یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم معرفی هتل‌های نزدیک دانشگاه اصفهان ضرب و جرح محیط‌بان پناهگاه حیات وحش میاندشت خراسان‌ شمالی پایان عملیات اطفای حریق پارک ملی گلستان (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری اعضای شبکه تروریستی داعش در تهران + عکس و فیلم سردار رادان: مراسم سالروز ارتحال امام (ره) در امنیت کامل برگزار شد کاهش ۴۰درصدی بارش‌ها نسبت به سال قبل | خراسان رضوی هم با افت بارش همراه بوده است زمان پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری مشخص شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: خراسان‌رضوی الگویی ملی در حوزه آموزش‌وپرورش است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما در استان کد بیماری‌های ویژه برای تشکیل پرونده بازنشستگان صعب العلاج حذف شد توضیحات وزیر آموزش و پرورش درخصوص فوق‌العاده خاص و ویژه معلمان مشکل رتبه‌بندی ۱۲۰۰ معلم که در پوشه قرمز قرار داشتند، حل شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) زورگیری با بطری شکسته، پلیس را مجبور به شلیک کرد شهادت یک محیطبان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز در کهگیلویه رمزگشایی از قتل برادر با همدستی مادر! دستگیری قاتل مرد جوان در بیابان‌های جنوب تهران برخورد میکسر بتن با ۳ خودرو و یک ساختمان در سعادت‌آباد تهران حادثه آفرید جزئیات نجات گروگان‌های هندی از چنگ باند آدم‌ربایان خارجی در تهران شلاق و کار در خانه سالمندان، مجازات تعرض به دختر جوان ماجرای زورگیری وحشتناک قمه کش نقابدار از زنان در مشهد سخنگوی آموزش و پرورش پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش رو را تکذیب کرد دستور جدید معاون وزیر آموزش و پرورش برای بازسازی مدارس سنگی صدور هشدار هواشناسی در خصوص تشدید بارش در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قصه تلخ مرگ کودکان سیستانی که برای آب ‌برداشتن غرق می‌شوند

  • کد خبر: ۴۰۶۹۲
  • ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۱
  • ۱
قصه تلخ مرگ کودکان سیستانی که برای آب ‌برداشتن غرق می‌شوند
سرم را محکم تکان می‌دهم تا صحنه‌های وحشتناک تداعی‌شده در ذهنم، بپرد بیرون. «حوا»، ولی سر جایش مانده است. خواهرش «آسیه» هم همین‌طور، خواهری که سال گذشته وقتی گاندو‌ها لب آب خواهرش را طعمه کردند، ناجی او می‌شود و با کمک دیگران او را از دهان مرگ نجات می‌دهد.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ جفت دست‌هایم را می‌گذارم روبه‌رویم و نگاهشان می‌کنم، به ناخن‌هایم، به خط کف دست‌هایم که می‌گویند خط عمر آدم است، به بندبند انگشتانم که خم‌وراستشان می‌کنم، با آن‌ها می‌نویسم، می‌خورم و موهایم را شانه می‌زنم. حالا، ولی دست‌های حوا می‌آید در ذهنم، دست‌های نحیف و کوچکی که نشسته است روی دامن پر از نقش‌ونگارش. دست‌هایی که حالا یکی از آن‌ها بی‌جان است و حتی رنگش با دیگری تفاوت دارد. دوباره به دست‌های خودم نگاه می‌کنم. اگر یکی‌شان را نداشتم چه؟ اگر مجبور می‌شدم یکی‌شان را قطع کنم، اگر باید زور می‌زدم تا کارکردن با دست چپم را یاد بگیرم، اگر وقتی رفته بودم لب هوتگی تا سطل و پیاله‌ای را از آب پر کنم، غذای یک تمساح می‌شد چه؟ می‌ترسم.سرم را محکم تکان می‌دهم تا صحنه‌های وحشتناک تداعی‌شده در ذهنم، بپرد بیرون. «حوا»، ولی سر جایش مانده است. خواهرش «آسیه» هم همین‌طور، خواهری که سال گذشته وقتی گاندو‌ها لب آب خواهرش را طعمه کردند، ناجی او می‌شود و با کمک دیگران او را از دهان مرگ نجات می‌دهد. حالا این ۲ خواهر نشسته‌اند روبه‌روی مجری برنامه تلویزیونی و وقتی به آن‌ها گفته می‌شود: «نمی‌شه نرین آب بیارین؟» به یک چشم به‌هم‌زدن هم‌زمان می‌گویند: «آب نداریم، چه کار کنیم؟ مجبوریم.»
 
