پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳) | بازار داغ طلا پیش‌بینی بورس (دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳) | دورخیز برای مقاومت ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد خبر جدید وزیر کار از نحوه تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۴ کارگران (۷ بهمن ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: مبارزه با طاغوت، بزرگترین رسالت امام موسی بن جعفر(ع) بود قیمت برنج ایرانی افزایش یافت | سود افزایش قیمت برنج به جیب کشاورزان نمی‌رود خودرو‌های خارجی همچنان در مدار رشد قیمت (۷ بهمن ۱۴۰۳) | تیگو ۷ پرومیوم ۵۰ میلیون تومان گرانتر شد قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا اتوماتیک ۶۲۰ میلیون تومان قیمت خورد چرا قیمت برخی میوه‌ها در سطح شهر پایین‌تر از میادین تره‌بار مشهد است؟ رشد ۴ درصدی تجارت ایران و آلمان در ۱۱ ماهه ۲۰۲۴ | رکوردزنی صادرات ایران به آلمان در ماه نوامبر با ۱۷ درصد افزایش پایان منفی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ بهمن ۱۴۰۳) افزایش حدود ۴۰ هزار تومانی قیمت هر گرم طلا در مشهد (۷ بهمن ۱۴۰۳) سهم عشایر در تولید گوشت قرمز خراسان رضوی ۱۳.۵ درصد است طرح تشدید نظارت بر عرضه کالا‌های اساسی در شهرستان مشهد اجرا می‌شود حراج سکه‌های ضرب سال ۸۶ فردا (۸ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز شد (۷ بهمن ۱۴۰۳) | نتایج چه‌زمانی اعلام می‌شود؟ دلار ۸۴ هزار تومان را هم رد کرد | طلا ۵.۶ میلیونی شد (۷ بهمن ۱۴۰۳) خبر خوب برای دهک‌های پایین | تسهیلات ویژه مسکن برای دهک‌های پایین درآمدی آمادگی کامل خراسان رضوی برای تأمین گوشت مرغ در ایام ماه رمضان و روز‌های پایانی سال ۱۴۰۳ دلایل کمبود و گرانی سیب‌زمینی تا ۶۰ هزار تومان چه بود؟ (۷ بهمن ۱۴۰۳) افزایش قیمت لبنیات تایید شد (۷ بهمن ۱۴۰۳) کمک ۱۶ میلیارد ریالی مردم خراسان رضوی به کمیته امداد امام خمینی (ره) طی ۹ ماه نخست سال جاری قیمت میوه و صیفی جات در مشهد (۷ بهمن ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی کیلویی ۱۷ تا ۶۰ هزار تومان طرح نشان‌دار کردن مالیاتی چه مزایایی دارد؟ دومین عرضه اولیه مشهدی در هفته جاری اعلام شد | چهارشنبه (۱۰ بهمن ۱۴۰۳)، عرضه اولیه «اخشان» عمده معطلی کالا‌ها در گمرک مربوط به تخصیص ارز از بانک مرکزی است فهرست خودرو‌های مجاز وارداتی اعلام شد + جدول
سرخط خبرها

خرید و فروش‌ طلا در اینترنت و خیابان شدت گرفت

  • کد خبر: ۴۱۴۴۰
  • ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
خرید و فروش‌ طلا در اینترنت و خیابان شدت گرفت
پای خرید و فروش طلا هم مدتی است به بازار‌های مجازی باز شده؛ کافی است عبارت «خرید طلا به‌صورت اینترنتی» را در مرورگر خود جست‌وجو کنید تا از تعداد سایت‌های پیشنهادی متوجه شوید که این نوع خرید و فروش، طرفداران کمی ندارد. حالا اما گرانی طلا خرید و فروش‌های اینترنتی و خیابانی را تشدید کرده است.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ پای خرید و فروش طلا هم مدتی است به بازار‌های مجازی باز شده؛ کافی است عبارت «خرید طلا به‌صورت اینترنتی» را در مرورگر خود جست‌وجو کنید تا از تعداد سایت‌های پیشنهادی متوجه شوید که این نوع خرید و فروش، طرفداران کمی ندارد. برخی از این سایت‌ها با اسم و نام رسمی فعالیت می‌کنند و بعضی افراد هم به‌صورت شخصی در سایت‌هایی مثل دیوار و مانند آن آگهی فروش یا خرید طلا را منتشر می‌کنند.
 
کانال‌ها و صفحه‌های اینستاگرامی زیادی هم جدا از تبلیغ طلا‌های خود به کار خرید و فروش مجازی مشغول هستند. در بعضی از آگهی‌های منتشرشده در فضای مجازی حتی قیمت یا وزن طلا مشخص نیست و همه‌چیز به چت شخصی خریدار و فروشنده منتهی می‌شود. در بعضی آگهی‌ها هم جملاتی مثل «طلای فروشی با فاکتور یا بدون فاکتور»، «طلای فروشی بدون مالیات» یا «طلای شما را بدون فاکتور و با فاکتور خریداریم» نوشته شده که مثلا همین جمله آخر مربوط به یک خریدار شخصی در مشهد است.

هرچند ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، اواخر مرداد امسال به مردم توصیه کرده بود که از چنین خرید‌هایی تاحدود ۲ ماه دیگر که آیین‌نامه خرید و فروش این فلز ارزشمند در فضای مجازی آماده می‌شود، اجتناب کنند و به تازگی هم قول داده است که به‌زودی سامانه آنلاین خرید قانونی طلا راه‌اندازی می‌شود، هنوز این خرید و فروش‌ها طرفدارانی دارد.


