برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است
سرخط خبرها

۵ ماده غذایی حاوی کربوهیدرات مفید برای مبتلایان به دیابت

  • کد خبر: ۴۱۸۹۰
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵
۵ ماده غذایی حاوی کربوهیدرات مفید برای مبتلایان به دیابت
دیابت که در میان مردم به قند خون شهرت دارد به حالتی اطلاق می‌شود که هورمون انسولین در بدن فرد تولید نمی‌شود و یا بدن در مقابل انسولین مقاوم می‌شود. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون است و به دلیل آنکه افراد مبتلا به دیابت توانایی تولید انسولین را ندارند، قند خونشان بالا می‌رود.
به گزارش شهرآرانیوز،بالا رفتن قند خون می‌تواند رگ‌های ریز بدن را تخریب کرده و کلیه، اعصاب و چشم را درگیر کند. از این رو بسیار اهمیت دارد که افراد مبتلا به دیابت به طور پیوسته میزان قند خون خود را پایش کنند.

حذف یا کاهش کربوهیدارت‌ها از رژیم غذایی نخستین کاری است که مبتلایان به دیابت انجام می‌دهند. این در حالی است که بدن برای تامین نیاز‌های خود به کربوهیدارت‌ها نیازمند است. متخصصان می‌گویند برخی مواد غذایی حاوی کربوهیدارت برای افراد مبتلا به دیابت مناسب هستند.

در این گزارش به ۵ ماده غذایی حاوی کربوهیدارت که دیابتی‌ها می‌توانند بدون نگرانی آن را مصرف کنند می‌پردازیم.
 

۱- جو دوسر

 

بلغور جو دوسر یکی از بهترین مواد غذایی است که افراد دیابتی می‌توانند از آن در وعده صبحانه استفاده کنند. این ماده غذایی سرشار از فیبر و دیگر مواد مغذی لازم برای بدن است. جو دوسر می‌تواند در افراد دیابتی احساس سیری بلند مدت ایجاد کند و سطح قند خون را به آرامی افزایش دهد. هم اینک بلغور جو دوسر مخصوص صبحانه در طعم‌های مختلف در بازار موجود است و دیابتی‌ها می‌توانند با شیر آن را میل کنند.
 

۲- میوه‌ها

 
بسیاری از مبتلایان به دیابت بسیار نگران هستند که مصرف میوه‌ها باعث افزایش سریع قند خون آن‌ها شود. این در حالی است که این تفکر کاملاً اشتباه است. میوه‌ها حاوی قند طبیعی بوده و بهترین منبع کربوهیدارت‌های سالم برای بدن انسان هستند. در کنار این موارد، میوه‌ها غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که سلامت بدن را ارتقا می‌دهند. از همین رو، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به دیابت به هیچ عنوان میوه‌ها را از رژیم غذایی خود حذف نکنند.

می‌توانید با انتخاب میوه‌های سالمی همچون سیب، موز، خانواده توت‌ها و انگور، کربوهیدرات سالم را به بدن خود برسانید. اگر چه مصرف میوه‌ها برای افراد دیابتی مفید است، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
 

۳- عدس

 
عدس یکی از بهترین مواد غذایی حاوی کربوهیدارت برای مبتلایان به دیابت است. این مواد غذایی سرشار از پروتئین، فیبر، پتاسیم و ویتامین‌های مختلف است. عدس دارای کربوهیدارت‌های مختلف است، اما هیچ کدام از آن‌ها باعث افزایش سریع قند خون در مبتلایان به دیابت نمی‌شود. متخصصان تغذیه تاکید دارند عدس می‌تواند سطح فشار خون افراد را تنظیم و به بهبود حال بیماران دیابتی کمک کند.

عدس یکی از منابع اصلی پروتئین گیاهی محسوب می‌شود. همچنین فیبر رژیمی موجود در عدس می‌تواند در تنظیم قند خون و کنترل دیابت مفید باشد. متخصصان تغذیه می‌گویند عدس به دلیل ایجاد حس سیری در فرد، می‌تواند در کنترل وزن بدن مفید باشد.
 

۴- سیب زمینی شیرین

 
وقتی درباره ریشه (غده) گیاهان مغذی صحبت می‌کنیم نخستین موردی که به ذهن هر انسانی خطور می‌کند، سیب زمینی است. سیب زمینی سرشار از نشاسته است، اما همه ریشه‌های مغذی گیاهان این گونه نیستند. برخی مانند سیب زمینی شیرین و هویج دارای کربوهیدرات کمتر هستند و برای افراد دیابتی بسیار مناسب هستند.

سیب زمینی شیرین سطح بالایی از فیبر را داراست و می‌تواند به تنظیم قند خون بیماران کمک کند. تحقیقات نشان داده است سیب زمینی شیرین برخلاف سیب زمینی معمولی دارای ۱۰ درصد قند و ۱۵ درصد نشاسته است. قند موجود در این نوع سیب زمینی باعث افزایش سریع قند خون دیابتی‌ها نمی‌شود. به دلیل فیبر موجود در این ماده غذایی، سرعت انتشار گلوکز به خون کاهش می‌یابد.

از آنجا که سیب زمینی شیرین دارای مقدار زیادی منگنز و آهن است، زنانی که از درد‌های قاعدگی رنج می‌برند می‌توانند برای تسکین درد‌های خود از آن بهره ببرند. متخصصان تغذیه تاکید دارند علی رغم فواید بی شمار سیب زمینی شیرین، افراد دیابتی نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
 

۵- غلات کامل

 
غلات کامل به دانه‌های غذایی اطلاق می‌شود که سبوس و جوانه آن‌ها جدا نشده است. افرادی مبتلا به دیابت باید همین امروز مصرف نان سفید، ماکارانی سفید و برنج را متوقف کرده و به جای آن از برنج قهوه ای، نان کامل و ماکارانی کامل استفاده کنند. غلات کامل به دلیل دارا بودن کربوهیدرات سالم، برای افراد دیابتی بسیار مناسب هستند. غلات کامل سرشار از فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و نه تنها باعث افزایش قند خون دیابتی‌ها نمی‌شود، بلکه می‌تواند در تنظیم قند خون به این افراد کمک کند.

مصرف غلات ناکامل مانند نان سفید می‌تواند باعث اضافه وزن در افراد شود. چاقی و اضافه وزن به شدت برای افراد دیابتی مضر است. مصرف نان‌های کامل همچنین می‌تواند مشکل اجابت مزاج افراد را برطرف کرده و از یبوست جلوگیری کند.

متخصصان تغذیه می‌گویند در کنار داشتن رژیم غذایی مناسب، به افراد دیابتی توصیه می‌شود دچار اضافه وزن نشوند و اگر می‌توانند وزن خود را کاهش دهند. این افراد باید خواب کافی داشته باشند و به طور مستمر فعالیت‌های جسمانی مانند ورزش کردن را در برنامه‌های روزانه خود قرار دهند.
 
منبع:همگردی
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->