توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

دلیل گاز نخوردن ماشین چیست؟

  • کد خبر: ۴۳۵۱۸
  • ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۹
  • ۱
دلیل گاز نخوردن ماشین چیست؟
گاز نخوردن ماشین اصلا اتفاق خوشایندی نیست. متاسفانه دلایل بسیار متنوعی هم برای بروز این مشکل وجود دارد. پس بهتر است که با انواع دلایلی که باعث می‌شود، ماشین‌تان گاز نخورد آشنا شوید.
به گزارش شهرآرانیوز،هر چقدر که بیشتر درباره امور فنی خودرو بدانید، رانندگی‌کردن هم برایتان ساده‌تر خواهد شد و در صورت مواجهه با مشکلات مختلف، کمتر دست‌پاچه می‌شوید. در این مقاله از علت گاز نخوردن ماشین برایتان خواهیم گفت. علاوه بر حالت عادیِ گاز نخوردن خودرو، زمانی که در سربالایی‌ها رانندگی می‌کنید هم این مشکل گریبان‌گیرتان می‌شود. باید بدانید که دلیل چیست و چه باید کرد. پس با ما همراه باشید.
 

چرا ماشین گاز نمی‌خورد؟

 
گاز نخوردن همان حالت ناخوشایندی است که خودرو شتاب معمول خود را ندارد و هر چقدر هم که پایتان را روی پدال فشار می‌دهید، اتفاقی نمی‌افتد و شتاب خودرو تغییری نمی‌کند. اگر از آن راننده‌هایی باشید که عادت به رانندگی پرسرعت دارند، خیلی زود و بعد از فشردن پدال گاز متوجه می‌شوید که مشکلاتی به‌وجود آمده و باید پیگیری‌های لازم را انجام بدهید.

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، دلایل متعددی برای گاز نخوردن ماشین وجود دارد. دلایلی که می‌آوریم هم می‌توانند علت گاز نخوردن ماشین در مسیر‌های عادی باشند و هم در سربالایی‌ها. اجازه بدهید که به هر یک به‌طور جداگانه بپردازیم:
 

      خرابی فیلتر هوا؛
      خرابی دیسک و صفحه؛
      کارایی نامناسب استِپِر موتور؛
      وجود مشکل در کمپرس سیلندر؛
      اتمام یا نامرغوب‌بودن روغن موتور؛
      وجود مشکل و خرابی در پمپ بنزین ماشین.

 

۱. خرابی فیلتر هوا

 
فیلتر‌های هوا در ماشین چه وظیفه‌ای را بر عهده دارند؟ کار این قطعات، کنترل جریان ورودی هوا به داخل ماشین است. اگر فیلتر‌ها خراب یا دچار گرفتگی شوند، آلاینده‌هایی به موتور راه پیدا می‌کنند که یکی از عواقب حضورشان، گاز نخوردن ماشین است. هم خودرو‌های انژکتوری و هم کاربراتوری‌ها دچار چنین مشکلی می‌شوند.
 

۲. خرابی دیسک و صفحه

 
دیسک و صفحه در خودرو می‌توانند دچار فرسایش و تخریب شوند. تمام‌شدن و فرسودگی این‌ها هم ممکن است، علت گاز نخوردن ماشین باشد. پس همیشه حواستان را نسبت به این بخش‌ها جمع کنید و با معاینه گاه‌به‌گاه خودروی خود مانع از مختل‌شدن عملکرد‌های مختلف آن شوید.
 

۳. کارایی نامناسب استِپِر موتور

 
استپر قطعه مهمی است که اگر خراب شود، عملکرد موتور هم تاثیرات نامطلوبی از آن می‌گیرد. دلیل این وابستگی عملکرد موتور و استپر چیست؟ شمع‌ها و کوئل وایر شمع به استپر وابسته‌اند و اگر این‌ها دچار نقص و ایراد شوند، بدیهی است که موتور هم وضعیت خوبی را تجربه نخواهد کرد. پس شاید علت گاز نخوردن ماشین شما همین استپر موتور باشد.
 

۴. وجود مشکل در کمپرس سیلندر

 
کمپرس سیلندر روی سوپاپ‌ها و رینگ‌های خودرو اثر دارد و عملکرد درست این بخش‌ها هم می‌تواند موجبات عملکرد صحیح موتور را فراهم کند. حال اگر کمپرس سیلندر دچار مشکل شود، می‌تواند گاز نخوردن ماشین را به شما تحمیل کند. پس توجه به معاینه عملکرد این قطعه‌ها را هم دست‌کم نگیرید.
 

۵. اتمام یا نامرغوب‌بودن روغن موتور

 
توجه به انتخاب روغن موتور مناسب و تعویض آن بسیار مهم است. رانندگان حرفه‌ای به‌خوبی می‌دانند که اگر بعد از طی مسافتی مشخص اقدام به تعویض روغن موتور نکنند، در دردسر‌هایی می‌افتند که گاز نخوردن خودرو یکی از آن‌ها می‌تواند باشد.
 

۶. وجود مشکل و خرابی در پمپ بنزین خودرو

 
اگر پمپ بنزین خراب باشد یا صافی بنزین تمیز نباشد، احتمال دارد که خودرو در گازخوردن دچار مشکل شود. پمپ بنزین همان قطعه‌ای است که سوخت را به باک انتقال می‌دهد. حالا اگر نتواند سوخت را به‌طور کامل به موتور برساند، گازخوردن هم رخ نخواهد داد.
 

