۸ فوتی و ۱۵ مصدوم در واژگونی اتوبوس در محور فیروزآباد – کوار (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم خبر داد: شهادت ۲۰ استاد و دانشجو در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رئیس جمعیت هلال احمر خبر داد: تهیه دستورالعمل برای مصدومان احتمالی هسته‌ای | شهادت ۱۰۶۰ غیرنظامی در جنگ ۱۲ روزه وظیفه نظارتی مدیران بر دوره‌های توانمندسازی معلمان از مهر ۱۴۰۴ تکیه دوره‌های توانمندسازی معلمان بر ۳ محور اساسی مدیرکل فرودگاه‌های استان خراسان‌رضوی خبر داد: برقراری پرواز فوق‌العاده ویژه زائران حسینی در مسیر‌های نجف و بغداد جزئیات دوره توانمندسازی معلمان اعلام شد گزینش داوطلبان دانشگاه فرهنگیان در چه مرحله‌ای است؟ (۲۸ تیر ۱۴۰۴) درخواست رئیس پلیس راهور از مردم درخصوص معرفی امدادخودرو‌های متخلف اقشار متوسط دیگر توان سفر رفتن ندارند! تأکید مشاور وزیر آموزش و پرورش بر تقویت تجهیزات آموزشی | چینش کلاس‌ها تغییر خواهد کرد وزیر آموزش و پرورش: سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ با کیفیت بالای آموزشی آغاز خواهد شد کنترل فشار خون با کدام ورزش میسر است؟ کاهش سن «سکته قلبی» در کشور حکم اعدام ۳ متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) تمام کودکان اتباع بهزیستی دارای اقامت مجاز هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته آزمون تیزهوشان، آزمونی برای اعتماد عمومی چهره زنانه سالمندی در ایران | بیش از ۷۵ درصد از سالمندان در شهر‌ها زندگی می‌کنند روشن‌بودن طولانی‌مدت صفحه‌نمایش‌، سلامت چشم‌ را به خطر می‌اندازد مهلت ثبت‌نام دانشگاهیان جهت تشرف به پیاده‌روی اربعین امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد مصرف منظم ماست پروبیوتیک، خطر دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد زن جوان در بازسازی صحنه قتل همسرش: شوهرم را همیشه دوست داشتم! هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف نمک‌ دریا ظرفیت پذیرش در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + تاریخ اعلام نتایج آزمون اتهام تجاوز جنسی به ۸ زن در پرونده شیطانی به نام «کیوان» آب، مناسب‌ترین نوشیدنی در روز‌های گرم سال است قلب پیوندی از کرمان به تهران منتقل شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس پلیس راهور: تأمین ایمنی سفر، مهم‌ترین اولویت پلیس راهور در ایام اربعین است
سرخط خبرها

آیا در روز‌های کرونایی باید به واکسن آنفلوانزا پناه ببریم؟

  • کد خبر: ۴۱۴۲۴
  • ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
آیا در روز‌های کرونایی باید به واکسن آنفلوانزا پناه ببریم؟
برخی نگران هستند که در پاییز به‌طور هم‌زمان به کرونا و آنفلوانزا دچار شوند و سلامتی‌شان بیش از پیش به خطر بیفتد.قطعا این واکسن روی ابتلا به ویروس کرونا تأثیر ندارد، حتی تضمینی برای نگرفتن آنفلوانزا هم نیست.
به گزارش شهرآرانیوز، ترس از کرونا کم بود که با نزدیک شدن پاییز، ترس از آنفلوانزا هم از راه رسیده است. برخی نگران هستند که در پاییز به‌طور هم‌زمان به کرونا و آنفلوانزا دچار شوند و سلامتی‌شان بیش از پیش به خطر بیفتد. این نگرانی در صحبت‌ها و اقدامات مسئولان وزارت بهداشت هم به چشم می‌خورد. اولین اقدام برای جلوگیری از چنین سناریویی واردات واکسن آنفلوانزاست، آن هم شش‌برابر مقداری که سال قبل به کشور وارد شده است. قطعا این واکسن روی ابتلا به ویروس کرونا تأثیر ندارد، حتی تضمینی برای نگرفتن آنفلوانزا هم نیست. اگر از پزشکان متخصص بپرسید، بعضی‌ها این واکسن را توصیه می‌کنند و برخی درباره کارایی آن نظری ندارند. این واکسن فقط احتمالا ابتلا به انواع رایج آنفلوانزا را کم می‌کند. افرادی هستند که با استفاده از واکسن در طول پاییز به آنفلوانزا مبتلا نشدند و افرادی هم هستند که باوجود دریافت واکسن بیمار شده‌اند. موضوع مهمی که مردم باید به آن توجه کنند، این است که با شروع پاییز و شیوع آنفلوانزا باید به مسائل بهداشتی بیشتر توجه کنند و سعیشان بر این باشد که در خانه بمانند. ویروس آنفلوانزا مانند کرونا به‌راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. آنفلوانزا از طریق تماس با سطوح آلوده به ویروس انتقال پیدا می‌کند و افراد بیمار می‌توانند یک روز قبل از شروع علائم تا ۷ روز بعد از شروع علائم بیماری ناقل باشند. کودکان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف هم ممکن است تا ۲۱روز آلوده‌کننده باشند. در چنین شرایطی شستن دست‌ها، نمالیدن آن‌ها به دهان و بینی و چشم و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، ساده‌ترین کار‌هایی است که می‌توانند ما را از شر کرونا و آنفلوانزا به‌طور هم‌زمان حفظ کنند.

اما یک سؤال مهم این است که چه افرادی بهتر است سراغ این واکسن بروند و چه کسانی نباید. کیانوش جهانپور، سخن‌گوی سازمان غذا و دارو، درباره این واکسن و افرادی که این دارو به نیت استفاده آن‌ها وارد کشور شده است، این‌طور توضیح داده است: «حداقل ۳تا۶ برابر سال‌های گذشته از این واکسن وارد خواهیم کرد. بخشی از آن مخصوص گروه‌های پرخطر است که از طریق وزارت بهداشت در مراکز بهداشت استان‌ها و شهرستان‌ها توزیع می‌شود و ۵میلیون دوز باقی‌مانده نیز در شبکه دارویی کشور توزیع خواهد شد و با تجویز پزشکان بر اساس اولویت به بیماران پرخطر، خردسالان و کهن‌سالان و بیماران مزمن و دچار نقص ایمنی تزریق خواهد شد. امسال اولین سالی است که ما با شرایط سخت‌تری روبه‌رو هستیم؛ بنابراین اولویت مصرف این دارو با خردسالان و کهن‌سالان، مادران باردار، بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و شاغلان نظام سلامت و کادر پزشکی است.»
 
طبق توصیه پزشکان، اگر بیماری خاصی دارید، قبل از تزریق واکسن آنفلوانزا با پزشک مشورت کنید و افراد دارای حساسیت و آلرژی که نیازمند دریافت واکسن هستند، باید در مراکزی اقدام به واکسیناسیون کنند که امکانات و تجهیزات کافی برای احیا دارند. افرادی هم که به تخم‌مرغ حساسیت شدید دارند یا مبتلا به یک بیماری حاد با یا بدون تب هستند و افرادی که قبلا در زمان دریافت واکسن آنفلوانزا حساسیت نشان داده‌اند، نباید این واکسن را بزنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->