هلاکت و زخمی شدن ۹ نظامی صهیونیست در نوار غزه طی ۲۴ ساعت گذشته (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) صالحی امیری: لغو روادید بین ایران و ترکمنستان، گامی مهم در مسیر تسهیل ارتباطات فرهنگی است تجاوز دوباره آمریکا به پایتخت یمن (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رییس سازمان عقیدتی سیاسی: ۳۰ هزار نفر از نیروهای ارتش، حافظ قرآن کریم هستند ویتکاف روسیه را به مقصد عمان ترک کرد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) گسترش همکاری‌های ایران و چین در ساخت بیمارستان‌های جدید آیت الله علم الهدی: اقتدار نظامی، ابزار بازدارندگی و سرمایه اعتماد عمومی است حضور پزشکیان در اردوی تیم ملی فوتسال بانوان تازه‌ترین اظهارنظر ترامپ: توافق با ایران به خوبی پیش می‌رود (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی القسام: رزمندگان ما تا پیروزی یا شهادت آمده مقابله هستند سخنگوی دولت: امیدواریم مذاکرات در زمان مناسب به نتیجه برسد بقائی: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرانسانی علیه مردم ایران برای ما یک اولویت است اعلام آمادگی عراقچی برای ایجاد تفاهم بین هند و پاکستان روایت عارف از جلسه‌ با جمعی از نخبگان و خاطره‌اش از دانشگاه استنفورد آمار جدید قربانیان جنگ غزه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ، کریمه را برای روسیه می‌داند؛ اوکراین و اروپا ابتدا آتش‌بس می‌خواهند سفیر هلند به وزارت امور خارجه احضار شد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله هوایی آمریکا به استان الحدیده یمن (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ضرورت تقویت بنیه دفاعی و نقش‌آفرینی وزارت دفاع | بنیه دفاعی در هر شرایطی نباید تضعیف شود شمخانی: مذاکرات مسقط فرصتی برای موفقیت مشترک است ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم اژه‌ای: مستکبران با تحریم‌ دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند عراقچی برای دور سوم گفت‌وگوها امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) راهی مسقط می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را فارغ از نتیجه مذاکرات اداره کنید| شکست آمریکا در طبس یادآوری قدرت خدا بود تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان دیدار استاندار خراسان رضوی با استاندار اسبق خراسان کمیته‌های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان ۲ کشور تشکیل شود یک حقیقت ناگفته درباره طبس
سرخط خبرها

ترامپ و غول‌های ارتباطی

  • کد خبر: ۴۲۸۶۳
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۳
ترامپ و غول‌های ارتباطی
یونس شکرخواه - استاد ارتباطات
دونالد ترامپ که هم‌زمان خودش سازمان ملل است و کلانتر جهان و... ۴ غول ارتباطی دنیای حافظه رم (RAM)، تراشه و نمایشگر را وادار کرده است تا از معامله با هواوی (واوِی) پیشتاز ارتباطی چین دست بردارند.
حالا ‏شرکت‌های سامسونگ که بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده حافظه رَم در جهان و بزرگ‌ترین مجموعه تجاری‌صنعتی کره‌جنوبی مشتمل بر ٨٠شرکت محسوب می‌شود و همچنین شرکت اس‌کا هاینیکس (SK Hynix) که آن هم از غول‌های نسل جدید فناوری‌ها در کره جنوبی است (دومین شرکت تولیدکننده حافظه رم و تراشه در جهان) و شرکت دیگر کره‌جنوبی یعنی ال‌جی (بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نمایشگر‌های او‌ال‌ای‌دی در جهان با بیش از ٩٠درصد بازار) و شرکت آمریکایی مایکرون (Micron) که تولیدکننده شماره٣ رم در جهان است، بر اثر فرامین اجرایی ترامپ حق فروش محصول و معامله با هواوی را ندارند و باید از ١۵سپتامبر٢٠٢٠ تمام عملیات خود را با هواوی که بزرگ‌ترین شرکت ارائه‌کننده سرویس‌های ارتباطی جهان است، متوقف کنند.
‏به این ترتیب حالا هواوی مجبور می‌شود تولیدکنندگان دیگری را برای خرید رم، تراشه و نمایشگر‌های موبایل‌هایش پیدا کند، که در عین حال ممکن است کیفیت و میزان دل‌خواه هواوی را هم تأمین نکنند.

بد نیست بدانید ‏این شرکت‌ها همه در بازار جهانی به غول‌های رم معروف هستند و از دیگر سو خود هواوی هم سومین خریدار بزرگ تراشه در جهان است. حالا رسانه‌های جریان اصلی آمریکا سمت‌وسوی خبر‌ها و تحلیل‌های خود را بر نمایش محاصره شدن هواوی از پانزدهم سپتامبر متمرکز کرده‌اند، اما واقعیت این است که پیامد‌های تلقی ترامپ و حلقه امنیتی اطراف او از جغرافیای جهان ارتباطی معاصر و فعالیت‌های تجاری برخاسته از آن فقط متوجه هواوی نخواهد بود. شرکت‌های کره‌ای سامسونگ، اس‌کا هاینیکس و ال‌جی و نیز شرکت آمریکایی مایکرون با از دست دادن خریداری، چون هواوی دچار دردسر خواهند شد. گفته می‌شود هواوی به دلیل انباشته بودن انبارهایش از خرید‌های قبلی در کوتاه‌مدت با مشکل مواجه نمی‌شود و می‌تواند تا حدودی برای بخشی از نیازهایش روی شرکت چینی بوو (BOE Technology) سازنده نمایشگر‌های منعطف حساب کند.
از همه جالب‌تر این است که دولت ترامپ که شیفته تحریم و نقض آیین‌نامه‌های بین‌المللی است، از ماه پیش هم دامنه تحریم‌های تراشه را به طراحان قطعاتی که از فناوری آمریکایی استفاده می‌کنند، تسری داده است تا هیچ شرکتی نتواند بدون مجوز به هواوی چیزی بفروشد. البته سامسونگ از همین حالا درخواست دریافت مجوز برای فروش قطعه به هواوی را به دولت ترامپ داده است. همه بهانه تیم ترامپ این است که زیرساخت‌های مخابراتی و محصولات هواوی تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکاست و هواوی می‌تواند از کاربران آمریکایی جاسوسی کند. اکنون نباید به فکر جاسوسی از داده‌هایی بود که گوگل و فیس‌بوک و... از کاربران جهان جمع می‌کنند. موضوع فوری‌تر این است که جهان تا چه وقت چشمان خود را روی ورود بوفالو‌ها به کریستال‌فروشی‌ها خواهد بست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->