قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی
سرخط خبرها

علت خشکیدگی تابستانه‌ درختان گیلاس چیست؟

  • کد خبر: ۴۰۷۱۴
  • ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸
علت خشکیدگی تابستانه‌ درختان گیلاس چیست؟
عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور مهم‌ترین و شایع‌ترین علت خشکیدگی درختان گیلاس در باغات تهران و البرز در سال های اخیر و در این فصل را بیماری پوسیدگی فیتوفتورایی ریشه عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز،حسین خباز جلفایی  اظهار کرد: این بیماری یکی از بیماری‌های رایج درختان گیلاس در ماه‌های تیر، مرداد و شهریور است که در استان‌های تهران و البرز برخی درختان گیلاس (عمدتاً ۵ تا ۲۰ ساله) در حالی که میوه دارند، دچار خشکیدگی می‌شوند.  

 

به گفته وی مهم‌ترین علت این خشکیدگی را بیماری پوسیدگی ریشه و طوقه در اثر قارچی به نام فیتوفترا بیان کرد و افزود: این قارچ بیمارگر توسط نهال آلوده و یا آب آلوده وارد باغ می شود و با رشد خود در بافت‌های ریشه درختان به مرور ریشه آنها را می‌پوساند و در نتیجه در ماه‌های گرم سال که ریشه باید نیازهای آب و غذایی درخت مملو از میوه و برگ را فراهم کند، قادر به این امر نبوده لذا درختان دچار خشکیدگی می‌شوند.

 

این عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در ادامه راه‌های پیشگیری از بیماری پوسیدگی فیتوفتورایی ریشه را عنوان کرد و گفت: تهیه و کاشت نهال سالم گیلاس از نهالستان‌های مورد تأیید مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی نهال و بذر،  تبدیل آبیاری کرتی یا نهری به آبیاری قطره‌ای از راه های پیشگیری از این بیماری است.

 

به گفته وی بررسی‌های میدانی نشان داده است که بیماری‌ پوسیدگی فیتوفتورایی ریشه عمدتاً در باغاتی دیده می‌شود که آبیاری آنها با روش های قدیمی کرتی یا نهری انجام می‌شود. در این باغات مشاهده می‌شود در یک کرت یا در مسیر یک نهر، درختان به صورت سریالی در ماه‌های تیر و مرداد و طی چند سال خشک می‌شوند. بنابراین اصلی‌ترین روش پیشگیری از این بیماری مدیریت آبیاری است. با توجه به حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی در استفاده از روش‌های نوین آبیاری و پرداخت بخش قابل توجهی از هزینه‌های ایجاد آبیاری قطره‌ای در باغات کشور، اکیداً توصیه می‌شود آبیاری قطره‌ای جایگزین آبیاری نهری یا کرتی شود. به این ترتیب نه تنها از بروز و گسترش بسیاری از بیماری‌های مربوط به ریشه و طوقه درختان به خصوص بیماری مذکور جلوگیری می شود بلکه در مصرف آب نیز صرفه جویی خواهد شد.

 

خباز جلفایی در پایان گفت:استفاده از قارچ‌کش‌های شیمیایی برای درمان این بیماری کارایی کافی ندارد، زیرا علایم بیماری زمانی ظاهر می‌شود که بخش زیادی از ریشه درخت پوسیده است. بنابراین مصرف قارچ‌کش کمکی برای نجات درخت خشکیده نمی‌کند. ولی برای جلوگیری از انتقال بیماری به درختان سالم، باغداران باید به محض مشاهده علایم در یک درخت، با نظر کارشناسان گیاه‌پزشکی محلی از قارچ‌کش مناسب استفاده کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->