یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌ها با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی بهره‌گیری از اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) حضور استان کرمان در فهرست رقابت بهترین مرکز گردشگری جهان در سال ۲۰۲۵ تورهای غیرمجاز، عامل افزایش نرخ بیکاری راهنمایان گردشگری زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد بهترین خوراکی‌ها برای پاکسازی گرد و غبار از ریه خبر جدید از پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) مجوز داروخانه‌های متخلف در جنگ ۱۲روزه، لغو شود جریمه ۲۲ میلیارد ریالی برای دارنده ۲۰۸ دستگاه ماینر قاچاق در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ | نحوه دریافت کارت ورود به جلسه و مراحل رفع نقص (۱۷ تیر ۱۴۰۴) تولد ۷۰ نوزاد گاندو برای اولین بار در ایران لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی | اجتناب از مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه نتایج کنکور دانشگاه‌های افسری ارتش اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گذر موج بارشی از کشور در ۲ روز آینده
سرخط خبرها

۴۴ میلیون تومانِ مرد جوان در دام بیت کوین

  • کد خبر: ۴۳۵۴۸
  • ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۹
۴۴ میلیون تومانِ مرد جوان در دام بیت کوین
۱۰ سال از عمرم را برای این و آن کارگری کردم، تا توانستم ۴۴ میلیون تومان برای خودم جمع کنم. دلم را به دریا زدم و فردای آن روز دل به سایت دیوار دادم تا شاید بتوانم مورد خوبی از فروش بیت کوین را پیدا کنم.هرآنچه در این ده سال جمع کرده بودم را به چاه ویلی ریختم که دستیابی به آن دیگر غیرممکن بود.
مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ 

پرده اول

یکی از دوستانم می‌گفت دوره کاسبی سنتی تمام شده و امروز مردم پولشان را در فضای مجازی و ارز‌های دیجیتال سرمایه گذاری می‌کنند. آن شب خرید و فروش ارز دیجیتال و پولدار شدن نُقل مجلس شده بود. یکی از دوستانم از پسرخاله اش می‌گفت که با یک سرمایه کم توانسته مال و اموالی برای خودش به هم بزند و دیگری از دوست دوران خدمتش که با سرمایه گذاری در بیت کوین توانسته بهترین ماشین روز دنیا را زیر پایش بیندازد.
وقتی از جمع رفقایم جدا شدم تا خانه راه رفتم و تا خودِ صبح خواب به چشمانم نیامد. به آینده ام فکر می‌کردم و آرزو‌هایی که شاید هیچ وقت به آن‌ها نمی‌رسیدم. حرف‌های دوستانم را مدام در ذهنم سبک سنگین می‌کردم و اینکه چقدر راحت و بی دردسر می‌شود پول درآورد.
 
۱۰ سال از عمرم را برای این و آن کارگری کردم، تا توانستم ۴۴ میلیون تومان برای خودم جمع کنم. با این چندرغاز در شرایط فعلی نمی‌توانستم حتی بی کیفیت‌ترین ماشین ایرانی را هم بخرم. دلم را به دریا زدم و فردای آن روز دل به سایت دیوار دادم تا شاید بتوانم مورد خوبی از فروش بیت کوین را پیدا کنم. آگهی یک شرکت که کارش خرید و فروش ارز‌های دیجیتالی بود را پیدا کردم و بعد هم با آن‌ها ارتباط گرفتم.
خودم را به چاه انداختم و زمانی نگذشت که هرآنچه در این ده سال جمع کرده بودم را به چاه ویلی ریختم که دستیابی به آن دیگر غیرممکن بود.


پرده دوم

به اتاق کارشناس پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی هدایت شد. برگه اظهاراتش را جلو افسر پلیس گذاشت و از ماجرایی گفت که یک شبه موجب شده تا هست و نیستش را ببازد.
مرد جوان که ۲۷ را رد کرده و اولین فصول زندگی بیست وهشت سالگی اش را تجربه می‌کرد به کارشناس پلیس گفت: «از طریق تلگرام با مدیر یکی از شرکت‌های خرید و فروش ارز‌های دیجیتالی ارتباط گرفتم و طبق خواسته این فرد اطلاعات هویتی و بانکی ام را برای او ارسال کردم. بعد از نصب یک نرم افزار چند پیامک کسر وجه از حساب دریافت کردم.
 
سرم از تعجب داشت شاخ درمی آورد. همه دار و ندارم را در عرض چند دقیقه خالی کردند. همان لحظه به بانک رفتم و علت را جویا شدم. متصدی بانک بعد از بررسی بیان کرد که با شماره حساب بانکی ام در چند مرحله خرید اینترنتی انجام شده است. با راهنمایی مدیر شعبه به دستگاه قضایی مراجعه و شکایتم را مطرح کردم و پرونده ام به پلیس فتا ارجاع شد.»


پرده سوم

مرد با این ذهنیت که شاید بتواند موقعیت شکاری پیدا کند صفحات سایت دیوار را بالا و پایین کرد. همه فروشنده بیت کوین بودند، اما مبلغ پیشنهاد منصفانه نبود. با خودش مدام حساب و کتاب می‌کرد و چرتکه می‌انداخت که با ۴۴ میلیون تومان چند بیت کوین می‌تواند بخرد.
در این میان آگهی یک شرکت خرید و فروش ارز‌های دیجیتالی نظرش را جلب کرد. آگهی حسابی داغ بود. در آگهی نوشته شده بود که با هر مبلغی، افراد می‌توانند ارز دیجیتال بخرند.

