به گزارش شهرآرانیوز؛ بتول گندمی در حاشیه بازدید از پروژه بازسازی ساختمان در نظرگرفته شده برای ایجاد مرکز کشورهای فارسیزبان (آیتا)، اظهارداشت: یکی از برنامههای حوزه معاونت برنامهریزی که شورای پنجم هم پیوسته به آن تاکید داشته، بحث دیپلماسی شهری و ایجاد ارتباط بین مشهد، به عنوان پایتخت فرهنگی با سایر مراکز فرهنگی و کشورهای پارسی زبان دنیا بوده است.
وی با بیان اینکه معاونت مربوطه در این زمینه اقدامات و پیگیریهای خوبی انجام داده و بخشی هم در حال به ثمر رسیدن است، گفت: یکی از همین برنامهها تاسیس مرکز فرهنگی ۳ کشور فارسیزبان یعنی ایران و افغانستان و تاجیکستان در مشهد بوده که هماهنگیهای لازم با نماینده یونسکو در ایران انجام شده و موافقتهایی اخذ شده و گفتگوهایی با دولت و وزارت ارشاد صورت گرفته است.
گندمی افزود: برهمین اساس شهرداری مشهد لایحهای به شورای شهر ارائه کرد و شورا نیز به شرط موافقت و اخذ مجوز احداث این مرکز در مشهد با آن موافقت کرد و به تصویب رساند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد با بیان اینکه براساس گزارشهای معاونت برنامهریزی شهرداری، رایزنیها و گفتگوها در این خصوص درحال انجام است و مقدمات کار فراهم شده، تصریح کرد: اکنون منتظر نظر نهایی هستیم و امیدواریم ظرف یک ماه آینده بتوان این مرکز را افتتاح کرد؛ امری مهم که نشان از نگاه عمیق و دقیق معاونت برنامهریزی دارد.
گندمی در ادامه گفت: همزمان با پیگیری این فرآیندها، یکی از بناهای قدیمی که حدود ۷ سال قبل به تملک شهرداری درآمده بود و ملکی قدیمی و کاملا مخروبه بود، در خیابان ابنسینا بازسازی شد؛ این بنا از نظر موقعیت مکانی وضعیت بسیار مطلوبی دارد چراکه در نزدیکی نمایندگی وزارت امور خارجه، مراکز دانشگاهی و کتابفروشیهای شاخص و باقدمت مشهد است.
وی با بیان اینکه طراحی بنا به نحوی است که ارتباط بسیار خوبی را با محیط شهری و فضای پیرامونی برقرار میکند، اظهارکرد: امیدواریم هرچه زودتر مجوزات لازم برای ایجاد مرکز آیتا در مشهد اخذ شود.
براساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد، گندمی با بیان اینکه اتفاقات ارزشمندی، چون اجرای جلوخان در توس، ساماندهی وضعیت محیط پیرامونی آرامگاه فردوسی و اکنون هم ایجاد مرکز فارسیزبانان در مشهد، از جمله اتفاقات خوبی هستند که در آینده نزدیک دستاوردهای بسیاری برای شهر ما خواهند داشت، گفت: بدون شک افزایش تعداد زائر و گردشگر میتواند تاثیر بسزایی بر اقتصاد شهری داشته باشد و بر اساس اینکه مشهد پایتخت فرهنگی و معنوی کشور است، این اقدامات را در قالب برنامه عملیاتی به شهرداری در ابتدای شروع فعالیت تکلیف کردیم.