افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم سال آبی نسبت به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید
سرخط خبرها

آریتا، شهر سرامیکی ژاپن

  • کد خبر: ۴۱۷۷۷
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۰
آریتا، شهر سرامیکی ژاپن
در جنوبی‌ترین و غربی‌ترین نقطه ژاپن جزیره‌ای وجود دارد به نام «کیوشو». این جزیره پر است از دهکده‌ها و شهر‌های کوچکی که تمرکز اصلی شان بر حرفه سنتی و دیرینه سرامیک سازی و چینی سازی است.
به گزارش شهرآرانیوز، در جنوبی‌ترین و غربی‌ترین نقطه ژاپن جزیره‌ای وجود دارد به نام «کیوشو». این جزیره پر است از دهکده‌ها و شهر‌های کوچکی که تمرکز اصلی شان بر حرفه سنتی و دیرینه سرامیک سازی و چینی سازی است. معروف‌ترین شهری که می‌توان در این جزیره از آن دیدن کرد شهر کوچک «آریتا» در منطقه یا استان «ساگا» است. این شهر در سرتاسر ژاپن به ظروف سرامیکی و چینی اش که به آن‌ها آریتا یاکی گفته می‌شود شهره است.
 
قدمت آریتا به حدود ۴۰۰ سال پیش می‌رسد. در این زمان تویوتومی هیده یوشی، یکی از دای میو‌های ژاپن (دای میو عنوانی است که در دوره پیشامدرن ژاپن به اربابان و زمین داران بزرگ داده می‌شد)، به کره لشکرکشی کرد. این جنگ ۷ سال به طول انجامید و پس از مرگ هیده یوشی، بدون فتح کره به پایان رسید. گفته می‌شود دستاورد ژاپن از این لشکرکشی، استادکاران ماهر و زبردستی بود که هیده یوشی از کره با خود به کشورش برد. در سال ۱۶۱۶ یکی از این استادکاران موفق به کشف یک معدن کائولینیت (کانی مورد نیاز برای ساخت ظروف چینی) در این ناحیه شد و این طور بود که آریتا به اولین منطقه‌ای تبدیل شد که در ژاپن ظروف پرطرف دار چینی را تولید می‌کرد.
 
همه جاذبه‌های گردشگری این شهر به طریقی مرتبط با سرامیک و چینی سازی هستند، از خود ظرف‌ها گرفته تا کوره‌های چینی پزی، موزه‌های متعدد، سایت‌های باستان شناسی، فروشگاه‌ها و حتی معبد شهر. بگذارید در اینجا از معرفی موزه‌ها و فروشگاه‌ها که پیداکردنشان برای هر گردشگری به سادگی آب خوردن است بگذریم و برویم سراغ چند مکان دیدنی جذاب و منحصربه فرد شهر.
 
معبد توزان: در حوالی ایستگاه کامی آریتا، در منطقه قدیمی شهر، معبدی قرار دارد به نام معبد توزان که در دهه ۱۶۰۰ ساخته شده است و آرامگاه یکی از تأثیرگذارترین سفالگر‌های کره‌ای آریتاست. او آغازگر صنعت چینی سازی در این شهر بود. بازدید از این معبد رایگان و درِ آن همیشه به روی بازدیدکنندگان باز است. آنچه این معبد را منحصربه فرد می‌کند ورودی آن به سبک توری‌ای (دروازه‌های سنتی ژاپنی) و ۲ مجسمه سگ‌های کومااینو است که از جنس چینی هستند. این ۲ المان در سایر معابد معمولا از جنس سنگ ساخته می‌شوند.
محله دیوار‌های تونبای: در گذشته بازرگانان آریتا ظروف چینی را در حاشیه خیابان‌های مرکزی شهر می‌فروختند، اما سفالگران شهر ترجیح می‌دادند در کوچه‌ها و محله‌های خلوت در خانه‌هایی با دیوار‌های بلند ظروفشان را بسازند تا هنر و فنشان از دید رقبا پنهان بماند. این دیوار‌های بلند ساخته شده از آجر‌های قدیمی و استفاده شده کوره‌ها و تکه‌های چینی و سرامیک شکسته، هنوز هم در محله‌های این شهر سرپا هستند و قدم زدن در میان آن‌ها برای گردشگران جذابیت فراوان دارد.
 
بدل کوره تِنگودانی: اولین و بزرگ‌ترین کوره آریتا بود که ۵۰ متر طول و ۵ متر عرض داشت. این کوره مدت‌ها پیش از بین رفته است، اما بدلی از روی آن در شهر جدید آریتا ساخته شده است. گردشگران می‌توانند از این بدل دیدن کنند و بعد، در یک کارگاه چینی سازی در نزدیکی آن، با پرداخت مبلغی، کمی آموزش ببینند و برای خود ظروفی مثل کاسه یا لیوان بسازند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->