آزمون شخصیت‌شناسی و روانی به فرایند دریافت گواهینامه اضافه شود بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

واکسن کرونا احتمالا پاییز به ایران می‌رسد

  • کد خبر: ۴۱۸۴۵
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۵
واکسن کرونا احتمالا پاییز به ایران می‌رسد
پس از ۴۲ روز هنوز هیچ عارضه جانبی در دریافت‌کننده‌های واکسن روسی کرونا دیده نشده و احتمال دارد واکسن کرونا پاییز به ایران برسد.
به گزارش شهرآرانیوز، ساخت واکسن کرونا در کشور‌های مختلف به مراحل پایانی نزدیک شده و از گوشه‌و‌کنار خبر‌هایی به گوش می‌رسد که نتایج امیدوارکننده‌ای به دست آمده است.

همزمان با شروع واکسیناسیون کووید ۱۹ در مسکو، گزارش امیدوارکننده‌ای از عملکرد واکسن ساخت روسیه در نشریه معتبر پزشکی لنست منتشر شده و حالا خیلی از تردید‌های قبلی درباره مؤثر بودن واکسن ساخت روسیه کنار رفته است. از طرفی از آمریکا هم دو روز پیش خبر رسید که توزیع واکسن در این کشور از ۱۱ آبان آغاز می‌شود.

دانشگاه آکسفورد هم اعلام کرده از آبان یا آذر امسال واکسنش را عرضه می‌کند. در کشور‌های دیگر از جمله چین، آلمان و هند هم پیشرفت‌هایی حاصل شده است، اما این فرضیه بین عموم مردم وجود دارد که بین این کشور‌ها به دلیل مسائل سیاسی احتمال اینکه واکسن روسیه به دستمان برسد بیشتر است.

نشانه‌هایی هم برای این فرضیه خوشبینانه سراغ داریم که شاید در امسال واکسن در ایران توزیع یا حتی تولید شود و عید نوروز ۱۴۰۰ از کابوس کرونا خلاص شویم.

اول ببینیم چه اتفاق جدیدی افتاده که حتی رسانه‌های غربی که پیش‌تر نگاه بدبینانه‌ای نسبت به واکسن کرونا داشتند حالا به آن امیدوار شدند؟ این هفته مقاله‌ای در نشریه معتبر پزشکی لنست انگلیس منتشر به چاپ رسیده که در خبرگزاری‌هایی مثل سی‌ان‌ان و بی‌بی‌سی هم انعکاس پیدا کرده است. در این مقاله توضیح داده شده که روی هر ۷۶ دریافت‌کننده این واکسن پس از ۴۲ روز هنوز هیچ عارضه جانبی دیده نشده و بعد از ۲۱ روز آنتی بادی در تمام داوطلبان به‌وجود آمده است.

نتایج ثانویه این آزمایش بالینی هم نشان می‌دهد که پس از ۲۸ روز از تزریق واکسن سلول‌های تی در بدن به وجود آمده است. مابقی اطلاعات منتشر شده در این مقاله بشتر اصطلاحات علمی و تخصصی است که در نقل آن‌ها در اینجا شاید جذابیتی نداشته باشد.

تا اینجا این نکته را داشته باشید که واکسن اسپوتنیک ۵ نتایج امیدوارکننده‌ای داشته و همانطور که پیش‌تر وعده داده شده بود تزریق این واکسن در سطح گسترده هم در مسکو آغاز شده است. گفته شده در مرحله اول معلم‌ها و بازنشسته‌ها می‌توانند به صورت داوطلبانه این واکسن را تزریق کنند. دیروز وزیر دفاع روسیه و شهردار مسکو هم اعلام کردند که این واکسن به آن‌ها تزریق شده است.
 

چرا امیدواریم که واکسن کرونا در زمستان امسال به دست ما برسد؟

دیروز مصاحبه‌ای منتشر شد از دکتر مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا که از احتمال توزیع واکسن کرونا از اوایل سال آینده میلادی خبر می‌داد. اویل سال آینده میلادی هم یعنی ابتدای زمستان امسال.

او توضیح داده که ممکن است در زمستان واکسن کرونا وارد بازار بعضی از کشور‌ها شود. البته ناگفته نماند که سازمان بهداشت جهانی دو روز پیش زمان دسترسی عمومی به واکس کرونا را اواسط سال آینده میلادی تخمین زده بود. یعنی بر این اساس توزیع واکسن کرونا می‌رود برای بعد از عید سال ۱۴۰۰.

یک نکته را، اما باید مورد توجه قرار داد که سازمان بهداشت جهانی ملاحظاتی درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارد و وقتی از دسترسی عمومی حرف می‌زند منظور رساندن واکس به همه کشورهاست وگرنه این را می‌دانیم که چند روز پیش ۷۶ کشور ثروتمند جهانی متعهد شدند که در خرید و توزیع عادلانه واکسن کرونا در تمام کشور‌های جهان مشارکت کنند.

از طرفی در ایران هم هفته پیش رئیس جمهور دستور داد که به سرعت برای خرید واکسن کرونا اقدام شود. ضمن اینکه کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه هم دو روز پیش با مقامات روسیه برای تولید مشترک واکسن کرونا وارد مذاکره شد.

چند روز پیش وزیر بهداشت روسیه هم گفته بود که فعلا امکان فروش واکسن به کشور‌های دیگر را نداریم، اما تکنولوژی آن را صادر می‌کنیم. خلاصه برآیند همه این خبر‌ها این است که فعلا می‌توانیم امیدوار باشیم که تا قبل از پایان امسال واکسن کرونا در ایران هم در دسترس خواهد بود.

منبع: روزنامه هفت صبح
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->