زمان واریز کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ اعلام شد انفجار کانکس در یک مرکز نظامی سپاه در تهران| یک نفر شهید و ۱۰ نفر مصدوم شدند دستگیری ۴ متهم به کلاهبرداری‌های سایبری با ۵۲ شاکی در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) میان‌وعده‌ای که ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد بیش از یک کیلوگرم طلای قاچاق در مرز تایباد خراسان رضوی کشف شد مواد ارزیابی و تاریخ آزمون جامع دانشجویان دکتری ۱۴۰۴ اعلام شد فروش دارو‌های سرطانی کمیاب و فاسد با بسته‌بندی جدید در بازار آزاد ۵ ماده غذایی مفید برای افزایش قد امضای تفاهم‌نامه بین وزارتخانه‌های بهداشت و فرهنگ‌وارشاداسلامی درراستای کاهش تصادفات جاده‌ای برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید رشد ۲ درصدی آمار اهدای خون در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۳ کشف کارگاه تولید دارو‌های تقلبی در جنوب تهران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳)  خطر زایمان زودرس مادران باردار با بیماری‌های دهان و دندان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش باران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رمزگشایی ۲ سرقت میلیاردی منزل در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) برگزاری نشست کارگروه پیشگیری از مخاطرات چهارشنبه‌‌سوری تحویل سال ۱۴۰۴ چه ساعتی است؟ بازسازی صحنه قتلی که سال گذشته اتفاق افتاده بود | اعترافات «حسین قلعه» در «قلعه جغری» پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما طی دو روز آینده هر ۴۳ ثانیه، یک فرد در جهان خودکشی می‌کند زوج‌های نابارور چه خدماتی از تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند؟ تأکید شینا انصاری بر لزوم حمایت حقوقی از محیط‌بانان افزایش ساعت کاری مراکز تعویض پلاک در آستانه نوروز ۱۴۰۴ آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌های کشور (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اعتراف به قتل زن صاحبخانه با وسوسه سرقت طلا بارش برف و باران طی امروز و فردا در ۱۵ استان (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان بهزیستی خبر داد: نیمی از کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ سپرده شدند کشف جسد جوان ۳۰ ساله سبزواری از استخر پرورش ماهی + فیلم(۱۵ اسفند ۱۴۰۳) صرفه‌جویی ۷۵۰ میلیارد تومانی، با اصلاح سیستم روشنایی معابر سطح شهر مشهد
سرخط خبرها

اختصاص ارز دانشجویی تنها برای فرصت‌های مطالعاتی کمتر از ۶ ماه

  • کد خبر: ۴۰۳۰۸
  • ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۲
اختصاص ارز دانشجویی تنها برای فرصت‌های مطالعاتی کمتر از ۶ ماه
مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانشجویانی که در قالب فرصت مطالعاتی به خارج از کشور اعزام شوند و مدت حضورشان از ۶ ماه بیشتر شود، شامل دریافت ارز دانشجویی نخواهند شد.
گروه جامعه شهرآرانیوز | مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانشجویانی که در قالب فرصت مطالعاتی به خارج از کشور اعزام شوند و مدت حضورشان از ۶ ماه بیشتر شود، شامل دریافت ارز دانشجویی نخواهند شد.
 
دکتر احسان قبول با اعلام این خبر افزود: تخصیص ارز دانشجویی به دانشجویان مقطع دکتری به‌عنوان فرصت مطالعاتی یا دانشجویانی که برای ادامه تحصیل به دانشگاه‌های بین‌المللی می‌روند، تقریبا متوقف شده است.

وی ادامه داد: تخصیص‌ندادن ارز در واقع به ۲ علت است: پیش از شیوع کرونا به‌دلیل تحریم‌های مستقیم و غیرمستقیمی که علیه کشورمان اعمال شده است، بسیاری از دانشگاه‌های جهان تمایلی به ارائه پذیرش به دانشجویان ایرانی نشان ندادند و پس از کرونا نیز علاوه بر تحریم‌ها، شرایط همه‌گیری این ویروس باعث شد تا اعزام دانشجو متوقف و به‌طبع ارزی هم پرداخت نشود.

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: اکنون دانشگاه‌های ایران بیشتر رشته‌های تحصیلی معتبر را در هر ۳ مقطع آموزش عالی دارند و منطق حکم می‌کند که ضرورتی برای اعزام دانشجویان وجود نداشته باشد. هرچند از این نکته نباید غافل ماند که دانش، گسترده است و کسب دانش حد و مرزی ندارد و همچنان در برخی رشته‌های تحصیلی، ضرورت اعزام دانشجو احساس می‌شود.