قصه‌ای که البته فقط مختص آسیه و حوا نیست، سر درازی دارد و هر از گاهی یقه یکی از کودکان معصوم سیستان‌ و بلوچستان را می‌گیرد. یکی می‌شود مثل حوا که باید در سن ده‌سالگی معلولیت را تجربه کند و از آن به بعد فقط باید با یک دست زندگی کند. دیگری می‌شود فاطمه و یحیی و یسنا و مریم و منیره و علی‌اصغر و کودک‌های دیگر. ماجرای غرق‌شدن فاطمه و یحیی و یسنا همین ۲ روز پیش در فضای مجازی پیچید.

تیر ۹۵ هم در روستای کشاری راسک کودکی ده‌ساله وقتی می‌خواست آب بردارد، داخل هوتگ افتاد و طعمه تمساح شد. خرداد ۹۸ در روستای کموبازار پلان چابهار ۳ دختر سر همین قضیه جان خود را از دست دادند. در مرداد ۹۸، همین اتفاق باعث شد زکریای هشت‌ساله پای چپش قطع شود.
 
کودکانی که در خطه سیستان‌وبلوچستان، در جوار هامون و سد‌هایی زندگی می‌کنند که به‌گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان سیستان‌وبلوچستان در روز‌های آغازین سال ۹۹، حجم آب سد‌های این استان نسبت به سال آبی قبل ۴۴ درصد افزایش پیدا کرده است. اما با این حال، مشکل آب‌رسانی همچنان حل‌نشدنی باقی مانده است. آن‌قدر که فرایند آب‌رسانی باید با تانکر انجام شود. تازه همین تجهیزات آب‌رسانی هم کفایت نمی‌کند.
 
فقط به‌صورت محدود و به ۱۳۰۰روستای بدون شبکه این استان با ۲۵۱هزار نفر جمعیت و با تانکر‌های آب‌رسانی سیار آب می‌رساند. حجم زیادی از روستا‌ها هنوز شبکه آب‌رسانی ندارند. حالا فقط از سال ۹۷ تاکنون دست‌کم خبر جان‌باختن ۱۸ نفر در هوتگ‌ها که به‌طور عمده زن و کودک هستند، رسانه‌ای شده است، کودکانی که برای آب‌آوردن باید به‌سراغ هوتگ‌هایی با عمق ۱۵ متر بروند. آب‌های گل‌آلودی که هم جایی است برای بازی کردن، هم برای شست‌وشو و تمیزکاری، هم آبشخوری برای احشام و همچنین جایی برای زندگی گاندوها.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Baluch
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۸
0
0
با سلام وعرض ادب به نطر بنده نویسنده مطلب خانم محبوبه عظیم زاده روی مطلب نوشته شده چندان اشراف اطلاعاتی خوبی نداشتند چرا که نکته اول حوا وآ سیه در بلوچستان زندگی می‌کنند نه در سیستان و نکته دوم هیچ هوتکی در ناحیه سیستان وجود ندارد وهوتک ها مخصوص نواحی جنوب بلوچستان مثل دشتیاری هستند ونکته سوم حتی یک تمساح پوزه کوتاه یا همان گاندو در اطراف تالاب هامون وجود ندارد چون زیستگاه آن در بلوچستان ودر شهرستانهای سرباز ، دشتیاری وقصرقند در بلوچستان هست
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->