فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) آیا شبکه خبر ۲ صدا و سیما هک شد؟ + فیلم «عیسی بخشی» آخرین بازمانده بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی درگذشت + علت فوت صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد فیلم‌‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) «لالایی» در شبکه نمایش خانگی | عمو پورنگ بازیگر شد سریال جدید «رخنه» درباره امنیتی‌ترین عملیات نفوذ + زمان پخش ماجرای عجیب آهنگ «تنهاترین عاشق» که به نام فریدون فروغی دست‌به‌دست می‌شود! + فیلم چرا تکرار «پایتخت ۶» پخش نمی‌شود؟ روایت پردیس پورعابدینی از سکانس ملاقات شرعی با شهاب حسینی در «گناه فرشته» + فیلم برگزاری گردهمایی کارشناسان روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور در مشهد مقدس بازیگر فیلم سینمایی «اخراجی‌ها ۲»: روش تدریس تام‌کروز در «تاپ‌گان» متعلق به یک خلبان ایرانی است خانه انیمیشن UP در دنیای واقعی + فیلم و عکس معاون وزیر فرهنگ: سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است درباره زنده یاد حسن حامد، نمایشنامه نویس و کارگردان فقید مشهدی| خاموشی در اوج درخشش کاش سریال بود! | درباره «مست عشق»، فیلم مهم حسن فتحی بازدید هیأت رسانه‌ای ایران از مؤسسه العلمین عراق + تصاویر ویژه‌برنامه «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق (ع) + زمان پخش فیلم‌های سینمایی تلویزیون برای تعطیلات آخر هفته (۱۳، ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان
سرخط خبرها

نقد طنازانه مسئولان در هفته دولت

  • کد خبر: ۳۹۹۵
  • ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۵
نقد طنازانه مسئولان در هفته دولت
محفل ادبی نارنجک با حضور طنزپرداز پیشکسوت مشهدی برگزار شد

خواندن و نوشتن پرویز روحبخش به امید کسب نمره 20 در درس انشا مقدمه ای شد برای فعالیت های حرفه‌ایِ قلمی او که در نخستین روز از هفته جاری در جایگاه طنزپردازی پیشکسوت میهمان محفل ادبی نارنجک بود.
هفتمین محفل شعر طنز نارنجک به‌مناسبت هفته دولت با موضوع نقد دولت در پردیس سینمایی هویزه مشهد برگزار شد. در این نشست، پرویز روحبخش مروری کرد بر ماجرای ورودش به عرصه ادبیات. او شرح داد: نمره انشای من در کلاس سوم دبیرستان 19 می شد، چون دبیر ادبیاتمان می گفت اگر می خواهی 20 بگیری، باید کلمه ها و ترکیب های تازه کتاب را بنویسی و حفظ کنی. من در نتیجه همین خواندن ها و نوشتن ها با شاعرانی چون مهدی اخوان ثالث، نصرت رحمانی، فروغ فرخزاد، ایرج میرزا و جز این ها آشنا شدم. در ادامه، خبرنگار دبیرستانی نشریات اطلاعات شدم و در روزنامه دیواری دبیرستان شهریار مطالب طنز نوشتم؛ همچنین در برنامه نوجوان رادیو گویندگی کردم و بعدها در برنامه شب چراغ ادبی تلویزیون حضور یافتم. همکاری با نشریه گل آقا و انتشار کتاب هایی چون «نوشخند»، «شطحیات کارمندالشعرا و غزلواره های مهتاب الادبا» و «جلوه دوست» از دیگر فعالیت های من در زمینه نوشتن
بود.
این طنزپرداز باسابقه مشهدی در بخشی از صحبت هایش رباعی طنزی به نام «بازنشست!» خواند. این سروده برپایه گفته او 20 سال پیش در مجله طنز سیاسی گل آقا به چاپ رسیده است:
بر کوچه «دخل» من نوشته: بن بست
در کوچه «خرج»، پای مخلص بشکست
امروز که شاغلم، چه وضعی دارم؟
ای وای ز روزی که شوم بازنشست!
در ادامه این جلسه شعر طنز، شاعرانی چون فرامرز اکبری، هاشم پاسدار، عالیه رجبی، مجتبی فدایی، محمد رضایی، برهان طبسی، نوید کریمی، محمدحسین رحیمی، دلیری صالح، محمد نیک و مهدی خداپرست سروده های خود را که موضوع عمده آن نقد دولت و مسئولان بود، برای حاضران خواندند. مدیران بازنشسته چسبیده به میز مدیریت، مشکلات بازنشستگان، جوان گرایی، طرح تحول سلامت، مسکن مهر و مسائلی ازاین‌دست، سوژه هایی بود که دست مایه آثار طنز این شاعران شهر مشهد قرار گرفت. «بخور بخور شده معضل برای تنبلی اش/ برای آن بدن کم توان و هیکلی اش// بدون شک شده همراه با پرستوها/ اگر جدا شده باشد ز میز صیقلی اش» بیت هایی از محمدحسین رحیمی در این برنامه بود. نمونه دیگر، سروده مهدی خداپرست بود که بیت های آغازین آن از این قرار است: «دیدی تو اگر ساکت و مبهوت، نشسته/ با حفظ سِمَت خسته و فرتوت، نشسته/ از موقع پاشیدنِ طاغوت نشسته/ تا لحظه آوردنِ تابوت نشسته/ چون تا نشود مُردن ش احراز نشسته ست/ مدیونی اگر فکر کنی بازنشسته ست».
در پایان هفتمین محفل شعر طنز نارنجک، شماری از شاعران باسابقه مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفتند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->