قبول درباره تغییرات در شیوه ارائه ارز دانشجویی گفت: تخصیص ارز دانشجویی براساس دستورالعمل وزارت علوم تبیین می‌شود که این وزارتخانه نیز میزان ارز را باتوجه‌به مسیر کشور‌های هدف، مقطع تحصیلی و شیوه پژوهش در نظر می‌گیرد. ارز تخصیص داده شده، ارز نیمایی بوده است که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینه‌های دانشجویان دکتری فرصت مطالعاتی را پوشش می‌داده است.

وی افزود: رشته‌هایی که در آن اعزام دانشجو انجام و ارز پرداخت می‌شد، به‌طور عمده گروه‌های آموزشی مهندسی، علوم‌پایه و کشاورزی بوده‌اند و وزارت علوم برای این رشته‌ها سرمایه‌گذاری مطلوبی انجام می‌داده است.

مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به این پرسش که آیا ارز یادشده به دانشجویانی که خودشان پذیرش گرفته باشند هم تعلق می‌گیرد یا خیر، تصریح کرد: در ایران ۳ نوع اعزام دانشجویی داریم: اعزام از سوی وزارت علوم، اعزام براساس بورسیه‌ای که دانشجو از دانشگاه مقصد بگیرد و اعزام‌های فرصت مطالعاتی. در حالت اول و سوم، دولت ارز لازم را تخصیص می‌دهد، اما دانشجویی که بتواند بورسیه و ورودی مدنظر خود را به دست آورد، زیر حمایت‌های مالی آن دانشگاه خواهد بود و ارز به او پرداخت نخواهد شد.

قبول ادامه داد: دانشجویان فرصت مطالعاتی‌ای که اعزام می‌شوند، در صورتی که کیفیت پژوهش آنان خوب باشد، دانشگاه مقصد از ما می‌خواهد که رساله او با دانشگاه مبدأ مشترک باشد که این امر سبب افزایش اعتبار پژوهش و اعتبار دانشگاه‌ها خواهد بود و وزارت علوم نیز ضمن تمدید حضور دانشجو، اعتبارات لازم را ادامه می‌دهد و دانشگاه مقصد هم به دانشجو کمک مالی خواهد کرد. اما اگر دانشجویان فرصت مطالعاتی شش‌ماهه بخواهند بیش از زمان مقرر در آن کشور بمانند، دیگر ارز دانشجویی دریافت نخواهند کرد.

وی به کمک‌های مالی دانشگاه‌ها به دانشجویان فرصت مطالعاتی اشاره کرد و افزود: کمک‌های دانشگاه‌ها محدود و موردی است و اصل کمک برعهده وزارت می‌باشد. اما به‌طور نمونه، به برخی دانشجویانمان تا ماهی ۱۰۰ دلار کمک کرده‌ایم یا برای حضور در برنامه‌های پژوهشی کمتر از یک ماه، هزینه رفت‌و‌آمد به کشور هدف را پرداخت کرده‌ایم. اولویت دانشگاه، تبادل دانشجو و تبادل علم است که از طریق افزایش پذیرش دانشجویان بین‌المللی و کسب اعتبار آموزشی، تاکنون موفق ظاهر شده‌ایم.

قبول با اشاره به رتبه جهانی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: براساس رده‌بندی لایدن، دانشگاه فردوسی در رتبه ۴۵۹ جهان قرار دارد و با داشتن بیش از ۲۰۰۰ دانشجو از ۳۸ کشور جهان، رتبه اول منطقه را از لحاظ پذیرش دانشجوی خارجی داریم و با اتکا به این توانایی، قصد داریم در کشور‌های عراق، افغانستان و ترکیه، شعبات دانشگاه فردوسی را راه‌اندازی کنیم.

مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد به مقاصد مورد علاقه دانشجویان ایرانی و رشته‌های پرطرف‌دار اشاره کرد و گفت: گروه‌های علوم پایه و مهندسی بیشترین تقاضا را دارند و کشور‌های آلمان، بلژیک، سوئیس، استرالیا، کانادا و فرانسه، کشور‌های مورد علاقه برای ادامه تحصیل یا فرصت مطالعاتی ایرانیان می‌باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->