شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

تصویب اجرای طرح بازآفرینی شهری در اراضی شرقی مشهد

  • کد خبر: ۴۱۶۸۴
  • ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۶
تصویب اجرای طرح بازآفرینی شهری در اراضی شرقی مشهد
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد از اخذ مصوبه کمیسیون ماده ۵ طرح تفصیلی مشهد برای تغییر کاربری و استفاده از اراضی شرق مشهد در جهت تأمین سرانه‌های موردنیاز شهری خبر داد.
به گزارش شهرآرانیوز، محمدهادی مهدی‌نیا در این خصوص گفت: پس از یک ماه کار کارشناسی سنگین در جلسه روز چهارشنبه کمیسیون ماده ۵ که به ریاست استاندار خراسان رضوی برگزار شد، موضوع تغییر کاربری اراضی مجاور دو شهرک شهید باهنر و شهید رجایی به تصویب رسیده و مقرر شد از این اراضی برای ایجاد کاربری‌های خدماتی، مسکونی و فضای سبز استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه مالکیت تمام این اراضی متعلق به آستان قدس بوده است، ادامه داد: درگذشته بخش‌های زیادی از این اراضی توسط مردم تصرف و تحت ساخت‌وساز رفته است. بااین‌وجود بخش اعظمی از مناطق مسکونی این بخش از کمبود سرانه‌های خدماتی رنج می‌برد لذا با توافقات صورت گرفته از قبل و تصویب نهایی کمیسیون ماده ۵ مقرر شد ۲۶۲ هکتار از اراضی این قسمت از شهر برای تأمین سرانه‌های شهری تغییر کاربری یابد.

مهدی‌نیا در تشریح کاربرد این اراضی گفت: ۹۵ هکتار از زمین‌های این منطقه که سابقه کشت و کار زراعی در آن‌ها وجود دارد تبدیل به پارک موضوعی کشاورزی شهری خواهد شد که در مجاورت خط راه‌آهن قرار دارد. همچنین ۲۱ هکتار از این اراضی با تغییر به کاربری مسکونی جهت اجرای طرح بازآفرینی شهری در اختیار شهرداری قرار خواهد گرفت و مقررشده با طراحی الگو‌های مناسب نسبت به احداث واحد‌های سه‌طبقه اقدام شده و ساکنان شهرک شهید رجایی به‌صورت فازبندی‌شده به این مجتمع منتقل شوند؛ از این طریق موضوع بازآفرینی در این قسمت از شهر محقق خواهد شد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد ادامه داد: ۹۰ هکتار دیگر نیز که در مصوبه سال ۶۹ با کاربری مسکونی مصوب شده بود در اختیار آستان قدس قرار می¬گیرد تا با توافقات آتی با دولت و یا مدیریت شهری نسبت به تأمین مسکن ارزان‌قیمت برای اقشار کم‌درآمد اقدام نماید. تأمین کاربری‌های خدماتی مقیاس شهر ازجمله پایانه شرق و TOD متصل به این پایانه که نقطه انتهایی خط ۴ قطار شهری است از دیگر کاربری‌های جدید می‌باشد.

به گفته مهدی‌نیا، شهر مشهد در دهه‌های گذشته و در جهت شرق توسعه خودرو و نامنظم داشته و از بافت‌های منظم محروم است. ازاین‌رو امیدواری زیادی وجود دارد با اجرای برنامه‌های مدنظر ازجمله کاربری‌های خدماتی مقیاس شهری، ترمینال و تکمیل خط ۴ قطار شهری، ضمن ایجاد بافته‌ای مسکونی ارزشمند و باکیفیت مناسب، بین دو منطقه شرق و غرب مشهد تعادل برقرار شود.

وی یادآور شد: تشخیص اینکه این مصوبه نیاز به تائید شورای عالی شهرسازی و معماری دارد یا خیر با کمیسیون ماده ۵ اداره کل راه و شهرسازی است، اما باید توجه داشت که در مصوبات سال ۶۹ و طرح تفصیلی گذشته مشهد همین کاربری‌ها در این منطقه موجود بوده، اما در طرح تفصیلی سال ۹۵ به کاربری زراعی شهری تبدیل‌شده است. البته دیدگاه دیگری نیز وجود دارد مبنی براینکه به دلیل وسعت زیاد اراضی تغییر کاربری یافته، تأییدیه شورای عالی الزامی است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد افزود: هرچند اراضی مورداشاره در حال حاضر از زیرساخت‌های خدماتی آب و برق و گاز بی‌بهره هستند، اما شهرداری مشهد با اجرای پروژه‌های کلان حمل‌ونقلی ازجمله تقاطع غیرهم‌سطح مصلی و بازه چهارم بلوار مصلی، دسترسی‌های مناسب و زیرساخت حمل‌ونقلی لازم را تأمین خواهد کرد و طبیعی است دستگاه‌های خدمات رسان در جریان توسعه این منطقه اقدام به ارائه خدمات نمایند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->