر شکل و قالبی اتفاق بیفتد: ملایمت به خرج دادن، سکوت کردن و نادیده گرفتن، امتیاز دادن و همراهی کردن، حد و مرز گذاشتن یا حتی تذکر زبانی، هر واکنشی که فکر می‌کنیم به اصلاح بهتر رفتار طرف مقابل کمک کند.
لابد شنیده اید که تا پیش از ازدواج باید کاه را کوه دید و پس از آن، کوه را کاه. این همان گذشت و بخششی است که ما هم معتقدیم اگر در زندگی مشترک نباشد، بنای اعتماد فرومی ریزد و زندگی از هم می‌پاشد، اما واقعیت این است که گذشت هم برای خودش حد و حدودی دارد. یعنی تا جایی معنا پیدا می‌کند که مرز‌های ارزشی و اخلاقی فرد زیر سؤال نرود، چون قرار نیست با بخشش و نادیده گرفتن ما زخمی در قلبمان ایجاد شود. بخشش حقیقی در خودش قدرت و مراقبت از خودی دارد که به طور حتم حالمان را بهتر می‌کند.
همچنین بخشش ما نباید پس از اتفاق افتادن، دستمایه‌ای باشد برای سرکوفت و سرزنش طرف مقابل یا آن قدر تکرار شود که فرد به خودش اجازه بدهد مدام خطایش را تکرار کند و انتظار گذشت داشته باشد. بخشش درست و بموقع میوه‌ای دارد که احساس مسئولیت بیشتر در فرد در قبال رفتار اشتباه و تلاش برای تغییر رفتارش خواهد بود. در ضمن، ۲ طرف هم به طور حتمی احساس بهتری از آنچه بینشان اتفاق افتاده است خواهند داشت.
با همه این‌ها باید بدانیم که اگر بخشش و گذشت ما تغییر رفتاری را که می‌خواهیم در فرد مقابل ایجاد نکرد و او باز خطایش را تکرار کرد، حرکت بعدی چیست و چه باید کرد. بخشش درست جایی و زمانی معنا پیدا می‌کند که خطاکار از آنچه کرده است احساس پشیمانی کند و دست کم متوجه حد و مرز‌های خودش باشد. گرفتن تصمیم نهایی در چنین مواقعی بیش از آنچه فکرش را بکنیم سخت است. گریزی هم از آن نیست و باید لحظه‌ای سکون کرد و تأمل، و بعد حرکت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->