عراقچی: همسایگان می‌توانند بسیاری از مشکلات ما را به طور کامل رفع کنند شکایت عراق از اسرائیل به سازمان ملل احتمال دیدار پوتین و ترامپ در چین ادارات بوشهر در روز چهارشنبه (یکم مرداد ۱۴۰۴) تعطیل شد تغییر ساعات کاری سه‌شنبه و تعطیلی ادارات قم روز چهارشنبه اول مرداد ۱۴۰۴ خراسان رضوی در مسیر تقویت نقش زنان در بخشداری‌ها تداوم همکاری تهران و بغداد در دیدار اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با نخست وزیر عراق وزیر اطلاعات: کسب اسناد و مدارک از اهداف رژیم صهیونیستی از دستاورد‌های وزارت اطلاعات بود واکنش امیرخان متقی به اظهارات ترامپ: هیچ نیروی خارجی در بگرام نیست تاکید رئیس جمهور بر ضرورت هماهنگی با قوای مقننه و قضائیه برای وحدت رویه در موضوع تفویض اختیار به استانداری‌ها چین بر راهکار دیپلماتیک در قبال ایران تاکید کرد واژگونی اتوبوس نظامیان اسرائیلی در شرق قدس اشغالی علی آبادی: تا پایان امسال ۳۸۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق وارد مدار می‌شود رزمایش مرکب امداد نجات دریای خزر در دو فاز ساحلی و دریایی برگزار می‌شود رنجبرزاده: نباید اختلاف‌سلیقه‌ها به انسجام داخلی و وحدت ملی آسیب بزند هشدار پکن به تحریم‌های جدید اروپا علیه بانک‌ها و شرکت‌های چینی پزشکیان هفته آینده به پاکستان سفر خواهد کرد رسانه ایرلندی: تعطیلی بندر ایلات پیروزی آشکار صنعا و شکست بی‌سابقه صهیونیست‌ها است آیت الله علم الهدی: سیره امام سجاد (ع)؛ حفظ هویت انقلابی، آگاهی اجتماعی و مسئولیت‌پذیری تاریخی است قالیباف: کشور‌های اسلامی محاصره غزه را بشکنید ادارات ایلام روز چهارشنبه (یکم مرداد ۱۴۰۴) تعطیل شد انتقاد شدید آنروا از بی‌تفاوتی‌ها در برابر گرسنگی در غزه لاریجانی به عنوان نماینده رئیس جمهور به روسیه سفر کرده بود ابلاغ پیام و سلام خاص رهبری انقلاب به خانواده شهید فریدون عباسی پادشاه بلژیک: اوضاع غزه «مایه ننگ بشریت» است رئیس قوه قضائیه: هدف، مبارزه ریشه‌ای با فساد و مفسد است حمله رژیم صهیونیستی به بندر الحدیده یمن (۳۰ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

صدای واحد و مقتدر

  • کد خبر: ۴۱۷۴۹
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰
صدای واحد و مقتدر
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
از همان زمان که کرونا آمد، معلوم بود که این ویروس سبک زندگی، عملکرد دولت‌ها و مردم را با چالش جدید و تجربه‌نشده‌ای مواجه خواهد کرد؛ پدیده‌ای که هیچ‌گاه در گذشته در این قالب تجربه نشده بود. یکی از مهم‌ترین آثار این پدیده به‌چالش‌کشیدن اعتبار و کارایی مدیریت‌ها بود. در حقیقت مردم کشور‌ها توانستند درک بهتری از مدیریت‌های خود در خلال مواجهه با این ویروس پیدا کنند. ۳ عنصر رشد یا کاهش رشد اقتصادی و نیز میزان مرگ‌ومیر ناشی از کووید۱۹ و بالاخره توانایی کنترل شیوع ویروس، شاخص‌های مناسبی برای سنجش این توانایی‌ها بود. ولی این‌ها نتایج سیاست‌ها بود، درحالی‌که فرایند اتخاذ و اجرای سیاست‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار بود؛ اینکه دولت‌ها تا چه حد توانستند تصمیمات قابل‌قبول از نظر مردم بگیرند و جامعه را با خود همراه کنند، اینکه چقدر توانستند در کنار مردم باشند، اینکه تصمیم‌های آنان تا چه حد عاری از تناقض بود، اینکه تصمیم‌های آن‌ها تا چه حد واجد ضمانت اجرایی بود و اینکه رفتار دولت‌ها تا چه حد حس همراهی با مردم را برمی‌انگیخت؟