طلای بدون فاکتور خریداریم

در بیشتر تبلیغات شخصی نوشته شده است «معامله در طلافروشی»، اما وقتی کار به آنجا می‌رسد معمولا آدرس‌ها به کنار خیابان یا در خانه تغییر پیدا می‌کند. برای بررسی این تبلیغات با شماره یکی از آگهی‌های مشهد با عنوان «خرید طلا با و بدون فاکتور» تماس می‌گیریم. در متن این تبلیغ نوشته شده بود: «قیمت توافقی است و معامله در طلافروشی انجام می‌شود.» مرد خریدار پس از پرس و جو از میزان طلا قیمتی حدودا ۶۰ هزار تومان کمتر از نرخ روز طلا پیشنهاد می‌دهد و برخلاف متن آگهی، نشانی یک کوچه در اواسط خیابان مطهری شمالی را بدون مشخص کردن پلاک یا مکان مشخص می‌دهد و تاکید می‌کند هر وقت خواستیم برویم تماس بگیریم. وقتی از او می‌پرسیم مگر قرار نبود که در طلافروشی معامله انجام شود، می‌گوید آنجا یک کارگاه است و باید برای رد و بدل کردن طلا و پول آنجا برویم.

دامنه این تبلیغات بسیار زیاد است؛ برخی نوشته‌اند طلا را با پست ارسال می‌کنند و هزینه باید به مامور پست داده شود، بعضی گفته‌اند با دستگاه پز به در خانه می‌آیند و عده‌ای هم با اسم و نشانی دقیق طلافروشی درواقع قصد تبلیغات برای خرید یا فروش طلا را دارند. آدرس این تبلیغات هم در بیشتر خیابان‌های مشهد از قاسم‌آباد و الهیه بگیرید تا طبرسی و طلاب و مطهری است.

قیمت این فلز باارزش هم، چه در خرید و چه در فروش، متفاوت است. برخی برای فروش سریع‌تر یا بدون فاکتور طلای خود از فروش آن با تخفیف نوشته‌اند و بعضی از سایت‌ها حتی با اسم و نشانی رسمی و دقیق طلاساز اجرت‌هایی دوبرابر قیمت طلای به‌کاررفته در محصول می‌خواهند.


خرید و فروش طلا کنار خیابان!

برای پرس‌وجو درباره وضعیت فروش طلا به‌صورت اینترنتی به‌سراغ دبیر اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد می‌رویم و علاوه‌بر تایید شدن موارد قبل به موضوعات دیگری هم درباره این بازار پی می‌بریم.
یوسف تقی‌زادگان دراین‌باره به شهرآرا می‌گوید: اکنون خرید و فروش اینترنتی طلا تبلیغات وسیعی دارد که از نظر ما غیرقانونی است، چون اصلا نمی‌دانیم که چه کسی و به چه هدفی تبلیغات را گذاشته است و اصلا رسمیت ندارد. البته واحد‌های صنفی ما که پروانه کسب داشته باشند هراندازه بخواهند می‌توانند تبلیغات کنند و حتی داشتن صفحه رسمی به شرط عملکرد شفاف مشکلی ندارد، اما تبلیغات خرید و فروش طلا بدون مالیات، بدون اجرت یا کم‌اجرت خلاف قانون است.

او ادامه می‌دهد: در همین تبلیغات، فردی را پیدا کردیم که طلای بدون فاکتور می‌خرید. با او قرار گذاشتیم. این شخص به همراه یک ترازو با موتور به کنار خیابان آمد و طلا‌ها را بسیار کم قیمت‌گذاری کرد. ما، چون قدرت اجرایی نداشتیم نتوانستیم با او برخورد کنیم، اما این موارد را به دستگاه قضا معرفی می‌کنیم.


قمار طلا پشت در‌های بسته

دبیر اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد در ادامه از وجود اتاق‌های مجازی معاملات غیرمجاز طلا و جواهر پرده برمی‌دارد. در این اتاق ها، افراد بدون رد و بدل کردن طلا فقط به صورت اعتباری این کالا را خرید و فروش می‌کنند. در توضیح بیشتر این موضوع تقی‌زادگان می‌گوید: برخی افراد اتاق‌هایی دارند که در آن طلا معامله می‌کنند که از نظر ما غیرمجاز هستند؛ چون این‌ها پول‌شویی دارند و معاملاتی انجام می‌دهند که هیچ کس متوجه آن نمی‌شود؛ زیرا به دارایی مدرکی نمی‌دهند و فرار مالیاتی هم دارند.

او ادامه می‌دهد: بعضی از این افراد در گذشته همکاران ما بودند که حالا مغازه خود را جمع کرده و رفته‌اند داخل اتاق‌هایی که درهایش بسته است و اصلا معلوم نیست در آنجا چه چیز اتفاق می‌افتد! در مشهد این موضوع زیاد شده است و تاجایی که من خبر دارم معاون دادستان و برخی از شعبات دادگستری پیگیر این موضوع هستند.

او با بیان اینکه از نظر ما این یک قمار است، می‌گوید: به عنوان مثال فردی یک سایت را راه‌اندازی می‌کند که رأس گروه می‌شود و بدون اینکه طلایی رد و بدل شود یک پول به عنوان پشتوانه آنجا گذاشته می‌شود؛ مثلا شما می‌روید و یک کیلو طلا را بدون دریافت کالا خریداری می‌کنید و هر زمان بخواهید بفروشید بر اساس قیمت روز طلا اگر سود کرده باشید، پول طلای شما به اضافه سود به شما داده می‌شود و در غیر این صورت بعد از کسر زیان بقیه پول به شما بازگردانده می‌شود؛ این درواقع نوعی قمار است. از این طریق ممکن است که فردی فقط یک کیلو طلا در دست داشته باشد، اما روزانه تا ۱۰ کیلو خرید و فروش کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->