زمان پیش‌فروش بلیت قطار تیرماه ۱۴۰۴ اعلام شد کمبودی در تأمین مواد غذایی وجود ندارد | تولیدکنندگان دوشیفته مشغول‌اند ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۲ بامداد دوشنبه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) حفظ پایداری تولید برق با تمام توان بازار ارز تجاری امروز فعال است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) جهش قیمت طلا به ۸ میلیون تومان در مشهد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت دلار و طلا پس از حمله نظامی اسرائیل به ایران چه تغییری کرد؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: اگر بخواهیم مسیر توسعه را ادامه دهیم، باید تسهیلگری صورت گیرد سوخت‌رسانی در سراسر کشور بدون مشکل در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم تغییر ساعت کاری کارگران توافقی است رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی: ذخایر کالایی مشهد در وضعیت مطلوبی قرار دارد ۳ میلیون و ۱۵۰ هزارتن خرید تضمینی گندم انجام شد واحد‌های صنفی و بازار‌ها امروز فعال هستند (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) سازمان بورس برای تعطیلی بورس در روز دوشنبه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) تصمیم‌گیری می‌کند احتمالاً سقف اجاره‌بها در مشهد، ۲۵ درصد تعیین می‌شود | سقف کاذب نرخ کرایه استاندار خراسان رضوی: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی باید رکن تصمیم‌گیری اقتصادی استان باشد فعالیت بدون وقفه پالایشگاه تهران ادامه دارد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | افت قیمت میوه بورس به مدت سه روز از فردا (یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل شد آغاز فعالیت عادی دستگاه‌های اجرایی از فردا (یکشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | دورکاری با ابلاغ استانداران ممکن است نحوه فعالیت بانک‌ها، فردا (یکشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) چگونه خواهد بود؟ دستور وزیر کار بر حفظ روال عادی انجام امور و خدمت‌رسانی به مردم در وزارت رفاه برگزاری جلسه کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی با محوریت بررسی وضعیت تأمین و توزیع کالا‌های اساسی (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) توقف پرواز‌ها تا ساعت ۲ بامداد روز یکشنبه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مسافربری کشور: مردم نگران نباشند، تردد اتوبوس‌های بین‌شهری برقرار است برگزاری نمایشگاه الکامپ به تعویق افتاد بورس تل‌آویو و آمریکا ریخت (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + جدول آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) | فرار گسترده از دارایی‌های ریسک‌پذیر
سرخط خبرها

گرسنگی مرغ‌ها عامل گرانی تخم‌مرغ است

  • کد خبر: ۴۳۵۳۴
  • ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۹
گرسنگی مرغ‌ها عامل گرانی تخم‌مرغ است
نرخ مصوب تخم‌مرغ درحالی افزایش یافته است که تولیدکنندگان، کمبود نهاده‌ها را عامل گرانی‌های اخیر می‌دانند
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ این روز‌ها گرانی اقلام سبد خانوار به تخم‌مرغ هم رسیده است. گشت وگذار در بازار‌های مشهد نشان می‌دهد که قیمت هر شانه تخم‌مرغ در فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی به ۳۶ هزار تومان رسیده است. بررسی سایت‌های تولیدکنندگان نیز حاکی از آن است که قیمت هر کیلوگرم تخم‌مرغ درب کارخانه‌ها از ۹ هزار و ۵۰۰ تومان در اول شهریور به ۱۳ هزار تومان افزایش یافته است.
 
پیش از این شهرآرانیوز در دو گزارش که یکی ۱۹ شهریور با عنوان «چرا تخم مرغ در بازار گران شد؟»، منتشر شد و دیگری ۲۷ شهریور با عنوان «آیا قیمت تخم مرغ کاهش پیدا می کند؟» کار شد، دلایل گرانی تخم‌مرغ در بازار را بررسی کرده بود. گرانی تخم‌مرغ نه‌تن‌ها صدای مردم و مسئولان وزارت صمت، بلکه صدای رئیس‌جمهور را هم درآورده و آن‌طور که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور گفته است، حجت‌الاسلام حسن روحانی دستور کنترل قیمت این کالا را صادر کرده است.
 