داخل آگهی چند لینک تلگرامی درج شده بود که برای یکی از آن‌ها پیام فرستاد. زمانی نگذشت که از آن طرف خط سلامش را پاسخ دادند و خیلی مودبانه با او وارد گفتگو شدند. فرد تلگرامی خودش را یکی از مدیران شرکت معرفی کرد و مدعی شد که مشاوره افراد رایگان است. مرد جوان هم که دنبال یک خِبره کار می‌گشت ندیده و نشناخته از چهل وچهار میلیون تومانی گفت که قصد داشت آن را در بازار بیت کوین سرمایه گذاری کند. فرد تلگرامی هم یک بسته پیشنهادی برایش ارسال کرد و به او گفت که اگر تمایل به سرمایه گذاری دارد ابتدا باید مراحل ثبت نامش را تکمیل و نرم افزار شرکت را داخل موبایلش نصب کند.

همه چیز طبق یک نقشه از پیش تنظیم شده پیش می‌رفت و تحریم‌های بانکی هم مزیدی شده بود بر علت نصب این نرم افزار به ظاهر بین المللی برای تراکنش‌های مالی. مرد جوان بدون اینکه وقت بخرد و با چند نفر از همان دوستان دیجیتالی اش مشورت کند با تلفن همراهش یک عکس از کارت ملی و یک عکس از کارت بانکی اش گرفت و برای این فرد ارسال کرد.
فرد ناشناس تلگرامی نرم افزار مورد نظر را برای او فرستاد و در یک چشم برهم زدنی آیکون نرم افزار روی صفحه موبایل مرد پدیدار شد. نرم افزار اجازه دسترسی به پیامک و تماس‌ها را می‌خواست که او همه را تایید کرده بود.

زمانی نگذشت که پیامک کسر چهل وچهار میلیون تومانی برایش ارسال شد. او هنوز درخواست نداده بود، اما پول از حسابش برداشته شده بود. فرد تلگرامی هم پیام هایش را مسدود کرد و پاسخ نمی‌داد. نه شماره‌ای داشت و نه مشخصاتی از این فرد تا با او ارتباط بگیرد. در نصف روز کل زندگی اش را باخت. خودش را دلداری می‌داد که شاید یک اشتباه بانکی صورت گرفته باشد، اما وقتی پایش به بانک باز شد فهمید چه کلاهی سرش رفته است. به پلیس فتا رفت و شکایت کرد، اما دیگر کار از کار گذشته بود.


پرده آخر

به گفته رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی نوع کلاهبرداری‌ها در بستر سایبری به روز شده و مجرمان و متهمان این حوزه از هر ترفندی استفاده می‌کنند تا بتوانند نقشه شوم خود را عملی سازند.
سرهنگ جواد جهانشیری درباره این پرونده کلاهبرداری ارزی گفت: در این پرونده هنگامی که مال باخته به پلیس فتا مراجعه کرد، همکاران ما پس از بررسی نرم افزاری که از سوی متهم ارسال شده بود دریافتند که این نرم افزار پس از نصب به پیامک‌ها طعمه خود دسترسی مستقیم پیدا کرده و یک نسخه از پیامک‌هایی که برای مال باخته ارسال شده را برای متهم فرستاده است.
 
از همین رو، چون متهم یا متهمان تصویری از کارت بانکی شاکی داشته اند به سایت‌های واسطه گر و یا فروشگاه‌های اینترنتی مراجعه و نقشه خود را با خرید اقلام عملی کرده اند و، چون یک نسخه پیامک از گوشی فرد فریب خورده برایشان ارسال شده، به محض دریافت پیامک رمز پویای خرید خود را تکمیل کرده اند؛ و این گونه بوده که مبلغ ۴۴ میلیون تومان از حساب شاکی کسر شده است.

این مقام ارشد پلیس فتای استان با بیان اینکه کارشناسان پلیس رد متهم را زده و به زودی او را دستگیر خواهند کرد، بیان کرد: احتمال اینکه متهمان تاکنون سر شهروندان دیگری از از این طریق کلاه گذاشته باشند وجود دارد بنابراین تحقیقات ما برای شناسایی دیگر مال باختگان ادامه دارد.

سرهنگ جهانشیری به شهروندان هشدار داد: کاربران گوشی‌های هوشمند به چند نکته امنیتی باید دقت کنند. اول اینکه حتما عضویت دو مرحله‌ای گوشی تلفن همراه خود را از مسیر (تنظیمات+امنیت+حریم خصوصی+عضویت دو عاملیتی) فعال کنند. دوم نرم افزار‌های موبایلی را حتما از سایت‌های مجاز و یا سرویس‌های مجاز نصب و راه اندازی کنند. سوم به هیچ وجه به نرم افزار‌هایی که منبع ناشناس دارند اطمینان نکنند و آن را بر روی تلفن همراه خود نصب نکنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->