پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۶ درجه می‌رسد وزیر علوم: افزایش ظرفیت پذیرش در کنکور نداریم | برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اسامی فراورده‌های بهداشتی غیرمجاز در حوزه مراقبت از مو و بدن اعلام شد شمارش معکوس برای جبران کمبود «پنتاوالان» | پیگیری شهرآرانیوز از وضعیت کمبود واکسن پنج‌گانه نوزادان توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش‌آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دلایل سرگیجه هنگام بلند شدن از حالت نشسته چیست؟

  • کد خبر: ۴۰۲۰۳
  • ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶
  • ۴
دلایل سرگیجه هنگام بلند شدن از حالت نشسته چیست؟
سرگیجه مسئله‌ای است که معمولا باعث نگرانی می‌شود، اما خوشبختانه همیشه علت آن خطرناک و نگران کننده نیست که در ادامه به مهم‌ترین علل سرگیجه پرداخته می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که به واسطه ایستادن سریع از حالت نشسته با سرگیجه و تاری دید مواجه شوید. آنچه تجربه می‌کنید در واقع به واسطه افت ناگهانی فشار خون رخ می‌دهد که به نام کم‌فشاری خون وضعیتی (ارتواستاتیک) شناخته می‌شود.

 اگر به طور مکرر کم‌فشاری خون  را تجربه می‌کنید، مراجعه به پزشک برای بررسی و رد دیگر دلایل بروز آن از جمله کم خونی، بیماری قلبی و دارو‌های مصرفی بهترین گزینه است.

با رد احتمالات دیگر توسط پزشک، شما می‌توانید زیر کنترل گرفتن این شرایط را آغاز کنید و این فقط برای پیشگیری از آسیب دیدگی به واسطه زمین خوردن هنگام تجربه سرگیجه نیست.

مطالعات انجام شده طی سال‌های گذشته نشان داده اند که ارتباطی قطعی بین کم‌فشاری خون وضعیتی در میانسالی و تجربه زوال عقل و سکته مغزی در سال‌های بعد وجود دارد.
 
دلایل سرگیجه هنگام برخاستن

ارتباط افت ناگهانی فشار خون با زوال عقل

مطالعه‌ای که در در نشریه Neurology منتشر شد، ارتباط بین افت ناگهانی فشار خون و خطر زوال عقل در ادامه زندگی را نشان داد.

تا پیش از این، ارتباط کم‌فشاری خون وضعیتی با بیماری قلبی، غش کردن و زمین خوردن مشخص شده بود، از این رو پژوهشگران احتمال ارتباط فشار خون پایین با مشکلات مغزی، به ویژه زوال عقل را مورد بررسی قرار دادند.

طی مطالعه‌ای ۲۵ ساله، شرایط سلامت ۱۱,۷۰۹ نفر پیگیری شد. میانگین سن افراد حاضر در این مطالعه ۵۴ سال بود و هیچ کدام از آن‌ها سابقه مشکل قلبی یا مشکلات شناختی را در ابتدای مطالعه نداشتند.

افرادی که در ابتدای مطالعه به کم‌فشاری خون وضعیتی مبتلا بودند، ۵۴ درصد احتمال بیشتری داشت به زوال عقل مبتلا شده و دو برابر احتمال بیشتری داشت که سکته مغزی ایسکمیک را تجربه کنند که در این نوع سکته مغزی یک لخته خون موجب توقف جریان خون به مغز می‌شود.

به گفته دکتر ربکا گوتسمان، استاد نورولوژی در دانشگاه جانز هاپکینز، دلایل این یافته‌ها به طور کامل مشخص نیست. وی به این نکته اشاره دارد که شرایط سلامت دیگر از جمله فشار خون بالا و دیابت که بر رگ‌های خونی تاثیرگذار هستند نیز با خطر بیشتر برای زوال عقل پیوند خورده اند. اختلال در جریان خون به مغز ممکن است یک مخرج مشترک باشد.

فشار خون سیستولیک ممکن است اهمیت بیشتری داشته باشد

مطالعه‌ای که در دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو انجام شد یافته‌های اولیه را پالایش کرده و گسترش داد. این مطالعه نشان داد که پیوند با زوال عقل فقط در افرادی که افت فشار خون سیستولیک را تجربه می‌کنند و نه افرادی که فقط افت فشار خون دیاستولیک یا فشار خون کلی را تجربه می‌کنند، وجود دارد.

همچنین، مشخص شد افرادی که خوانش‌های فشار خون سیستولیک از حالت نشسته به ایستاده آن‌ها بین هر ویزیت توسط پزشک بیشترین تغییر را داشته است، نسبت به آن‌هایی که خوانش‌های پایدارتری داشتند، احتمال بیشتری دارد در سال‌های بعد زوال عقل را تجربه کنند.

افرادی که فشار خون سیستولیک آن‌ها به مرور زمان بیشترین تغییر را داشت، نسبت به آن‌هایی که کمترین نوسان در خوانش‌های فشار خون را تجربه کردند، ۳۵ درصد احتمال بیشتری داشت به زوال عقل مبتلا شوند.

چگونه کم‌فشاری خون وضعیتی را کنترل کنیم

اهمیت کنترل کم‌فشاری خون وضعیتی بار دیگر در پیشگیری از علائم آن نهفته است.

کنترل این شرایط می‌تواند از تغییرات در جریان خون به مغز که می‌تواند موجب سکته مغزی و مشکلات شناختی شوند، پیشگیری کند. سکته مغزی و مشکلات شناختی می‌توانند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد تاثیرگذار باشند.

خبر خوب این است که می‌توان اقداماتی را در راستای زیر کنترل گرفتن علائم انجام دهید.

یکی از نکات بارز ایستادن آرام از حالت نشسته است. گزینه دیگر پرهیز از نشستن در حالت‌هایی است که موجب کاهش یا توقف جریان خون می‌شوند که از آن جمله می‌توان به حالت چهار زانو اشاره کرد.

هر گونه شرایط سلامت پنهان که می‌توانند موجب کم‌فشاری خون شوند، از جمله مشکلات تیروئید یا قند خون پایین، باید توسط پزشک بررسی شوند. کمبود‌های تغذیه‌ای نیز می‌توانند از مقصران احتمالی باشند. کمبود ویتامین B۱۲، فولات و آهن می‌تواند بدن را در تولید گلبول‌های قرمز کافی دچار مشکل کرده و موجب کم خونی و فشار خون پایین شود.

همچنین، دارو‌هایی وجود دارند که به افزایش حجم خون یا منقبض شدن رگ‌های خونی کمک می‌کنند که هر دو به تنظیم جریان خون کمک می‌کنند. با پزشک خود می‌توانید در این زمینه مشورت کنید و همچنین از این که در حال حاضر دارویی مصرف نمی‌کنید که موجب کم فشاری خون شود، اطمینان حاصل کنید.

منبع: عصرایران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
پویا
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۴
0
2
من از حالت نشسته یا دراز کشیده که به حالت ایستاده تغییر حالت میدهم سرگیجه میگیرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
0
0
ایول بابا حالا میتوانم جلوی این مریضی رو بگیرم
یه نفر
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
0
0
با تشکر
روح اله
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۷
0
1
سلام.اولا این حدود ۱۰ ساله شایدبیشتر نه روز نه شب خواب ندارم حتی یک ساعت.این چند روزه صبحهاودر طول روز سرگیجه دارم واگه دستم به چیزی نزنم میخورم زمین علت چی هست؟متشکر.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->