نگاه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ایران پس از تهدید اسرائیل تحول خواهد یافت؟ رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها درباره برگزاری تناسبی انتخابات در تهران توضیح داد کاهش ساعات کاری در کمیسیون اجتماعی مجلس مجددا بررسی خواهد شد معاون حقوقی رئیس جمهور: جمهوری اسلامی ایران در آستانه ثبت دعوای حقوقی علیه اسرائیل و آمریکاست عالی‌ترین مرجع نظارتی کشور و ۲ مأموریت مهم آن | به مناسبت سالروز تأسیس سازمان بازرسی کل کشور رسانه‌های اسرائیلی: انتقال اسرا از ۵ زندان اسرائیل آغاز شد حضور وزیر امور خارجه در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس جزئیات اجرایی طرح ترامپ برای توقف جنگ غزه اعتراف صهیونیست‌ها به خلع سلاح نشدن حماس در غزه درگیری مرزی میان نیرو‌های مرزبانی پاکستان و افغانستان آمریکا در ایالت آیداهو برای قطر پایگاه نیروی هوایی می‌سازد پزشکان بدون مرز: هزار و ۲۰۰ کادر درمانی در جنگ غزه کشته شدند حمله تروریستی به مرکز آموزش پلیس پاکستان| ۳ مهاجم در درگیری کشته شدند زخمی شدن ده‌ها فلسطینی در کرانه باختری (۱۸ مهر ۱۴۰۴) ترامپ نشستی با رهبران جهان درباره غزه در مصر برگزار می‌کند ادعای تروئیکا: اسنپ‌بک اقدام درستی بود واکنش دختر شهید سلیمانی به آتش‌بس در غزه ۶ هزار کامیون کمک‌های بشردوستانه منتظر ورود به غزه بازداشت شبکه ترور وابسته به رژیم صهیونیستی در لبنان حکیم: عراق باید پل ارتباط و نقطه توازن در منطقه باشد تاکید کابل بر اهمیت بندر چابهار برای تجارت هند و افغانستان ۱۱ نظامی پاکستانی در تازه‌ترین حمله تروریستی کشته شدند پوتین: اعتبار جایزه صلح نوبل تا حد زیادی از بین رفته است هشدار ایران درباره پیامدهای تحرکات نظامی مداخله‌جویانه آمریکا در کارائیب واکنش کاخ سفید به ناکامی ترامپ در دستیابی به جایزه صلح نوبل نتانیاهو: اسرائیل با چالش‌های بزرگی در منطقه روبرو است ‌می‌رسد نوای «نَصرٌ مِن اللّه» از حریم رضا(ع) | راهپیمایی «بشارت نصر» در مشهد برگزار شد
سرخط خبرها

تمسخر مفهوم عدالت در احکام صادرشده پرونده خاشقچی

  • کد خبر: ۴۲۲۷۷
  • ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۳
تمسخر مفهوم عدالت در احکام صادرشده پرونده خاشقچی
دادستانی عربستان سعودی، روز دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۹، احکام اعدام ۵ نفر از متهمان پرونده قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار سعودی، را منحل کرد.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ دادستانی عربستان سعودی، روز دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۹، احکام اعدام ۵ نفر از متهمان پرونده قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار سعودی، را منحل کرد. به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، طبق احکام صادرشده جدید، حکم ۵ نفری که به اعدام محکوم شده بودند، به ۲۰ سال زندان تخفیف پیدا کرد و ۳ نفر دیگر از متهمان این پرونده، تنها به ۷ تا ۱۰ سال زندان محکوم شدند. هویت این ۸ متهم، مشخص نشده است. با صدور این احکام، احتمالا پرونده قتل جمال خاشقچی برای همیشه بسته می‌شود. جمال خاشقچی، دوم اکتبر ۲۰۱۸، پس از ورود به کنسولگری استانبول، ناپدید شد.
 
مقامات ترکیه مدتی بعد اعلام کردند که او داخل کنسولگری توسط گروهی تروریست به قتل رسیده است و جسد خاشقچی هیچ‌گاه کشف نشد. بسیاری از گروه‌های مدافع حقوق بشر، احکام صادرشده ازسوی دادستانی عربستان سعودی را محکوم کرده‌اند و استقلال و بی‌طرفی دادگاه را زیرسؤال برده‌اند. علاوه‌بر این، شهروندان عربستان سعودی با موجی از پیام‌های توئیتری به احکام صادرشده واکنش نشان داده و آن‌ها را مصداق تمسخر مفهوم «عدالت» دانسته‌اند. خاشقچی پنجاه‌ونه‌ساله که منتقد حکومت عربستان بود، حدود یک سال می‌شد که از عربستان به آمریکا مهاجرت کرده بود و درست پیش از آنکه بن‌سلمان، پادشاه عربستان سعودی، فعالان حقوق بشر، نویسندگان و منتقدان خود را بر سر مسئله جنگ ویرانگر عربستان در یمن سرکوب کند، از کشور خود خارج شده بود.
 
با وجود آنکه دولت عربستان بار‌ها هرگونه دخالت در این ماجرا را انکار کرده است، کماکان بر سر نقش بن‌سلمان در قتل خاشقچی، سؤالات حل‌نشده‌ای وجود دارد. سازمان ملل، در سال ۲۰۱۹ طی تحقیقات خود، از وجود «شواهدی معتبر» مبنی بر دست داشتن پادشاه عربستان و دیگر مقامات ارشد سعودی در قتل خاشقچی خبر داده بود. همچنین، به‌دنبال بسته شدن پرونده قتل خاشقچی در روز دوشنبه، اگنس کالامار، مخبر ویژه سازمان ملل در قتل‌های فراقانونی، احکام صادرشده عربستان را «غیرقانونی» و «فاقد مشروعیت» نامیده و آن‌ها را به هیچ‌وجه شفاف و عادلانه ندانسته است. رئیس‌جمهور ترکیه نیز اعلام کرده است که احکام صادرشده دادستانی عربستان در سطح انتظارات آنکارا نبوده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->