معاون وزیر دفاع: مرز سرخس ظرفیت واردات کالا‌های استراتژیک را دارد

  • کد خبر: ۴۰۹۵۹۴
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۶:۲۰
معاون وزیر دفاع: مرز سرخس ظرفیت واردات کالا‌های استراتژیک را دارد
مدیرعامل سازمان اتکا (اداره تدارکات کارکنان ارتش) با اشاره به لزوم تامین مسیر‌های امن پشتیبانی، خواستار حمایت استاندار خراسان رضوی از فعال‌سازی مرز سرخس شد و گفت: با توجه به برخی محدودیت‌ها در بنادر جنوبی، استفاده از مرز‌هایی مانند سرخس و اینچه‌برون برای واردات کالا‌های راهبردی مانند روغن و نهاده‌های دامی از اولویت‌های اصلی است.

به گزارش شهرآرانیوز، مرتضی اعلمی روز شنبه در نشستی با استاندار خراسان رضوی با تشریح جایگاه راهبردی این سازمان در تامین امنیت غذایی کشور اظهار کرد: در حال حاضر سازمان اتکا تولید حدود ۲۰ درصد از روغن، ۲۰ درصد از شکر، ۲۵ درصد از زنجیره طیور و بالغ بر ۱۰ درصد از گوشت کشور را بر عهده دارد.

وی با اشاره به نیاز کارخانه‌های زیرمجموعه این سازمان به مواد اولیه، از جمله نیاز سالانه ۳۰۰ هزار تنی کارخانه خرمشهر به دانه سویا و نیاز ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تنی کارخانه‌های میاندوآب و اسلام‌آباد به شکر خام افزود: با دریافت مجوز ۵۰۰ میلیون یورویی در اسفندماه سال ۱۴۰۳، بلافاصله حدود ۱۵۰ هزار تن روغن، ۷۰ هزار تن برنج و حجم قابل‌توجهی از نهاده‌های دامی نظیر جو و ذرت وارد کشور شد. در همین راستا، برنامه ابلاغی و انتظار دولت از سازمان اتکا برای امسال، رقمی معادل ۱.۵ میلیارد یورو واردات برای تنظیم بازار است.

برنامه ریزی برای واردات یک و نیم میلیارد یورویی سازمان اتکا از مرزهای خراسان رضوی

مدیرعامل سازمان اتکا با اشاره به تجربه موفق واردات زمینی از مرز پاکستان در شرایط حساس منطقه بیان کرد: بخش عمده‌ای از برنامه‌ریزی‌ها بر پایه ظرفیت بازارچه‌های مرزی استوار است.

اعلمی در ادامه به تشریح برنامه‌های توسعه‌ای در همسایگی شرقی پرداخت و گفت: شرکت‌های مزارع نوین ایرانیان و مزرعه نمونه از زیرمجموعه‌های اتکا که در سال ۱۴۰۴ رتبه‌های اول و دوم دامپروری و کشاورزی کشور را کسب کرده‌اند، آمادگی کامل برای اجرای طرح‌های کشت و دامپروری فراسرزمینی در افغانستان را دارند.

وی تأکید کرد: تامین دانه‌های روغنی نظیر کنجد از افغانستان و توسعه تهاتر کالا با صادرات روغن و ترانزیت برنج به این کشور در دستور کار قرار دارد.

معاون وزیر دفاع ابراز امیدواری کرد که با حمایت‌ها و تدابیر استاندار خراسان رضوی، بخش عمده‌ای از برنامه وارداتی ۱.۵ میلیارد یورویی سازمان اتکا در سال جاری از طریق ظرفیت‌های این استان محقق شود.

معاون وزیر دفاع: مرز سرخس ظرفیت واردات کالا‌های استراتژیک را دارد

کشور‌های همسایه در شرق، شمال شرق و آسیای میانه ظرفیت‌هایی استثنایی دارند

استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به اعزام هیأت‌های تجاری متعدد به کشور‌های همسایه در اواخر سال ۱۴۰۳ و ابتدای سال ۱۴۰۴ گفت: راهبرد اصلی ما تغییر نگاه از مبادی وارداتی دوردست مانند برزیل، آرژانتین و استرالیا به سمت همسایگان است. کشور‌های همسایه در شرق، شمال شرق و آسیای میانه ظرفیت‌هایی استثنایی دارند.

غلامحسین مظفری در ادامه با استقبال از ورود مجموعه توانمندی نظیر سازمان اتکا به طرح‌های افغانستان اظهار کرد: افغانستان با برخورداری از دشت‌های حاصلخیز و منابع آبی فراوان، بستر بسیار مناسبی برای کشاورزی و دامپروری است. ایجاد اشتغال در آن سوی مرز‌ها با استفاده از دانش و فناوری ایرانی، علاوه بر تامین نیاز‌های داخلی، به مدیریت بحران مهاجرت نیز کمک شایانی می‌کند چرا که هم‌اکنون تنها در مشهد میزبان حدود یک میلیون مهاجر افغانستانی هستیم.

وی با اعلام این که تاییدیه‌های سازمان دامپزشکی ایران برای برخی کشتارگاه‌های افغانستان صادر شده است، از تسهیل مراودات در این بخش خبر داد و گفت: در سفر‌های تجاری اقتصادی نیز که به همراه هیأت تجاری استان به کشور‌های آسیای میانه داشتیم، تفاهم‌نامه‌های مشترک خوبی هم با کشور‌های منطقه از جمله پاکستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان امضا شده است و در همین راستا، از تیم اقتصادی سازمان اتکا دعوت می‌کنیم تا در هیأت‌های تجاری اعزامی استان، حضور فعال داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.