صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

۵ ماده غذایی حاوی کربوهیدرات مفید برای مبتلایان به دیابت

  • کد خبر: ۴۱۸۹۰
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵
۵ ماده غذایی حاوی کربوهیدرات مفید برای مبتلایان به دیابت
دیابت که در میان مردم به قند خون شهرت دارد به حالتی اطلاق می‌شود که هورمون انسولین در بدن فرد تولید نمی‌شود و یا بدن در مقابل انسولین مقاوم می‌شود. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون است و به دلیل آنکه افراد مبتلا به دیابت توانایی تولید انسولین را ندارند، قند خونشان بالا می‌رود.
به گزارش شهرآرانیوز،بالا رفتن قند خون می‌تواند رگ‌های ریز بدن را تخریب کرده و کلیه، اعصاب و چشم را درگیر کند. از این رو بسیار اهمیت دارد که افراد مبتلا به دیابت به طور پیوسته میزان قند خون خود را پایش کنند.

حذف یا کاهش کربوهیدارت‌ها از رژیم غذایی نخستین کاری است که مبتلایان به دیابت انجام می‌دهند. این در حالی است که بدن برای تامین نیاز‌های خود به کربوهیدارت‌ها نیازمند است. متخصصان می‌گویند برخی مواد غذایی حاوی کربوهیدارت برای افراد مبتلا به دیابت مناسب هستند.

در این گزارش به ۵ ماده غذایی حاوی کربوهیدارت که دیابتی‌ها می‌توانند بدون نگرانی آن را مصرف کنند می‌پردازیم.
 

۱- جو دوسر

 

بلغور جو دوسر یکی از بهترین مواد غذایی است که افراد دیابتی می‌توانند از آن در وعده صبحانه استفاده کنند. این ماده غذایی سرشار از فیبر و دیگر مواد مغذی لازم برای بدن است. جو دوسر می‌تواند در افراد دیابتی احساس سیری بلند مدت ایجاد کند و سطح قند خون را به آرامی افزایش دهد. هم اینک بلغور جو دوسر مخصوص صبحانه در طعم‌های مختلف در بازار موجود است و دیابتی‌ها می‌توانند با شیر آن را میل کنند.
 

۲- میوه‌ها

 
بسیاری از مبتلایان به دیابت بسیار نگران هستند که مصرف میوه‌ها باعث افزایش سریع قند خون آن‌ها شود. این در حالی است که این تفکر کاملاً اشتباه است. میوه‌ها حاوی قند طبیعی بوده و بهترین منبع کربوهیدارت‌های سالم برای بدن انسان هستند. در کنار این موارد، میوه‌ها غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که سلامت بدن را ارتقا می‌دهند. از همین رو، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به دیابت به هیچ عنوان میوه‌ها را از رژیم غذایی خود حذف نکنند.

می‌توانید با انتخاب میوه‌های سالمی همچون سیب، موز، خانواده توت‌ها و انگور، کربوهیدرات سالم را به بدن خود برسانید. اگر چه مصرف میوه‌ها برای افراد دیابتی مفید است، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
 

۳- عدس

 
عدس یکی از بهترین مواد غذایی حاوی کربوهیدارت برای مبتلایان به دیابت است. این مواد غذایی سرشار از پروتئین، فیبر، پتاسیم و ویتامین‌های مختلف است. عدس دارای کربوهیدارت‌های مختلف است، اما هیچ کدام از آن‌ها باعث افزایش سریع قند خون در مبتلایان به دیابت نمی‌شود. متخصصان تغذیه تاکید دارند عدس می‌تواند سطح فشار خون افراد را تنظیم و به بهبود حال بیماران دیابتی کمک کند.

عدس یکی از منابع اصلی پروتئین گیاهی محسوب می‌شود. همچنین فیبر رژیمی موجود در عدس می‌تواند در تنظیم قند خون و کنترل دیابت مفید باشد. متخصصان تغذیه می‌گویند عدس به دلیل ایجاد حس سیری در فرد، می‌تواند در کنترل وزن بدن مفید باشد.
 

۴- سیب زمینی شیرین

 
وقتی درباره ریشه (غده) گیاهان مغذی صحبت می‌کنیم نخستین موردی که به ذهن هر انسانی خطور می‌کند، سیب زمینی است. سیب زمینی سرشار از نشاسته است، اما همه ریشه‌های مغذی گیاهان این گونه نیستند. برخی مانند سیب زمینی شیرین و هویج دارای کربوهیدرات کمتر هستند و برای افراد دیابتی بسیار مناسب هستند.

سیب زمینی شیرین سطح بالایی از فیبر را داراست و می‌تواند به تنظیم قند خون بیماران کمک کند. تحقیقات نشان داده است سیب زمینی شیرین برخلاف سیب زمینی معمولی دارای ۱۰ درصد قند و ۱۵ درصد نشاسته است. قند موجود در این نوع سیب زمینی باعث افزایش سریع قند خون دیابتی‌ها نمی‌شود. به دلیل فیبر موجود در این ماده غذایی، سرعت انتشار گلوکز به خون کاهش می‌یابد.

از آنجا که سیب زمینی شیرین دارای مقدار زیادی منگنز و آهن است، زنانی که از درد‌های قاعدگی رنج می‌برند می‌توانند برای تسکین درد‌های خود از آن بهره ببرند. متخصصان تغذیه تاکید دارند علی رغم فواید بی شمار سیب زمینی شیرین، افراد دیابتی نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
 

۵- غلات کامل

 
غلات کامل به دانه‌های غذایی اطلاق می‌شود که سبوس و جوانه آن‌ها جدا نشده است. افرادی مبتلا به دیابت باید همین امروز مصرف نان سفید، ماکارانی سفید و برنج را متوقف کرده و به جای آن از برنج قهوه ای، نان کامل و ماکارانی کامل استفاده کنند. غلات کامل به دلیل دارا بودن کربوهیدرات سالم، برای افراد دیابتی بسیار مناسب هستند. غلات کامل سرشار از فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و نه تنها باعث افزایش قند خون دیابتی‌ها نمی‌شود، بلکه می‌تواند در تنظیم قند خون به این افراد کمک کند.

مصرف غلات ناکامل مانند نان سفید می‌تواند باعث اضافه وزن در افراد شود. چاقی و اضافه وزن به شدت برای افراد دیابتی مضر است. مصرف نان‌های کامل همچنین می‌تواند مشکل اجابت مزاج افراد را برطرف کرده و از یبوست جلوگیری کند.

متخصصان تغذیه می‌گویند در کنار داشتن رژیم غذایی مناسب، به افراد دیابتی توصیه می‌شود دچار اضافه وزن نشوند و اگر می‌توانند وزن خود را کاهش دهند. این افراد باید خواب کافی داشته باشند و به طور مستمر فعالیت‌های جسمانی مانند ورزش کردن را در برنامه‌های روزانه خود قرار دهند.
 
منبع:همگردی
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->