برخی، این دستور را چراغ سبزی برای واردات می‌دانند؛ همان اقدامی که در سال ۹۷ انجام و حدود ۲۰هزار تن تخم‌مرغ از کشور ترکیه وارد شد. این اقدام در آن زمان سبب شد ترکیه قیمت تخم‌مرغ را از ۲۲دلار به ۲۸دلار افزایش دهد. البته اکنون با توجه به محدودیت‌های ارزی کشور، گرفتن این تصمیم با تردید‌های جدی روبه‌روست.
در این بین وزیر جهادکشاورزی هم دیروز در گفتگو با صدا‌وسیما سعی کرد گرانی این روز‌های تخم‌مرغ را متوجه صادرات کند و بگوید که صادرات بی‌رویه، بازار تخم‌مرغ را به‌هم ریخته و موجب افزایش قیمت آن شده است.
 
کاظم خاوازی درحالی صادرات را دلیل گرانی تخم‌مرغ بیان کرد که براساس اعلام گمرک، در پنج ماهه اول امسال، ۲۸میلیون و ۸۳۵هزار و ۲۲۰دلار تخم‌مرغ و انواع تخم خوراکی صادر شده که وزنی حدود ۴۸هزارو۱۱۹تن داشته است. این درحالی است که تا پایان تیرماه ۲۳میلیون و ۵۱۴هزار و ۵۸۱دلار انواع تخم خوراکی صادر شده است که نشان‌دهنده افزایش حدود ۵ میلیون دلاری این کالا در ماه گذشته است.
 
با این حال تولیدکنندگان، اندک بودن قیمت مصوب تخم‌مرغ را عامل کاهش تولید آن بیان می‌کنند. کاظم خاوازی این را هم گفته است که قیمت خرید هرکیلو تخم‌مرغ درب مرغداری از ۹هزارو ۵۰۰ تومان به ۱۲هزار تومان افزایش یافته است. قیمت هرکیلو تخم‌مرغ برای مصرف‌کننده نیز ۱۴هزار و ۵۰۰تومان تصویب شده است. بر این اساس، قیمت هر شانه تخم‌مرغ ۱۸۰۰گرمی برای مصرف‌کننده حدود ۲۶هزار تومان خواهد بود.

نکته اینجاست درحالی وزیر جهادکشاورزی بر قیمت ۱۲ هزارو ۵۰۰ تومانی تخم‌مرغ برای تولیدکننده تأکید می‌کند که دیروز قیمت این کالا ازسوی تولیدکنندگان، ۱۳ هزار تومان برای خرید‌های بیشتر از ۱۳ کیلو، ۱۴ هزارو ۲۰۰ تومان برای خرید‌های ۱۰ کیلویی و قیمت توافقی برای خرید زیر ۹ کیلوگرم اعلام شد.

فعالان صنعت مرغداری هم گرانی‌های اخیر را بی‌ارتباط با صادرات می‌دانند و می‌گویند ذرت و سویا در بازار به‌سختی پیدا می‌شود. همین مسئله بحران افزایش قیمت تخم‌مرغ را در کشور به همراه داشته است.

ناصر نبی‌پور، رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران، هم اخیرا گفته است که قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد بیش از ۱۳هزار و ۵۰۰تومان و قیمت ذرت ۳هزار و ۶۵۰ تومان است. قیمت هر کیلو کنجاله سویا نسبت‌به هفته اخیر ۲هزار تومان افزایش یافته است. اکنون مرغداران به‌دلیل کمبود ذرت و کنجاله، هر چیزی که دستشان بیاید، برای جلوگیری از گرسنگی و تلف شدن به مرغ‌های خود می‌دهند و همین مسئله، سبب گرانی تخم‌مرغ شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->