سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در دوره ششم شورای مشهد شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد
سرخط خبرها

غلامحسین صاحبی: رفع آسیب‌های اجتماعی مناطق کم‌برخوردار باید در اولویت باشد

  • کد خبر: ۴۰۲۴۲
  • ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
غلامحسین صاحبی: رفع آسیب‌های اجتماعی مناطق کم‌برخوردار باید در اولویت باشد
«حاشیه شهر نیازمند اصلاح کالبدی است.» این جمله اظهارنظر یکی از اعضای شورای شهر است که به شبکه مشکلات این مناطق اشراف دارد و به عنوان یکی از اعضای پنجمین دوره شورای شهر مشهد مشغول فعالیت است، مسئله حاشیه شهر و رفع آسیب‌های اجتماعی را از اهم موضوعاتی می‌داند که همواره باید در اولویت کار شورای شهر باشد.
لیلی رحمانی | شهرآرانیوز؛ «حاشیه شهر نیازمند اصلاح کالبدی است.» این جمله اظهارنظر یکی از اعضای شورای شهر است که به شبکه مشکلات این مناطق اشراف دارد و به عنوان یکی از اعضای پنجمین دوره شورای شهر مشهد مشغول فعالیت است، مسئله حاشیه شهر و رفع آسیب‌های اجتماعی را از اهم موضوعاتی می‌داند که همواره باید در اولویت کار شورای شهر باشد. با غلامحسین صاحبی در مورد آخرین سال شورا، راهبر‌های سال پیش رو و ضرورت هایش به گفتگو نشستیم.

او در ابتدا با اشاره به موضوع کلان اصلاح ساختار کالبدی شهر در مناطق کم برخوردار می‌گوید: این امر مهم‌ترین مسئله برای رفع برخی مشکلات است. رویکرد ما برای سال چهارم، به خصوص در حوزه‌های درآمدی ۴ و ۵ شهر، باید اصلاح کالبد‌ها باشد. این از اولویت‌های اولیه ماست تا بتوانیم بافت‌ها را اصلاح و مشکلات کلان را رفع کنیم. براین اساس مشکلات خرد‌تر نیز با پیگیری‌های بعدی حل خواهد شد.


ضرورت ایجاد بانک زمین

این عضو شورای شهر با اشاره به اینکه کمبود زمین در مناطق حاشیه شهر منجر به برخی محدویت ها، از قبیل ایجاد فضای سبز شده است، اظهار می‌کند: از جمله اقدامات مهم برای اصلاحات کالبدی، توافق با بزرگ مالکان برای تملک اراضی بزرگی است که بعد از حاشیه شهر قرار دارد و در همین راستا باید ایجاد یک بانک زمین برای شهرداری برای برنامه ریزی و توسعه شهر مد نظر قرار گیرد. براین اساس می‌توان از رشد بافت‌های غیراصولی و افزایش حاشیه نشینی جلوگیری کرد و می‌توان شرایطی برای برنامه ریزی بهتر در این مناطق ایجاد کرد؛ لذا تملک و تأمین زمین از ضروریات است تا بتوان مانعی برای توسعه ناموزون شهر ایجاد کرد.

او با تأکید بر اینکه تعیین ضابطه پس از تملک این اراضی باید پیش از قطعه بندی این اراضی صورت بگیرد، بیان می‌کند: سهم سرانه ورزشی و فضای سبز در مناطق مختلف شهر نباید اختلاف فاحشی با یکدیگر داشته باشد. این روند باید با سرعت بیشتری پیگیری شود تا این اختلاف به کمترین میزان برسد. اکنون سرانه ورزشی در برخی مناطق بسیار کم است و باید رفع آن در دستور کار شورا قرار گیرد.


تعهد روی زمین مانده طرح اگو

صاحبی ادامه می‌دهد: اصلاح طرح اگو در مناطق کم برخوردار از موارد دیگری است که می‌تواند بسیاری از مشکلات زیرساختی را رفع کند. شرکت آب و فاضلاب شهری در شورای چهارم متعهد شده بود که با تصویب طرح تبصره ۳ طرح فاضلاب شهری مشهد را ظرف ۵ سال به اتمام برساند، اما نزدیک به ۶ سال از آن زمان گذشته و هنوز بخش‌های زیادی از شهر به این سیستم مجهز نشده و شرکت آب وفاضلاب در حدود ۲۵ درصد از این پروژه عقب است. شورا باید به عنوان ناظر وارد عمل شود و این شرکت را وادار به اجرای تعهدش کند.
وی یکی از مشکلات اصلی در حاشیه شهر را اجرا نشدن این طرح می‌داند و می‌گوید: علاوه بر مشکلاتی که در زمینه حفر چاه‌های جذبی برای دفع فاضلاب در قطعات کوچک مسکونی در حاشیه شهر وجود دارد، سرریز شدن این فاضلاب‌ها به خیابان‌های شهر موجب ایجاد مشکلات زیست محیطی و بهداشتی شده و چهره و منظر شهر را نیز تخریب کرده است. بخشی از این فاضلاب به سمت کشف رود رها می‌شود. به همین دلیل نیازمند پیگیری جدی برای رفع آن هستیم.

صاحبی مسئله بعدی را جداسازی آب شرب از آبی که برای آبیاری فضای سبز شهر استفاده می‌شود اعلام و بیان می‌کند: این اقدام در دوره چهارم شورا از محدوده خیابان مفتح آغاز و تا خیابان هفت تیر اجرا شد. ادامه این رویکرد نیز باید به صورت ضربتی یکی از اولویت‌های شورا باشد. زیرا با توجه به وضعیت کمبود آب در کشور می‌تواند نقش مؤثری در کاهش مصرف داشته باشد.


ضرورت حذف اولویت‌های غیرضروری

او در ادامه به مسئله آسیب‌های اجتماعی می‌پردازد و با اشاره به مشکلات حاکم بر کشور، خواستار در اولویت قرار گرفتن حمایت از افراد آسیب دیده و نجات آن‌ها می‌شود و تأکید می‌کند: این موارد باید در اولویت اقدامات شورای شهر قرار بگیرد.
صاحبی همچنین بر اتمام پروژه‌های نیمه کاره تأکید و اظهار می‌کند: از دیگراقداماتی که باید در راستای اصلاحات کالبدی شهر قرار بگیرد مسئله بازگشایی معابر بسته است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->