علت گازنخوردن ماشین اتوماتیک

 
در خودرو‌های انژکتوری مشکلات دیگری هم می‌تواند موجبات گاز نخوردن ماشین را فراهم کند. مثلا:
 
 

      وجود مشکل در قطعه ECU؛
      کثیف‌شدن انژکتور خودرو؛
      خرابی سنسور گاز؛
      خرابی سنسور دور موتور؛
      خرابی مَپ سنسور؛
      خرابی سنسور هیدرولیک فرمان؛
      خرابی سنسور پدال گاز و کلاچ.

 

وجود مشکل در قطعه ECU

 
خودرو‌های انژکتوری قطعه‌ای موسوم به ECU دارند. این قطعه می‌تواند واکنش سِنسور‌ها یا همان حس‌گر‌های موتور خودرو را کنترل کند. حال اگر این بخش از خودرو که نقشی حیاتی در سوخت‌رسانی به موتور هم ایفا می‌کند، دچار مشکل شود، احتمال گازنخوردن خودرو بالا می‌رود.
 

کثیف‌شدن انژکتور خودرو

 
کثیف‌شدن انژکتور هم می‌تواند علت گاز نخوردن ماشین باشد. برای تمیزکردن انژکتور باید به مکانیک‌های حرفه‌ای مراجعه کنید. تمیزی این قطعه رابطه‌ای مستقیم با گازخوردن بهتر ماشین‌تان دارد.
 

خرابی سنسور گاز

 
خودرو‌های اتوماتیک و انژکتوری دارای سنسور‌های مختلفی هستند. یکی از این‌ها سنسور گاز است. معیوب‌بودن آن هم از عوامل مهم در گاز نخوردن خودرو به شمار می‌رود. سنسور گاز روی دریچه گاز و نزدیک استپر است. اگر این سنسور یا همان حس‌گر وجود نداشته باشد، تنظیم پاشش سوخت انژکتور‌ها دچار مشکل می‌شود. سنسور گاز مسئول این است که درباره موقعیت دریچه گاز به قطعه ECU یا همان مغز متفکر خودرو‌های انژکتوری اطلاع‌رسانی کند. خرابی این سنسور می‌تواند روی گازخوردن ماشین اثر بگذارد. اما چه عواملی روی خراب‌شدن این قطعه تاثیرگذارند؟ بالاماندن دور موتور در دور پایین، دیر پایین‌آمدن دور موتور و ثابت‌ماندن دور در دور پایین از جمله دلایل خرابی سنسور گاز هستند.
 

خرابی سنسور دور موتور

 
سنسور دور موتور درباره دور لحظه‌ای موتور به قطعه ECU اطلاع‌رسانی می‌کند. حال اگر این اطلاع‌رسانی ضعیف صورت بگیرد یا اختلالی در این میان باشد، مشکلاتی در عملکرد خودرو پیش می‌آید که یکی از آن‌ها گاز نخوردن ماشین است.
 

خرابی مپ‌سنسور

 
مپ‌سنسور هم مانند سنسور‌های دیگر با ECU در ارتباط است و اطلاعاتی را در اختیار آن قرار می‌دهد، اما چه اطلاعاتی را؟ این سنسور درباره هوای مکش‌شده به ECU اطلاع‌رسانی می‌کند. اگر مپ‌سنسور خراب باشد، کنترلی بر میزان باز و بسته‌بودن دریچه هوا هم وجود نخواهد داشت و گاز خوردن ماشین دچار اختلال می‌شود.
 

خرابی سنسور پدال گاز و کلاچ

 
بدیهی است که سنسور پدال گاز در عملکرد گاز خوردن ماشین اثرات زیادی دارد. هرگونه خرابی در سنسور پدال گاز و کلاچ هم می‌تواند موجبات گاز نخوردن ماشین را فراهم کند.
 

راه حل چیست؟

 
چک‌کردن و معاینه قطعاتی که به گاز نخوردن ماشین ارتباط دارند، باعث می‌شود که از بروز این واقعه در زمانی مناسب جلوگیری کنید. به‌طور کلی هم استفاده از بنزینی باکیفیت می‌تواند تاحد زیادی خودرو را از مشکلاتی نظیر گاز نخوردن دور نگه دارد. بنزین سوپر گزینه خوبی است و مصرف آن تا حد زیادی باعث اجتناب از این مشکل می‌شود. البته تشخیص وجود نقص و ایراد در بخشی از قطعاتی که در این مقاله نام برده شد، کار ساده‌ای نیست. ولی همین که بدانید مشکلات محتمل و علت گاز نخوردن خودرو چه گزینه‌هایی می‌تواند باشد، دیدتان را در رسیدگی به وضعیت وسیله بهتر و عمیق‌تر خواهد کرد. گاز نخوردن ماشین در مسیر‌های عادی یا سربالایی‌ها اصلا خوشایند نیست و دردسر‌های زیادی را برایتان به همراه می‌آورد. پس بهتر است که با این مقوله آشنا باشید تا از دستپاچگی‌های احتمالی خود را دور نگه دارید.

منبع:کارنامه
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۶
0
1
سلام بنده یه پیکان وانت انژکتور دارم روی حالت گاز و بنزین خفه کار می کنه شعما و وایر وهوا کشو عوض کردم مشگل حل نشد ممنون میشم راهنمای کنید
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->