اتخاذ تصمیماتی همدلانه با مردم، عاری از تناقض و واجد ضمانت اجرا حداقل‌هایی بود که انتظار می‌رفت رقم بخورد. اما متأسفانه باید گفت که شاهد چنین ویژگی‌هایی نیستیم. در درجه اول سخنان متناقض فراوان است. هر کس حرف خود را می‌زند. این مسئله را در تهران و در قضیه طرح ترافیک به‌وضوح دیدیم. برای مردم سخت است که بپذیرند مدارس باز، اما کلاس‌های دانشگاهی به‌صورت مجازی برگزار شود. ولی این وضع را می‌بینیم.
از سوی دیگر برای جلب‌نظر موافق یا اقناع مردم اقدام درخوری صورت نمی‌گیرد. به‌همین علت مردم نیز مخالفت می‌کنند و در نهایت کار‌ها چنان‌که برنامه‌ریزی می‌شود، پیش نمی‌رود. این مسئله قبلا در بهار درباره بازشدن مدارس رخ داد و اکنون نیز احتمالا در حال تکرار است. از همه بدتر اینکه صدای دولت، صدای نصیحت و توصیه است و نه صدای اقتدار. باید میان نظر‌ها و تصمیم‌های دولت و غیردولت تفاوت قائل شد.

ویژگی اصلی دولت ضمانت اجرای تصمیم‌های آن است. قرار نیست دولت عجز و لابه کند یا در مقام نصیحت برآید. به این سخنان آقای وزیر بهداشت توجه کنیم: «ای کاش توانی، اختیاری، ابزاری یا مددی فراتر از تمنا و خواهش و التماس داشتم تا با این تردد‌های بی‌رویه برای روز‌های سخت خیز مجدد بیماری و زحمت و گرفتاری همکارانم مضطرب نمی‌شدم... خواهش می‌کنم از مردم دوباره باروبندیل سفر نبندند. بیشترین گرفتاری را ما در مازندران داریم... نگرانم از اینکه با بی‌توجهی‌ها، شاهد موج جدیدی از بیماری باشیم. همکاران ما هم خسته هستند و نگرانم که همکارانم قربانی بی‌توجهی برخی افراد شوند!»

اگر به‌هر دلیلی دولت سفررفتن را مجاز می‌داند و مانع آن نمی‌شود، باید مسئولیت تبعات آن را نیز بپذیرد. نه اینکه آن را به‌عهده مردم بیندازد. اگر سفررفتن خطرناک است و می‌تواند موج سوم را ایجاد کند، وظیفه دولت است که مانع از انجام آن شود. صندلی قدرت با صندلی خطابه و وعظ و نصیحت تفاوت دارد. این‌ها وظیفه دیگران است. اینکه هم‌زمان از بازگشایی مدارس حرف بزنیم و درعین‌حال اعلام کنیم که ۹۹ شهرستان کشور در وضع قرمز هستند و هیچ نقطه سبزی در کشور وجود ندارد، مردم را سردرگم و گیج می‌کند. مشکل اینجاست که برخی دست‌اندرکاران چنان خودشیفته هستند که هر روز در مقام نادرست مقایسه خود با برخی کشو‌ها هستند و به‌نتایج خیالی این مقایسه می‌بالند!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->