پایانه بار بندرعباس و بندر شهید رجایی به فعالیت عادی خود ادامه می‌دهند کاهش ۳.۵ درصدی قیمت نفت در بازار‌های جهانی | بازار‌ها سیگنال پایان تنش‌ها را دریافت کردند؟ نانوایی‌ها در تهران اجازه تعطیلی ندارند کمبود آرد و نان وجود ندارد وضعیت فعلی کشت و توزیع برنج در کشور چطور است؟ در زمان دورکاری ادارات، بازنشستگان کشوری با شماره ۲۵۰۰ تماس بگیرند آرامش در بازار خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) واکنش کاهشی قیمت خودرو‌های داخلی به ادامه درگیری‌های نظامی ایران و اسرائیل (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) تعویض ۳۰۰ هزار چراغ گازی پرمصرف با LED در خراسان رضوی اعلام نرخ طلا فعلاً متوقف شد + علت توزیع بموقع تمام کالا‌های موردنیاز در سراسر کشور | مردم از خرید‌های هیجانی بپرهیزند سخنگوی دولت: حقوق خردادماه ۱۴۰۴ کارمندان، مطابق اردیبهشت پرداخت می‌شود و مابه‌التفاوت در تیرماه واریز خواهد شد+ فیلم تحویل فرآورده‌های نفتی در جایگا‌ه‌های سوخت به صورت مظروف ممنوع است قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | افت ۳۰۰ هزار تومانی نرخ طلا دلار ریزش کرد | عدم اعلام نرخ طلا و سکه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) رفتار‌های هیجانی در  بازار‌های مالی، منجر به  زیان می‌شود  واکنش بازار‌های جهانی، منطقه‌ای و داخلی به حمله اسرائیل به ایران تأمین مستمر کالا‌های اساسی و سوخت در استان خراسان رضوی در شرایط اضطراری ادامه دارد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) شبکه بانکی ریز آمار وام پرداختی بانک‌ها به مردم و واحد‌های اقتصادی را اعلام کرد آیین نامه اجرایی واردات خودروی سواری از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد گمرک: همه مرز‌های زمینی و دریایی باز است قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | انگور به بازار مشهد آمد افزایش قیمت نان فعلاً منتفی شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | نان مورد نیاز مردم تأمین است؛ جای نگرانی نیست قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی دوباره افزایش نرخ یافت وزیر پیشنهادی اقتصاد: همواره خود را پاسخ‌گوی مردم و نمایندگان می‌دانم پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری تیرماه از امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد آماده‌سازی نرم افزار تعیین نرخ اجاره بهای مسکن در مشهد ظرف یک ماه پیش‌رو یارانه خردادماه ۱۴۰۴ دهک‌های اول تا سوم واریز شد توصیه صنف جایگاه‌داران به مردم برای مدیریت مصرف سوخت (۲۵ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش ۱۰ برابری قیمت کود شیمیایی در آستانه فصل کشت

  • کد خبر: ۴۱۶۶۶
  • ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳
  • ۲
افزایش ۱۰ برابری قیمت کود شیمیایی در آستانه فصل کشت
در آستانه فصل کشت قیمت کود شیمیایی تا ۱۰ برابر افزایش یافته که تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است.
به گزارش شهرآرانیوز، محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم با بیان اینکه قیمت کود شیمیایی در آستانه فصل کشت پائیزه ۵ تا ۱۰ برابر شده گفت: قیمت هر کیسه سوپر فسفات ۳۳۰ هزار تومان، دی آمونیام فسفات ۴۵۰ هزار تومان، کلرو پتاسیم ۵۰۰ هزار تومان و سولفات پتاسیم ۵۳۰ هزار تومان توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به واحد‌های فروش اعلام شده است.


وی اضافه کرد: این قیمت‌ها نسبت به سال‌های گذشته از ۴ تا ۱۰ برابر افزایش نشان می‌دهد و مشکلات زیادی را برای کشاورزان در آستانه فصل کشت ایجاد کرده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم با بیان اینکه از ۶۰۰ هزار تن کود مورد نیاز فسفات و پتاسیم تنها ۱۵۰ هزار تن در داخل کشور تولید می‌شود، گفت: از ۳ میلیون تن کود مورد نیاز اوره ۲.۴ میلیون تن در داخل کشور به عمل می‌آید، اما افزایش قیمت این قبیل محصولات تهدیدی برای تولید محصولات کشاورزی است.

یارانه کود شیمیایی حذف شد

حسینی با بیان اینکه بر اساس تبصره ۱۴ قانون بودجه یارانه برای کود شیمیایی پیش‌بینی شده بود، گفت:‌دولت در سال ۹۹ یارانه کود‌های شیمیایی را حذف کرده است که در این زمینه کمیسیون کشاورزی و کمیسیون برنامه و بودجه باید به آن بپردازند و دولت هم در این زمینه پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیمایی هم به بالا رفتن قیمت کود کمک کرده است. از سوی دیگر یارانه آن نیز حذف شده و بنابراین مجموع این‌ها باعث بالا رفتن چند برابری قیمت کود شیمیایی شده است.


 مسیر اشتباه دولت در تولید کالا‌های اساسی


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم با بیان اینکه مقام معظم رهبری به تولید کالا‌های اساسی در داخل کشور تاکید کرده است، گفت: با این وجود دولت مسیر اشتباهی را در برنامه‌ها و سیاست‌های تولید کشاورزی دنبال می‌کند که حذف ارز دولتی و نیز یارانه از کود شیمیایی از جمله آن است که موجب بالا رفتن قیمت شده است.

حسینی همچنین گفت: فصل کشت پاییزه چند روز آینده آغاز می‌شود. دولت باید هر چه سریع‌تر کود مورد نیاز کشاورزان را تامین کرده و از افزایش بی‌حد و حصر قیمت آن جلوگیری کند. همچنین دولت باید ناهماهنگی بین شرکت‌های پتروشیمی را در تحویل کود به کشاورزان برطرف کند.

وی تاکید کرد: به دولت توصیه می‌شود بذر و نهاده کشاورزان را در سال جاری به موقع تامین کند که در غیر این صورت تهدیدی بر تولید محصولات استراتژیک به ویژه گندم و جو خواهد بود. همچنین کمیسیون برنامه و بودجه پرداخت یارانه کود شیمیایی را بر اساس تبصره ۱۴ قانون بودجه اعمال کند.

این نماینده مجلس دهم در پایان تاکید کرد:‌علیرغم اینکه امسال تولید گندم و جو به لطف پرداخت‌های مناسب دولت که تقریبا با میانگین یک ماهه انجام شد و همچنین بارندگی‌های مطلوب افزایش خوبی داشت. اما بالا رفتن بیش از اندازه قیمت کود.

سم و بذر تهدیدی بر امنیت غذایی و همچنین تولید کالا‌های اساسی به حساب می‌آید.

منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۲
0
1
کود دونه ای ۵۰۰هزارتومن .اینه جهش تولید جهش ک هیچ عقب گرد میکنه کشاورز .هنوز قیمت گندم اعلام نشده اینه اعلام شه فک کنم کود باید ۸۰۰هزارتومن خرید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۰
0
0
انصافا باید کود صدو پنجاه درصد رشد می کرد و گازوئیل هم پنجاه درصد رشد کنه که به قول معروف نه سیخ بسوزه نه کباب نه دولت زیان ببینه نه کشاورز سرد بشه..کود باید به قیمت ۱۸۰هزار تا ۲۵۰هزار می رسید
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->